Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ο υπουργός Παιδείας για Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεύτερη ειδικότητα στο πτυχίο, επαγγελματικά δικαιώματα και σπουδές αποφοίτων ΕΠΑΛ

Gavroglou 1 400pxΣε σχολεία και ΑΕΙ της Φλώρινας περιόδευσε χθες ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μαθητή, ο Υπουργός δήλωσε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι καταπιεστικό, αλλά ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να το αλλάξει προς το καλύτερο.

Για τις πανελλαδικές επισήμανε ότι «επιθυμία μας είναι να αποδραματοποιήσουμε τις εξετάσεις και όλο το εκπαιδευτικό έργο να γίνεται μέσα στο σχολείο». 

Αναφερόμενος στα προγράμματα σπουδών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μίλησε για την ανάγκη ευελιξίας και για το ότι οι πτυχιούχοι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εγγράψουν μια επιπλέον ειδικότητα ή αντικείμενο στο πτυχίο τους, μετά από φοίτηση στο 25% των μαθημάτων ενός συγγενούς επιστημονικού κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία του υπουργείου για την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στα περισσότερα από τα 192 τμήματα, των οποίων η έκδοση εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια.»

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεση του υπουργείου να προωθήσει εντός των ΤΕΙ διετή κύκλο σπουδών, που θα απευθύνεται στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ και θα παρέχει πιστοποίηση στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατευθύνσεις.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου