Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης - Οι βασικοί πυλώνες της νομοθετικής πρωτοβουλίας που προωθείται - Παρουσίαση - Βίντεο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/12) εκδήλωση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Περάματος, στην οποία συμμετείχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι βασικοί πυλώνες της νομοθετικής πρωτοβουλίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν την εκδήλωση ανέφερε:

«Σήμερα εδώ από το Επαγγελματικό Λύκειο του Περάματος στέλνουμε ένα μήνυμα προσήλωσης στην κεντρική μας δέσμευση για την ενίσχυση της τεχνικής και επαγγελματική εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Πολύ σύντομα θα έχουμε ψηφίσει ένα καινούργιο νομοσχέδιο το οποίο θα αποδεικνύει και στην πράξη την έμφαση που δίνουμε στην τεχνική εκπαίδευση με την ουσιαστική αναβάθμιση των Επαγγελματικών Λυκείων, των Δημόσιων ΙΕΚ τα οποία μετονομάζονται και ενισχύονται με θεματικούς άξονες, με καινούργιους οδηγούς κατάρτισης, κυρίως με άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Έτσι ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε το μήνυμα και κυρίως στα νέα παιδιά ότι η επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση δεν είναι ο φτωχός συγγενής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά ένας επαγγελματικός δρόμος ο οποίος ανοίγει εξαιρετικές προοπτικές για πολύ επικερδείς επαγγελματικές σταδιοδρομίες».

Ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης επίσης πριν ξεκινήσει η εκδήλωση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, ανέφερε:

«Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση χτίζει και θεμελιώνει το όραμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν περίπου 60 δομές campus στη χώρα μας θεματικά στοχευμένες μέσα από τη συνύπαρξη των επαγγελματικών Λυκείων, των σημερινών ΙΕΚ που μετονομάζονται σε σχολές ανώτερης επαγγελματικής κατάρτισης και των Εργαστηρίων με στόχο να μπορέσουμε πραγματικά και μέσα από 130 νέους οδηγούς κατάρτισης και μέσα από την επένδυση σε νέους εξοπλισμούς μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης να προβούμε σε μια πολύ ουσιαστική μεταρρύθμιση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα μας».

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο της εκδήλωσης.
Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση - Όλο το σχέδιο με τις αλλαγές που φέρνει η Κυβέρνηση

    https://panelladikes24.blogspot.com/2023/12/blog-post_49.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

    https://panelladikes24.blogspot.com/2023/12/blog-post_0.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή