Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Δηλώσεις Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης 3.400€ των σπουδαστών των ΑΕΝ

Όλη η ενημέρωση για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνεται η έγκριση του “Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης Σπουδαστών/τριών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.), για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023”. Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην υποστήριξη των σπουδαστών και σπουδαστριών των Ακαδημιών μας, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Σκοπός του Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με Κοινή Υπουργική Απόφαση, είναι να δοθεί η δυνατότητα στους σπουδαστές να επικεντρωθούν στις σπουδές τους, χωρίς το βάρος της οικονομικής επιβάρυνσης που μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην ολοκλήρωσή τους.

Η χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Πρόγραμμα Ανθρώπινου Δυναμικού Κοινωνικής Συνοχής, είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση ότι οι ναυτικοί του μέλλοντος μπορούν να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση και να συμβάλουν στην ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, ως αποτέλεσμα σκληρής εργασίας και συνεργασίας με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών και την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή, αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της ναυτιλιακής βιομηχανίας στη χώρα μας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε: «Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, κατέστη εφικτό για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης σπουδαστών/ τριών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της χώρας μας.

Η δράση αυτή συγχρηματοδοτείται μέσα από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και πρόκειται να συνεχιστεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027, στο πλαίσιο της υποστήριξης της ανώτερης τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, την ενίσχυση της ελκυστικότητάς της και της αναβάθμισής της.

Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού / Πλοιάρχων - Μηχανικών παρέχουν υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση για ειδικευμένες θέσεις εργασίας και εκπαιδεύουν τα μελλοντικά στελέχη του -εξόχως σημαντικού για την Ελλάδα- τομέα της ναυτιλίας.

Η δράση επομένως αποτελεί μια πολύ επιτυχή αξιοποίηση των στοχεύσεων τόσο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, όσο και της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς είναι μια επένδυση στην εκπαίδευση και την αναγκαία διασύνδεση με την αγορά εργασίας, μια επένδυση με μέριμνα για τις νέες και τους νέους μας».

Δείτε επίσης:Δείτε εδώ όλα τα για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) καθώς και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) - Ενημέρωση για το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης 3.400€ των σπουδαστών - Οι σημαντικές ημερομηνίες

    https://panelladikes24.blogspot.com/2023/11/3400.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή