Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Υπουργός Παιδείας: Οι ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζονται περίπου 16.000 εξειδικευμένους στην Πληροφορική ανά έτος - Ανάγκη διπλασιασμού των εισακτέων σε σχολές Πληροφορικής

Mε θέμα την ανάγκη για reskilling/upskilling και το πώς διαμορφώνεται το μέλλον της εργασίας, ξεκινά ο κύ
κλος των CNN Insights, που διοργανώνει το CNN Greece και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Αναγνωρίζοντας το διεθνές περιβάλλον ανακατατάξεων και την εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που διανύουμε, το CNN Greece παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο, εγκαινιάζοντας τον κύκλο των CNN Insights, μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που σκοπό έχουν την ανταλλαγή απόψεων και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για καίριους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο υπουργός Εργασίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης θα συμμετάσχει σε fireside chat, με θέμα τον ρόλο και τη σημασία του εκπαιδευτικού συστήματος στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων.

Παράλληλα, κορυφαία στελέχη του κλάδου της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και της πιστοποίησης θα συζητήσουν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνει η επιδίωξη διαρκούς αναβάθμισης και ανανέωσης των δεξιοτήτων, εν μέσω ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κλάδου.

Αναλυτικά, στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διοικητής της ΔΥΠΑ, Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής, Πρόεδρος Ομίλου ΞΥΝΗ, Τόλης Αϊβαλής, Διευθύνων Σύμβουλος Κnowcruch, Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος TÜV HELLAS/TÜV NORD, Νίκος Μανιάτης, Διευθύνων Σύμβουλος IBM Ελλάδος και Κύπρο και Νατάσα Γεωργίου Business Sales Manager EPSON.
Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου