Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Υφυπουργός Παιδείας: Δεν εξετάζεται μείωση της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή δήλωσε σε συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1 όσον αφορά την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 ότι το υπουργείο δεν έχει εξετάσει μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο μείωσής της, όπως έγινε πέρυσι λόγω των συνθηκών για τον κορωνοϊό.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Μακρή για την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 ανέφερε τα εξής:

Προφανώς και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, αν ήταν θα την ξέρανε και ούτε είμαι σε θέση να προαναγγείλω κάτι. Το υπουργείο έχει ευαισθησία στα θέματα που διαφοροποιούν τις μαθησιακές δυνάμεις των μαθητών και το απέδειξε πέρυσι γιατί πέρυσι πράγματι υπήρχε πρόβλημα και μειώθηκε η ύλη και έγινε ήδη γνωστό από το Φεβρουάριο κατά 30% .

Φέτος όμως επανήλθαμε στη δια ζώσης διδασκαλία, δεν είναι οι ίδιες συνθήκες ώστε να επιβάλλουν την ίδια αντιμετώπιση. Δεν κρίθηκε δηλαδή μέχρι στιγμής ότι πρέπει ως μέτρο επιβεβλημένο από τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά διδάχτηκαν να υπάρχει μείωση της ύλης. Είναι κάτι που το υπουργείο δεν το έχει εξετάσει.

Δεν υπάρχουν εισηγήσεις στο υπουργείο και δεν υπάρχει σκέψη αυτή τη στιγμή και δεν νομίζω ότι τα δεδομένα που έχουμε υπόψη μας θα επιτρέψουν διαφορετική σκέψη στο μέλλον. Δεν υπάρχουν δεδομένα τα οποία αυτή τη στιγμή θα επέτρεπαν στο υπουργείο να εξετάσει κάτι διαφορετικό από αυτό που ισχύει γενικώς.





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου