Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το 10% (χωρίς νέα εξέταση) για τους υποψήφιους ΓΕΛ 2020 με το νέο και το παλαιό σύστημα































Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ 2020 διαγωνίστηκαν με δύο διαφορετικά συστήματα (νέο και παλαιό) και σε συνέχεια του συγκεκριμένου γεγονότος υπάρχει διαχωρισμός και φέτος για όσους υποψήφιους της περσινής χρονιάς διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το 10% (χωρίς νέα εξέταση).

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Οι θέσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 σε κάθε σχολή για τους υποψήφιους 10% ΓΕΛ 2020 - Παλαιό σύστημα ανέρχονται σε ποσοστό 12,75% που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη κατηγορία και οι υπόλοιπες θέσεις αποδίδονται στους υποψηφίους 10% ΓΕΛ 2020 - Νέο σύστημα

Τα ανωτέρω ποσοστά καθορίστηκαν με βάση τον αριθμό των υποψηφίων που υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο κατά το σχολικό έτος 2020-2021 έτσι όπως περιγράφεται στον πίνακα που ακολουθεί.
















Επίσης, τα ανωτέρω ποσοστά αποδίδονται στα κατά περίπτωση συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να ορισθεί ο αριθμός εισακτέων της κατηγορίας αυτής για τις σχολές και τα τμήματα αρμοδιότητάς τους, με κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και των κατά περίπτωση συναρμόδιων Υπουργών, με την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων διατάξεων.

Μελετήστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί τη σχετική απόφαση κατανομής του αριθμού εισακτέων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2021 ανά κατηγορία και 

δείτε πόσες θέσεις αντιστοιχούν στους υποψήφιους ΓΕΛ 2020 που διεκδικούν την εισαγωγή με το 10% (χωρίς νέα εξέταση) με το Νέο και το Παλαιό σύστημα.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


13 σχόλια:

  1. Για τις στρατιωτικές σχολές ισχύει το ίδιο ποσοστό για το παλιό σύστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρει κάποιος πόσες θέσεις θα βγουν για ΣΜΥ όπλα με το παλιό σύστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρα θα δωθουν θέσεις και για το παλαιό σύστημα στο 10% για όλες τις σχολές ( ακόμη και τα σώματα ασφαλείας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο άδικο για τα παιδιά του παλαιου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το δικαίωμα των παιδιών του παλαιού στην διεκδίκηση του συνόλου του 10% καταστρατηγείται εφόσον τους δίνεται ποσοστό 12,75 του 10% που ισοδυναμεί με ελάχιστες θέσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για παράδειγμα στην πυροσβεστική πόσες θέσεις θα δοθούν στο παλαιό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι να γελας με τους απατεωνες του υπουργειου. Περισσοτερη υλη, δυσκολοτερα θεματα και εν τελει το 1/10 του 10% για το παλαιο. Λες και ολα τα παιδια που δωσαμε με το παλιο δεν καναμε ισοτιμη προσπαθεια με το νεο, την ιδια στιγμη που πολλοι αποφοιτοι που διαγωνιστηκαν με το νεο δικαιουνται την μεριδα του λεοντος των θεσεων με λιγοτερη υλη, πιο βατα θεματα και μεγαλυτερη εμπειρια απο τους τελειοφοιτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποσοστο του 10% πρεπει να ειναι ενιαιο για ολους για να εχουμε ολοι ρεαλιστικες πιθανοτητες εισοδου, πραγμα που συνεβη και το 2017 και το 2018 στο τοτε παλαιο και νεο συστημα. Η και καλα ισοτητα που προεκυψε φετος με το διαχωρισμο του 10% ευνοει ξεκαθαρα μια πλευρα και τιμωρει την αλλη, επομενως προκειται για ισοπεδωση οχι δικαιοσυνη. Το δικαιωμα στη δευτερη και τριτη ευκαιρια πρεπει να παρεχεται ισοτιμα για ολους τους υποψηφιους ανεξαιρετως, με οποιους ορους και προϋποθεσεις και αν συμμετειχε ο καθενας και οχι φωτογραφικα οπως σημερα. Ολα τα παιδια προσπαθησαμε για το καλυτερο. Κανενος η προσπαθεια δεν υπερτερει του αλλου, ειδικα σε αυτη την περιπτωση που πολλοι υποψηφιοι με 17 και 18 χιλιαδες μορια θα μεινουν εξω, απλα γιατι διαλεξαν να διαγωνιστουν με το συστημα το οποιο διδαχθηκαν στο σχολειο και τελικα παγιδευτηκαν σε αυτο. Και μονο για τη τεραστια διαφορα του ογκου της υλης στα 2 συστηματα, επρεπε τουλαχιστον να δωθει κοινο ποσοστο για ολους για το 10%, οχι τιποτα αλλο, αλλα για υπαρξουν ολο και λιγοτερες αδικιες, γιατι το καθεστως αυτο μας επηρεαζει ολους, σε μεγαλυτερο η μικροτερο βαθμο.

      Διαγραφή
  8. Λυπάμαι για το σχόλιο σου. Οι πανελλαδικές δεν είναι ρουλέτα "έπαιξες και έχασες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ από το παλαιό όλοι περάσαμε σε σχολές (ιδίως στα σώματα ασφαλείας) . Μην λυπάσαι για εμάς , λυπήσου τον εαυτό σου που δεν πέρασες . Όπως είπες οι πανελλήνιες είναι ρουλέτα και έχασες εσύ . Και του χρόνου

      Διαγραφή
    2. Είπα ότι δεν είναι ρουλέτα!!

      Διαγραφή