Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Σχετικά με τις ημερομηνίες και την εξεταστέα ύλη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 - Γιατί η περίοδος μέχρι το Πάσχα είναι σημαντική - Ενημέρωση από το panelladikes24

panelladikes24 - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Μαρτίου 2019Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Μεγάλη αγωνία προκαλεί σε όλους τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τη διεξαγωγή των εξετάσεων ταυτόχρονα με την καραντίνα που έχει μπει όλη η κοινωνία λόγω κορωνοϊού.

Μέχρι τις 10 Απριλίου τα σχολεία θα είναι κλειστά που σημαίνει ότι αν συνυπολογίσουμε και τις διακοπές του Πάσχα, τότε τα σχολεία θα ανοίξουν στην καλύτερη περίπτωση στις 27 Απριλίου. Και αυτό γιατί δεν γνωρίζουμε την κατάσταση που θα επικρατεί τότε στη χώρα και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων συνεχίζουν την προετοιμασία τους με δύο βασικούς παράγοντες που ακόμα δεν είναι γνωστοί. Από τη μία οι ημερομηνίες των εξετάσεων και από την άλλη η εξεταστέα ύλη

Το ΥΠΑΙΘ είναι πολύ δύσκολο από τώρα να ορίσει την περίοδο που θα γίνουν οι εξετάσεις (εκτός αν τις μεταθέσει για τον Σεπτέμβριο που όμως είναι εκτός σχεδίων προς το παρόν) ενώ από την άλλη με την εξεταστέα ύλη προετοιμάζεται για διάφορα ενδεχόμενα. Ήδη έχει ζητήσει την ύλη που έχουν καλύψει τα σχολεία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και γίνεται όλο και πιο πιθανό το σενάριο μείωσης της ύλης όσο επικρατεί αβεβαιότητα για το άνοιγμα των σχολείων.

Πάντως, οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για τις όποιες αποφάσεις και το τότε, στα μέσα Απριλίου, αναμένεται να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να αρχίζουν να υλοποιούνται και κάποιοι προγραμματισμοί για τις εξετάσεις.

Άλλωστε και οι δηλώσεις των αρμοδίων αυτό δείχνουν.

Η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε ότι θα ξέρουμε μέσα στο Πάσχα για την τελική απόφαση των ειδικών, που έχει να κάνει με την πορεία εξέλιξης του πώς να αντιμετωπίζουμε, πόσο πειθαρχούμε στα μέτρα και πόσο αποδίδουν τα μέτρα τα οποία έγκαιρα από ότι φαίνεται και με σύγκριση με άλλες χώρες η χώρα μας και η κυβέρνηση έλαβε.

Επίσης, ο Υπουργός Υγείας έχει τονίσει ότι στις 15 Απριλίου θα έχουμε μια εικόνα σχετικά με το αν τα μέτρα που έχουμε ληφθεί για τον κορωνοϊό, από το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τα μέτρα καραντίνας, θα αποδώσουν.

Δείτε επίσης:







Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου