Τρίτη, 7 Απριλίου 2020

Θα ανοίξουν τα σχολεία μόνο για την Γ΄ Λυκείου; Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 θα γίνουν σίγουρα το καλοκαίρι

Madata.GR - Πέτσας: Οπωσδήποτε θα γίνουν οι πανελλαδικές μέχρι το ...Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν κοντά στην προγραμματισμένη τους ημερομηνία, ξεκαθαρίζει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που εξετάζει όλα τα σενάρια για το πώς και το πότε θα ολοκληρωθεί το σχολικό έτος.

Το πότε θα ξαναχτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία εξαρτάται από τις οδηγίες που θα δώσουν οι λοιμωξιολόγοι, μελετώντας πάντα την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. 

Το βέβαιο είναι ότι οι Πανελλαδικές θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι και όχι τον Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τα επικρατέστερα σενάρια για τις πανελλαδικές

- Οι μαθητές της τρίτης Λυκείου που θα δώσουν πανελλήνιες θα εξεταστούν βάσει της ύλης που έχει παραδοθεί μέχρι το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού.

- Ένα άλλο σενάριο θέλει την Τρίτη τάξη του Λυκείου να είναι και η μόνη που θα ξανακαθίσει στα θρανία, τουλάχιστον για ένα μήνα πριν από της Πανελλαδικές.

Μόνο που τα τμήματα στο ίδιο σχολείο θα χωριστούν σε μικρότερα. Θα γίνουν, δηλαδή, ολιγομελή με διαφορετική ώρα προσέλευσης, διαφορετική ώρα διαλείμματος και αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.

- Ένα άλλο σενάριο θέλει τα σχολεία να ανοίγουν για ένα μήνα και να γίνουν κανονικά τα μαθήματα σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο.

Πάντως, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, υπάρχουν πάνω από 300.000 ψηφιακά μαθήματα διαθέσιμα για τα παιδιά. Ένα εργαλείο που λειτουργεί επικουρικά με στόχο να μην αποκοπούν τα παιδιά από την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Από το δελτίο του STAR.

Δείτε επίσης:

Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου