Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Αρχές του 2020 ο νέος φορέας αξιολόγησης των Πανεπιστημίων - Τι θα γίνει με τα 37 τμήματα που έχουν αναστολή λειτουργίας από το ΥΠΑΙΘ

Σχετική εικόναΤους πρώτους μήνες του 2020 θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τον νέο φορέα αξιολόγησης στα πανεπιστήμια, την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΕΕ). Η εν λόγω αρχή θα ξεκινήσει μέσα στο 2020 την αξιολόγηση των πανεπιστημίων.

Η νέα αρχή έχει διευρυμένες αρμοδιότητες στρατηγικού σχεδιασμού και διαμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη και κατανομής της κρατικής χρηματοδότησης. Η αξιολόγηση που θα ξεκινήσει μέσα στο 2020 θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία από το 2021, το 20% του τακτικού προϋπολογισμού των ΑΕΙ θα δίνεται με βάση τις επιδόσεις τους σε συγκεκριμένα κριτήρια που θα ορίσει η εν λόγω αρχή.

Ο ρόλος της μεταξύ άλλων θα είναι να αξιολογεί τα ΑΕΙ και το εάν πληρούν ποιοτικές προϋποθέσεις για να οργανώνουν προγράμματα σπουδών α’, β’ και γ΄ κύκλου και θα πιστοποιεί την ποιότητα όλων των προγραμμάτων σπουδών.

Στις εργασίες προβλέπεται και η εξέταση των νέων τμημάτων που προορίζονταν να λειτουργήσουν για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2020. Η πολιτική ηγεσία είχε ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας των 37 πανεπιστημιακών τμημάτων, τα οποία όμως, εφόσον πληρούν τα κριτήρια, είναι πολύ πιθανόν να λειτουργήσουν.

Με πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο.

Δείτε επίσης:






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου