Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019 - Καταγγελία για συμμετοχή στις προφορικές εξετάσεις πολλών μαθητών ιδιωτικού σχολείου - Ποια η θέση του ΥΠΑΙΘ - Τι λένε ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και σχολάρχες - Ποια η θέση του panelladikes24

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019 Καταγγελία προφορικές εξετάσεις μαθητών ιδιωτικού σχολείου ΥΠΑΙΘ οιελε ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και σχολάρχεςΣε επώνυμη καταγγελία για αλλοίωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων λόγω ''επιδημίας'' τενοντίτιδας που εμφανίστηκε σε μαθητές ιδιωτικού σχολείου της Δυτικής Αττικής για να συμμετέχουν στις προφορικές εξετάσεις προχώρησε μια μητέρα υποψηφίου κάνοντας λόγω για αμφίβολης εγκυρότητας γνωματεύσεις.

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία χωρίς να δημοσιεύονται τα στοιχεία της συντάκτριας

Θέμα: «Καταγγελία - Αίτημα»
Β…………. Δ…………
ΙΑΤΡΟΣ

ΤΗΛ. : 693……………….

Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας φημολογείται ότι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του έτους 2019 εξετάστηκαν προφορικά πολλοί μαθητές που προέρχονταν από τα Εκπαιδευτήρια …………………….. που βρίσκεται ………………………………

Ο αφύσικα υψηλός αριθμός των προφορικά εξεταζόμενων μαθητών (οι περισσότεροι φημολογείται ότι έπασχαν από τενοντίτιδα) σε συνδυασμό και με τις άριστες βαθμολογίες τους, και μάλιστα σε χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα δύσκολα θέματα, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την εγκυρότητα των ιατρικών γνωματεύσεων οι οποίες ελήφθησαν υπόψη για τον χαρακτηρισμό των μαθητών αυτών ως φυσικώς αδυνάτων, τη διαδικασία των προφορικών εξετάσεων καθώς και τον τρόπο της ορθής / αντικειμενικής / αδιάβλητης αξιολόγησης της επίδοσής τους.

Ο θεσμός των Πανελλήνιων Εξετάσεων έχει διαχρονικά κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Προκειμένου να διασφαλιστεί ο αδιάβλητος χαρακτήρας του θεσμού και να σταματήσουν οι φήμες και τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να επανεξεταστούν όλα τα δικαιολογητικά που επέτρεψαν στους μαθητές του αναφερόμενου Λυκείου να εξεταστούν προφορικά, καθώς και η διαδικασία εξέτασής τους.

Ως μητέρα πέντε παιδιών, τα τέσσερα είναι ήδη φοιτητές και το τελευταίο είναι υποψήφιο στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, θεωρώ ότι πρέπει να τύχω της άμεσης απάντησής σας.»

Αντίδραση ΥΠΑΙΘ

Η συγκεκριμένη καταγγελία έχει γνωστοποιηθεί και στο Υπουργείο Παιδείας και ήδη η Υπουργός Παιδείας έχει πάρει θέση για το θέμα.

«Θα εξετάσουν σε βάθος τις καταγγελίες οι αρμόδιες υπηρεσίες και θα δούμε τα πορίσματα», τόνισε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αντίσραση ΟΙΕΛΕ (Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί)

Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος αναφέρει ότι: «η ομοσπονδία μας έλαβε πριν από μερικές μέρες μια πολύ σοβαρή καταγγελία για έναν μεγάλο αριθμό μαθητών ιδιωτικού σχολείου οι οποίοι έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις με τους φυσικώς αδυνάτους με την αιτιολογία της τενοντίτιδας»

Αντίδραση συνδέσμου Ιδιωτικών σχολείων

Ο σύνδεσμος Ιδιωτικών σχολείων κατηγορεί την ΟΙΕΛΕ ότι εκμεταλλεύτηκε την καταγγελία και επισημαίνει: «Για άλλη μια φορά βιώνουμε τον πραγματικό ρόλο της ΟΙΕΛΕ που είναι η σπίλωση του καλού ονόματος της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ αναφέρει ότι η προφορική εξέταση βαθμολογείται επιεικέστερα από τη γραπτή και τονίζει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να διερευνήσουν τις καταγγελίες καθώς όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεσή τους.

Θέση panelladikes24

Το panelladikes24 δημοσιεύει το συγκεκριμένο θέμα παρουσιάζοντας τις θέσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιαίτερα του ΥΠΑΙΘ που από τη μια πλευρά επιβεβαιώνει την καταγγελία και από την άλλη εκφράζει τη θέση να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος.

Ο θεσμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ισχυρός και οποιαδήποτε ενέργεια υπονόμευσης ή εκμετάλλευσης από οποιαδήποτε πλευρά θα πρέπει να τιμωρείται αυστηρά για να παραμείνει η αξιοπιστία του στον ύψιστο βαθμό. 

Επομένως, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα και θα αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας του ΥΠΑΙΘ για να δούμε αν ευσταθεί η συγκεκριμένη καταγγελία.

ΥΓ1 - Οι γνωματεύσεις για συμμετοχή υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις προφοφορικές εξετάσεις δεν είναι αρμοδιότητα των σχολείων (δημοσίων ή ιδιωτικών).

ΥΓ2 - Δεν προκύπτει από κάποια στατιστικά στοιχεία ούτε θεωρείται κανόνας ότι οι υποψήφιοι με προφορικές εξετάσεις είναι πιο εύκολο να έχουν υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους που εξετάζονται γραπτά.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου