Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Εισαγωγή αθλητών με διακρίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Αλλαγές στην μοριοδότηση και στο ποσοστό εισακτέων

Με τροπολογία που εντάσσεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» τροποποιούνται οι διατάξεις του νόμου 2725/1999 σχετικά με την μοριοδότηση και το ποσοστό εισακτέων των αθλητών με διακρίσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής ενώ αργότερα θα γίνει και η ψήφισή του.

Δείτε την τροπολογία - προσθήκη

Δείτε την αιτιολογική έκθεση

Πατήστε εδώ για να έχετε ενημέρωση αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία των αθλητών με διακρίσεις.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


22 σχόλια:

  1. Για τα υπόλοιπα παγκόσμια , πανευρωπαικά κτλ πόσο μειώθηκε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΕΚΠΑ και το Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/01/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά τι θα γίνει με το 10%; Εφόσον μειώνονται οι θέσεις μπορεί στη σχολή που επιθυμείς να μην δίνει ούτε μία θέση. Κανονικά πρέπει να υπάρχει για τους παλιούς άλλη αντιμετώπιση γιατί ήδη έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα.Η σχετικη τροπολογια δεν πρεπει να ισχυσει για τους παλιους αθλητες. Ευχαριστω

      Διαγραφή
  5. Δείτε το σχέδιο νόμου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» μετά την ψήφιση των άρθρων


    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/01/blog-post_37.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟ 10% ΔΗΛΩΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ 10%. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΤΟ 100% ΑΝΤΙ ΓΙΑ 90% ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου. Απ' ότι βλέπω όμως δεν υπάρχει ανταπόκριση. Μάλλον δεν το έχουν πάρει είδηση.Τον Σεπτέμβριο όταν θα βγει η προκήρυξη τότε θα διαμαρτύρονται όλοι. Το θέμα είναι να προλάβουμε το μεταβατικό στάδιο 1-2 έτη όπως γίνεται με τα περισσότερα νομοσχέδια. Γιατί όπως προέγραψα εγώ που επέλεξα το 10% δεν μπορεί να μου λένε το Φεβρουάριο ότι ανατρέπονται τα δεδομένα. Γιατί κακά τα ψέματα δεν πιάνω το 100% της βάσης της σχολής μου.Και τι να κάνω τώρα να δώσω πανελλήνιες; Δεν προλαβαίνω. Έχω γράψει και ένα mail στον Μαυρωτά γιατι ήταν αθλητής αλλά μάλλον δεν πήραν χαμπάρι τι υπέγραψαν. Στείλτε και σεις για να υπάρξει κινητοποίηση.

      Διαγραφή
    2. Μην το αφήνεις μόνο με ένα mail πίεσε συνέχεια όπου μπορείς μόνο με πίεση μπορούν να το αλλάξουν, όλα αλλαζουν

      Διαγραφή
  8. Κάτι για τα ΕΠΑΛ εχετε να πειτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο νόμος είναι ένας. Και για τα ΕΠΑΛ και για τα ΓΕΛ.Στα ΕΠΑΛ είναι ακόμα χειρότερα γιατί με τη μείωση του ποσοστού δεν ξέρω τι θα γίνει.

      Διαγραφή
  9. Εγώ τώρα το είδα! Πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν. Ψηφίστηκε σίγουρα ο νόμος; Μήπως υπάρχει νόμος που να μας προστατεύει για το έτος 2018-2019;Ποιος μπορεί να μας βοηθήσει; Ποιος είναιο Μαυρωτάς; Όποιος γνωρίζει σχετικά παρακαλώ να απαντήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχει κάποιος, φορέας ή άτομα, να συντονίσει μια προσπάθεια
    α) ενημερωσης των ενδιαφερομένων
    β) προσπάθειας αναβολής ή ακύρωσης των αρνητικών αυτών διατάξεων

    Θα χρειαστει μεγάλη προσπάθεια κ επαγγελματική βοήθεια από δικηγόρους κ κινητοποίηση πολιτικών που σχετίζονται με τον αθλητισμό.
    Δυστυχώς είμαι στην επαρχία κ δεν έχω τρόπο να τρέξω αλλά μπορώ να βοηθήσω με κείμενα κ ιδέες, αν χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήπως πρέπει να πάμε σε κάποια εκπομπή ;Τι πρέπει να κάνουμε ;Σε ποιον πρέπει να απευθυνθούμε ;Σας παρακαλώ οποίος γνωρίζει να βοηθήσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι απογοήτευση !!!!!Ντροπη!!!!!Πειτε μου πως πρέπει να συντονιστούμε !!!!Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν!!!!Ψηφιζουν ένα νομοσχέδιο χωρίς να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται !!!!Το Μάρτιο θεώρησε το Στε ότι παράνομα οι διακριθέντες αθλητές καταλαμβάνουν τις θέσεις από αλλά παιδιά !!!!Αλλα οι αθλητές ήταν συν τις κανονικές θέσεις !!!!Ξερετε γιατί έγινε αυτό ;Χάρη σε δυο παιδιά ανώτατων δικαστικών που έκαναν την προσφυγή στο Στε,γιατί είχαν αποτύχει στις πανελλήνιες και ποτέ τους δεν ασχολήθηκαν με τίποτα ......ότι τους παίρνουν τις θέσεις παράνομα οι διακριθέντες αθλητές ....για να μην μακρηγορώ τα παιδιά των δικαστικών δικαιώθηκαν σε βάρος όλων των διακριθέντων αθλητών !!!!Οενας μπήκε στην Ιατρική και ο άλλος στην νομική νομίζω !!!!Κριμα,κρίμα !!!Σε αυτή τη χώρα ζούμε !!!Και τώρα έρχεται ο υπουργός με τη σειρά του χωρίς να γνωρίζει τι υπογράφει να δικαιώσει την απόφαση του Στε!!!!Πειτε μου πως μπορούμε να κινηθούμε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς παιδιά εφάρμοσαν ψίχουλα από την απόφαση ΣΤΕ γιατί τους άνευ δεν τους πειραξαν.Πείραξαν το ποσοστό εισαγωγής που το έκαναν 3%, τα ποσοστά των πανελλήνιων μαθητικών που τα έκακαν 8%, 6% και 4% αντίστοιχα και το σημαντικότερο όλων το 90% της βάσης που το έκαναν 100%.Ο Μαυρωτάς είναι βουλευτής του ποταμού, πρώην αθλητής - πολίστας με την Εθνική ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά αυτά τα θέματα. Γι' αυτό προέγραψα κι εγώ τι πρέπει να κάνουμε. Όσοι γνωρίζετε πολιτικούς, βουλευτές κ.λ.π. τώρα που είναι προεκλογική περίοδος να κινηθούμε τουλάχιστον οι παλιοί γιατί μας διαλύει...

      Διαγραφή
  13. Εγώ είμαι από επαρχία !Εχω μια κόρη που δίνει φέτος πανελλήνιες ,για ιατρική !Κατεκτησε πανελλήνια νίκη το 2017!Τι τροποποιήσεις είναι αυτές της τελευταίας στιγμής ;;;;;;Τι μπορεί να γίνει τώρα ;;;;Ας απαντήσει κάποιος που πρέπει να απευθυνθούμε ;;;;;Μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή ;;;;τηλ 6976784692 να συντονιστούμε !Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΝΟΜΟΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 18/01 ΑΡ.75. site vouli.gr ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΠΙΕΣΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΣΟΝ ΕΧΕΤΕ . Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ . ΤΟ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ. ΕΙΤΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΤΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΙΕΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ . ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΩΣΑΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ! ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ, ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ.......ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενημέρωση για τις νέες προϋποθέσεις πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των διακριθέντων αθλητών

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/02/blog-post_8.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στη Βουλή οι αλλαγές στις προϋποθέσεις για την εισαγωγή αθλητών με διακρίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Συνεχής ενημέρωση από το panelladikes24

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/02/panelladikes24_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή