Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι από τις αλλαγές στα Μηχανογραφικά Δελτία έτους 2018

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Σχετική εικόνα
Τα Μηχανογραφικά Δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2018 παρουσιάζουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. 

Η πιο σημαντική από όλες είναι η ένταξη στα Μ.Δ. των τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που αντικαθιστά τα αντίστοιχα τμήματα των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Όμως, από αυτή την αλλαγή προκύπτουν κάποιες σημαντικές αναταράξεις στις επιλογές των υποψηφίων κυρίως όσων ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στην πόλη της Αθήνας.

Η πρωτεύουσα πλέον δεν έχει κάποιο ΤΕΙ στα Μ.Δ. και αυτό δημιουργεί τα εξής προβλήματα:

- Όσοι φοιτητές περάσουν σε τμήματα ΤΕΙ δε θα έχουν δυνατότητα μετεγγραφής στην Αθήνα καθώς δε θα υπάρχει πλέον σχετική αντιστοιχία. Σημειώνεται ότι στις τελευταίες μετεγγραφές φοιτητών για τα αδέρφια και ενώ είχε ιδρυθεί το Π.Δ.Α., υπήρξε ρύθμιση που επέτρεπε τη μετεγγραφή προς τα τμήματα του νέου πανεπιστημίου από τμήματα ΤΕΙ.

- Οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ με το 10% θα έχουν λιγότερες επιλογές στο Μ.Δ. καθώς δε θα υπάρχουν τα τμήματα των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και επιπλέον δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής όπως και στα άλλα Πανεπιστήμια λόγω της νομοθεσίας. Άρα θα έχουν μικρότερο Μ.Δ. χωρίς τμήματα στην Αθήνα με εξαίρεση τα τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ σε συγκεκριμένους τομείς.

Δείτε επίσης: 

Μηχανογραφικά Δελτία ΓΕΛ 2018


Μηχανογραφικό ΓΕΛ 2018 με βάσεις 2017 (κατ. 90%)

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου