Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Αναμένεται η προκήρυξη για τις ΑΕΝ έτους 2018 - 1.119 σπουδαστές θα εισαχθούν στις ΑΕΝ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Σχετική εικόναΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ B΄ 2047/2018 η ΚΥΑ ''Κύρωση Κανονισμού Εισαγωγής Σπουδαστών/Σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019''.

Με την συγκεκριμένη απόφαση καθορίζονται οι διαδικασίες εισαγωγής σπουδαστών στις ΑΕΝ και πλέον αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες (υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών, υγειονομικές εξετάσεις κτλ.)

Βασικά σημεία της ΚΥΑ

- Ο αριθμός των σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 σε 1119 (634 Πλοίαρχοι και 485 Μηχανικοί).

- Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ καλύπτει ποσοστό 75% του συνολικού αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους/-ιες συμμετέχοντες/-ουσες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

- Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ καλύπτει ποσοστό 25% του συνολικού αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους/-ιες που καταθέτουν Απολυτήριο τίτλο Λυκείου ή Αποδεικτικό απόλυσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

- Ο αριθμός των εισαγομένων σπουδαστών/σπουδαστριών ανά Σχολή των Α.Ε.Ν., καθώς και οι ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών και υγειονομικών εξετάσεων θα καθοριστούν με νέα απόφαση.

- Δύναται να αποφασίζεται αύξηση του αριθμού των σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών. Στην περίπτωση αυτή, οι σπουδαστές/-στριες θα επιλέγονται από υποψηφίους/-ιες της ΔΕΥΤΕΡΗΣ Γενικής Κατηγορίας.



Δείτε εδώ όλα τα νέα για τους υποψήφιους σπουδαστές των ΑΕΝ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


12 σχόλια:

  1. - Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ καλύπτει ποσοστό 25% του συνολικού αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους/-ιες που καταθέτουν Απολυτήριο τίτλο Λυκείου ή Αποδεικτικό απόλυσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
    (Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ) DROPI KAI AISXOS fainetai oti osoi tha bainoun tha grafoun mexri 13.000 moria gia na boun kai tha trone megalo louki ena xrono gia diavasma.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Καλά έκαναν για να μπαίνουν όλη με την αξία τους. Και να αυξήσουν τους εισακτέους απο της πανελλήνιες το πιο δίκαιο και να έχουν και μια σταθερή βάση για την εισαγωγή

      Διαγραφή
    3. ΜΠΡΑΒΟ.. ΣΕΙΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ-ΣΩΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ.
      ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ Φ.Ε.Κ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2018-2019.

      Διαγραφή
  2. δηλαδη οι θεσεις για δευτερη κατηγορια απο 90 πεσανε στις 60 σωστα;
    στο τελος που λεει "Δύναται να αποφασίζεται αύξηση του αριθμού των σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών. Στην περίπτωση αυτή, οι σπουδαστές/-στριες θα επιλέγονται από υποψηφίους/-ιες της ΔΕΥΤΕΡΗΣ Γενικής Κατηγορίας." ποσο πιθανο ειναι να αυξηθουν οι θεσεις και κατα ποσο;

    επισης,ποια θα ειναι μαλλον(περιπου) η βαση για τη 2η κατηγορια για πλοιαρχους;
    με 21.800 ποιες οι πιθανοτητες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καποιος σχετικος που μπορει να γνωριζει;

      Διαγραφή
    2. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αποφάσεις για αύξηση αριθμού εισακτέων.

      Διαγραφή
    3. αυξηθηκαν οι πλοιαρχοι κατα 120 θεσεις αλλα οι εισακτεοι με απολυτηριο απο 90 γινανε 60
      με 21.800 ποιες οι πιθανοτητες να μπω;

      Διαγραφή
  3. Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (AEN) - Ποιες θα ισχύσουν από φέτος - Τι θα αλλάξει την επόμενη χρονιά

    https://panelladikes24.blogspot.com/2018/06/aen.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019

    https://panelladikes24.blogspot.com/2018/06/2018-2019_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όποιος θέλει να φτιαξει μηχανογραφικο για να μπει με 10% πανελαδικων με τον βαθμο του 2016 σε ποια κατηγορια θα βαλει οτι ανηκει στην αιτηση που γινεται τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ΦΕΚ η ρύθμιση με την παράταση στη δυνατότητα εισαγωγής στις ΑΕΝ με απολυτήριο (εκτός Πανελλαδικών Εξετάσεων) και για το 2019

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/03/2019.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή