Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 δε θα μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις Σχολές Λιμενικού Σώματος για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Σχετική εικόνα
Μετά από πολλά ερωτήματα αναγνωστών του panelladikes24 σχετικά με την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Λιμενικού Σώματος μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, σας επισημαίνουμε τα εξής:

- η εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιείται με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το ν. 4504/2017 (ΦΕΚ A΄ 184/2017) που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. 

- δεν έχουν εκδοθεί τα απαιτούμενα προεδρικά διατάγματα και η κοινή υπουργική απόφαση που αφορούν στην ένταξη των Παραγωγικών Σχολών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, 

- κατόπιν εκδόσεως των εν λόγω νομοθετικών πράξεων, οι Σχολές θα μπορούν να ενταχθούν στα Μηχανογραφικά Δελτία του ΥΠΠΕΘ.

Με βάση τα παραπάνω είναι δεδομένο ότι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 δε θα μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις Σχολές Λιμενικού Σώματος για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Υπενθυμίζεται ότι το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και έχει παρουσιάσει αναλυτικές πληροφορίες σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


13 σχόλια:

  1. Λογικά θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι εισαγωγή στο λιμενικό από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 τότε δηλαδή που θα είναι οι τελευταίες πανελλήνιες οπότε λογικά αν καταργηθούν οι Πανελλήνιες θα μπορεί κάποιος με απολυτήριο λυκείου τουλάχιστον 17 θα μπορεί να εισαχθεί στις σχολή δοκίμων σημαιοφόρων, στη σχολή δοκίμων υπαξιωματικών με απολυτήριο λυκείου τουλάχιστον 15,5 και τέλος στη σχολή λιμενοφυλάκων με απολυτήριο 13 το πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω να υπάρχει ο Συριζα τοτε οποτε δεν μπορείς να πεις τιποτα με σιγουρια.

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα δεν θα υπάρχει αλλά πότε δεν ξέρεις το θέμα είναι ότι αν γίνουν τώρα εκλογές τα δεδομένα αλλάζουν με το λιμενικό από του χρόνου να μπαίνει στις πανελλήνιες.....

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα δεν θα υπάρχει αλλά πότε δεν ξέρεις το θέμα είναι ότι αν γίνουν τώρα εκλογές τα δεδομένα αλλάζουν με το λιμενικό από του χρόνου να μπαίνει στις πανελλήνιες αν κερδίσει η νέα δημοκρατία.....

      Διαγραφή
  2. Όριο ηλικίας στο λιμενικό θ είναι τα 28 όπως ισχύει και στο Εμπορικό Ναυτικό λογικά........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όριο ηλικίας στο λιμενικό θα είναι τα 28 χρόνια όπως ισχύει και στο Εμπορικό Ναυτικό λογικά........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποιο πεδιο θα ενταχθουν; Θεσεις στους ελληνες εξωτερικου θα δοθουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλα τα πεδια οπως οι Στρατιωτικες/Αστυνομικες Σχολες .

      Διαγραφή
    2. "Νινετα" Η ορθογραφία εκτιμώ ότι είναι το πιο σημαντικό μάθημα...

      Διαγραφή
  5. Άρα εγώ που δίνω φέτος δεν μπορώ να δηλώσω Λιμενικό Σώμα εε ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Otan to limeniko bei tis panellinies tha katargithei h eisagogi sto limeniko meso twn akadimiwn eborikou naftikou??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φίλε μου θα καταργηθούν όλες οι προκηρύξεις όπως έγινε με αστυνομία πυροσβεστικη. Θα παίρνει μόνο αξιωματικούς και υπαξιωματικους ειδικών καθηκόντων όπως πχ ιατρούς.

      Διαγραφή