Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ με το 10% χωρίς νέα εξέταση - Ενημέρωση από το ΥΠΠΕΘ

Αποτέλεσμα εικόνας για panelladikes24 πανελληνιες εξετασεις 2018 πανελλαδικες εξετασεις 2018 υποψηφιοι 10% χωρίς νέα εξέταση δελτίο εξεταζομένου μηχανογραφικο δελτιο σχολες τμηματα εφαρμογή κωδικοι προσβασηςΤο ΥΠΠΕΘ ενημερώνει τους υποψήφιους ΕΠΑΛ για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, για τα εξής:

- Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, δεν θα παραλάβουν δελτίο εξεταζομένου, αφού δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις. 

- Όσοι από τους αποφοίτους υπέβαλαν Αίτηση - Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018, έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των δύο τελευταίων ετών και τελικά δεν θα προσέλθουν σε κανένα εξεταζόμενο μάθημα: 

α) δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια για ανάκληση της Αίτησης - Δήλωσης και

β) μετά την ανακοίνωση των γραπτών βαθμολογίων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση. 

- Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε την ισχύουσα διάταξη για το 10%, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 13 του Νόμου 4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α΄), σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα του 10%: 

α) ισχύει για 2 έτη μετά την τελευταία εξέταση με ποσοστά 60% - 40% (για το 1ο έτος και το 2ο έτος αντίστοιχα), 

β) ασκείται μόνο από όσους έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Ημερήσιων ΕΠΑΛ

γ) δεν αφορά τους υποψηφίους που με τις εξετάσεις τους διεκδίκησαν θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων (πχ. δεν δίνεται 10% για τις επιπλέον θέσεις 1% των Πανεπιστημίων που διεκδίκησαν οι υποψήφιοι με τα Ημερήσια ΕΠΑΛ το έτος 2017).


Πατήστε εδώ για να δείτε την αντίστοιχη ενημέρωση για τους υποψήφιους ΓΕΛ.

Δείτε επίσης: Τι ισχύει για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το 10% χωρίς νέα εξέταση έτους 2018 - Η νομοθεσία και όλες οι λεπτομέρειες

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου