Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Υπουργός Παιδείας: Πότε θα ψηφιστεί η νέα ρύθμιση για τις Μετεγγραφές Φοιτητών - Ποιες κατηγορίες φοιτητών θα περιλαμβάνει - Πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπουργός Παιδείας: Πότε θα ψηφιστεί η νέα ρύθμιση για τις Μετεγγραφές Φοιτητών - Ποιες κατηγορίες φοιτητών θα περιλαμβάνει - Πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεωνΠλήρης επιβεβαίωση όλων των στοιχείων που έχει δημοσιεύσει το panelladikes24

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σε σημερινές δηλώσεις του αναφέρθηκε στις Μετεγγραφές Φοιτητών και στη ρύθμιση που θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση.


Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του υπουργού για τις Μετεγγραφές Φοιτητών

- Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις μελέτες των υποπεριπτώσεων. 

- Η ρύθμιση για τις μετεγγραφές φοιτητών που είναι αδέρφια σε διαφορετικές πόλεις περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια θα ψηφιστεί. 

- Η γενική γραμμή θα είναι ότι για τις περισσότερες οικογένειες που σπουδάζουν τα παιδιά τους, θα προσπαθήσουμε να σπουδάζουν σε μία πόλη, ώστε να μη συντηρούν πάνω από ένα σπίτι εκτός από αυτό που μένουν.

- Στις περιπτώσεις που υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με πολύ χαμηλό εισόδημα, εμείς θα νομοθετήσουμε τη δυνατότητα τα παιδιά αυτά να έρχονται εκεί που είναι οι γονείς τους. 

- Στην περίπτωση που εκεί που είναι οι γονείς, να μην υπάρχουν πανεπιστήμια, θα φροντίσουμε να πάνε σε μια τρίτη πόλη. Δηλαδή, να είναι σε μία πόλη μαζί και να αυξήσουμε το στεγαστικό επίδομα που ήδη παίρνουν αυτά τα παιδιά.

- Η εφαρμογή αυτής της ρύθμισης θα ισχύσει με την ψήφιση του νομοσχεδίου. 

- Οι πρώτες αιτήσεις θα μπορούν να κατατεθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αφού είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής από το τρέχον εξάμηνο.

To panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε επίσης: 






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


5 σχόλια:

  1. αρα ισχυει και για τα παιδια χωρις αδερφο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβεβαίωση και του υφυπουργού Παιδείας ότι η αναμενόμενη ρύθμιση για τις Μετεγγραφές Φοιτητών θα ισχύσει από φέτος

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2018/02/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανοιχτό για βελτιώσεις μού φαίνεται πως είδα κάπου. Αν δεν ισχύουν τα 5000κκ για παιδιά χωρίς αδέρφια, είναι καιρός να ξυπνήσουν! Με 10χιλ σύνολο η μονογονεϊκή μια χαρά το σπουδάζει το παιδί εκτός;; Δεν είναι μόνο άδικο αλλά και αντισυνταγματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ11 Φεβρουαρίου 2018 στις 6:06 π.μ.

    12500κκ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
    6000ΚΚ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ!!!!
    ΕΛΕΟΣ!!!!!ΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;;;;;;;;;;;;;
    Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείτε τη ρύθμιση για τις Μετεγγραφές Φοιτητών που θα περιλαμβάνεται στο σ/ν για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2018/02/panelladikes24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή