Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Ερώτηση στη Βουλή για τις Μετεγγραφές Φοιτητών σχετικά με την μη εγγραφή φοιτητών στις Σχολές παρόλο που έχει εγκριθεί η μετεγγραφή τους

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερώτηση στη Βουλή για τις Μετεγγραφές Φοιτητών σχετικά με την μη εγγραφή φοιτητών στις Σχολές παρόλο που έχει εγκριθεί η μετεγγραφή τουςO βουλευτής Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου κατέθεσε στη βουλή την παρακάτω ερώτηση για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.

Προς:

-Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Τελικά τι ισχύει για τις μετεγγραφές των ενισταμένων φοιτητών;»

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την πλειοψηφία των Ελλήνων έχει πολλές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα αλλά και σε όλους τους τομείς, τόσο της κοινωνικής, όσο και οικονομικής ζωής των Ελλήνων.

Η ελληνική πολιτεία παρέχει τη δυνατότητα της δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλους τους επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις, το όνειρο όμως των οικογενειών να σπουδάσουν τα παιδιά τους βρίσκει εμπόδιο στο υψηλό κόστος διαβίωσης όταν πρόκειται να φοιτήσουν σε διαφορετική πόλη από αυτή που κατοικούν.

Η εγκύκλιος 164061/Ζ1/02-10-2017 του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν μετεγγραφές φοιτητών, όταν πληρούνται κάποια κριτήρια. Έχει παρουσιαστεί όμως το φαινόμενο, ενώ το υπουργείο κάνει δεκτή την ένσταση κάποιου φοιτητή και στην ουσία του ανοίγει το δρόμο για τη μετεγγραφή, στη συνέχεια το πανεπιστήμιο αρνείται να κάνει δεκτή την ένσταση αυτού, ακυρώνοντας το ίδιο το υπουργείο. Η αναφορά αυτή αφορά το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ., το οποίο στην υπ' αριθμ. 9/16-01-2018 συνεδρία του δεν έκανε δεκτή τουλάχιστον μια ένσταση μετεγγραφόμενου, η οποία όμως προγενέστερα είχε εγκριθεί από το υπουργείο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Μπορεί ένα Τμήμα να μην κάνει δεκτή μια απόφαση του αρμόδιου υπουργείου για τη μετεγγραφή φοιτητή από ένσταση, ο οποίος νομίμως με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που έχει καταθέσει, έτυχε αυτού του ευεργετήματος;

- Κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί ένα Τμήμα να μην εφαρμόσει την υπουργική απόφαση;

- Γιατί το ίδιο Τμήμα πέρυσι ολοκλήρωσε όλες τις μετεγγραφές των ενισταμένων φοιτητών και φέτος το αρνείται; Τι έχει αλλάξει μέσα σε ένα έτος;

- Τελικά ποιος αποφασίζει εάν οι μετεγγραφές γίνονται νόμιμα ή όχι;

Δείτε επίσης:


Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Εμείς περιμένουμε ακόμα τη ρύθμιση στις μετεγγραφές για τα αδέρφια , εδώ μπλοκάρουν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών με ένσταση.
    Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν τίποτα .Τη ρύθμιση την είχε αναβάλει να την καταθέσει μαζί με το σχέδιο για το πανεπιστήμιο Δυτ.Αττικής .Αυτό έχει αρχίσει και το παίρνει πίσω .Για τη ρύθμιση των μετεγγραφών δεν ακούγεται τίποτα.Στο Υπουργείο όταν ΄παίρνεις τηλ. για το συγκεκριμένο θέμα σε βάζουν στην αναμονή μέχρι να βαρεθείς και να κλείσεις το τηλέφωνο.
    Υπουργάρα που κρατάς τις υποσχέσεις σου , Κυβερνησάρα με ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νόμος που βγάλανε ήταν για τους βολεμενους και όσους έχουν μέσο (κατ' εξαίρεση), πήρανε παιδιά μετεγγραφή χωρίς να ζητήσουν κανένα περιουσιακό στοιχείο, για να πάρουν τους πλούσιους, τώρα ήθελε να πάρει αυτούς που παίρνουν 50000 το χρόνο. Είδε ότι δε γίνεται γιατί έτσι πρέπει να πάρει και άλλους(ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές) και το πήρε πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή