Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές - Ποιοι έχουν πρόσβαση - Αποκλείονται οι υποψήφιοι του 3ου Ε.Π. - Γιατί υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός

Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, οι απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου έχουν πρόσβαση σε τέσσερα επιστημονικά πεδία (Ε.Π.) του Μηχανογραφικού Δελτίου

Δείτε τον σχετικό πίνακα. 
Αποτέλεσμα εικόνας για πανελλαδικεσ 24
Ποιοι έχουν πρόσβαση στις Αστυνομικές Σχολές

Οι Αστυνομικές Σχολές δηλώνονται από υποψηφίους του 1ου, 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Ε.Π.). 

- Οι υποψήφιοι Ανθρωπιστικών Σπουδών που εξετάζονται πανελλαδικά στα Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα, Ιστορία και Λατινικά και έχουν πρόσβαση στα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου (Νομική, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Παιδαγωγικά, Σχολές Αστυνομίας κ.α.). Οι υποψήφιοι αυτοί έχουν ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα Αρχαία Ελληνικά και την Ιστορία.

Οι υποψήφιοι Θετικών Σπουδών που εξετάζονται πανελλαδικά στα Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα, Φυσική, Χημεία και έχουν πρόσβαση στα τμήματα του 2ου Επιστημονικού Πεδίου (Πολυτεχνεία, Μαθηματικό, Φυσικό, Πληροφορική, Παιδαγωγικά, Σχολές Αστυνομίας κ.α.). Οι υποψήφιοι αυτοί έχουν ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα Μαθηματικά και τη Φυσική. 

- Οι υποψήφιοι Οικονομίας και Πληροφορικής που εξετάζονται πανελλαδικά στα Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα, ΑΕΠΠ και ΑΟΘ και έχουν πρόσβαση στα τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορική, Παιδαγωγικά, Σχολές Αστυνομίας κ.α.). Οι υποψήφιοι αυτοί έχουν ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα Μαθηματικά και την Οικονομία. 

Ποιοι δεν έχουν πρόσβαση στις Αστυνομικές Σχολές

Όσοι υποψήφιοι Ανθρωπιστικών Σπουδών έχουν επιλέξει ως εξεταζόμενο μάθημα τη Βιολογία Γ.Π. αντί των Λατινικών δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις Αστυνομικές Σχολές.

- Όσοι υποψήφιοι Οικονομίας και Πληροφορικής έχουν επιλέξει ως εξεταζόμενο μάθημα τη Βιολογία Γ.Π. αντί του ΑΟΘ δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις Αστυνομικές Σχολές.

- Οι υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών που εξετάζονται στη Βιολογία, Νεοελληνική Γλώσσα, Φυσική, Χημεία έχουν πρόσβαση στα τμήματα του 3ου Ε.Π. (Ιατρική, Οδοντιατρική, Νοσηλευτική) και δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις Αστυνομικές Σχολές. Οι υποψήφιοι για τα παραπάνω τμήματα έχουν ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τη Χημεία και τη Βιολογία.

Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι του 3ου Ε.Π. δίνοντας τα παραπάνω 4 μαθήματα δεν έχουν πρόσβαση στις σχολές της Αστυνομίας όπως έχουν οι υποψήφιοι των άλλων τριών επιστημονικών πεδίων. Απαιτείται, επιπρόσθετα, να εξεταστούν και σε πέμπτο μάθημα και μάλιστα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού. Όμως, λόγω των υψηλών απαιτήσεων τόσο της Βιολογίας προσανατολισμού όσο και των Μαθηματικών προσανατολισμού, οι υποψήφιοι είναι δύσκολο να συγκεντρώσουν υψηλή βαθμολογία με αποτέλεσμα να μην έχουν ιδιαίτερες πιθανότητες για να πετύχουν την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές.

Γιατί δεν εντάσσονται οι Αστυνομικές Σχολές στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα ένταξης των Αστυνομικών Σχολών στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, για το σχολικό έτος 2017-2018, δεδομένου ότι το γνωστικό αντικείμενο των μαθημάτων βαρύτητας αυτού αφενός δε σχετίζεται σε ικανό βαθμό με τις βασικές γνώσεις που καλείται να έχει ο υποψήφιος για τις Αστυνομικές Σχολές, όσο με εκείνες των υπολοίπων Επιστημονικών Πεδίων, αφετέρου η πρόσβαση των υποψηφίων σε αυτό, δεν εξασφαλίζεται ισότιμα για όλους τους υποψήφιους, εξαιτίας των διαφορετικών συντελεστών βαρύτητας, αυξάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το επίπεδο του ανταγωνισμού και θέτοντας σε πλεονεκτική θέση τους υποψήφιους που προέρχονται από την ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών έναντι των υπολοίπων υποψηφίων. 

Ως εκ τούτου, με το ισχύον σύστημα εξασφαλίζεται η δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις να έχουν πρόσβαση στις Αστυνομικές Σχολές, εξεταζόμενοι σε ίσο αριθμό μαθημάτων, ανεξαρτήτως της επιθυμίας του εκάστοτε υποψηφίου να επιλέξει να εξεταστεί και σε επιπλέον μάθημα, για να έχει πρόσβαση και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24


30 σχόλια:

  1. Πότε θα γίνει η εισαγωγή των φετινών επιτυχοντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι επιτυχόντες στις Αστυνομικές Σχολές θα αρχίσουν τη φοίτησή τους το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Δεν υπάρχει κάποια απόφαση για κατάταξη των επιτυχόντων σε άλλο ακαδημαϊκό έτος. Σημειώνεται ότι φέτος έγινε και η κατάταξη για τους επιτυχόντες έτους 2017. Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Panelladikes24.blogspot.gr που ξέρεθς ότι οι φετινοι θα μπουν φέτος; δεν βγήκε η προκήρυξη, επομένως μην λέτε αερολογιες. Όταν βγει η προκήρυξη τον Ιούνιο θα ξέρουμε σίγουρα, εκτός αν υπάρχει κάτι στο προϋπολογισμό του 2018

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις χρονιές που υπήρχε θέμα με την κατάταξη των επιτυχόντων στις Αστυνομικές Σχολές, οι σχετικές αποφάσεις γίνονταν γνωστές πολύ πριν την έκδοσης της προκήρυξης.

      Επαναλαμβάνουμε ότι για φέτος δεν υπάρχει κάποια τέτοια απόφαση μέχρι τώρα και επομένως, με τα δεδομένα αυτής της στιγμής, οι φετινοί επιτυχόντες θα φοιτούν από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

      Διαγραφή
    2. Οκ, panelladikes24.blogspot.gr μακάρι να είναι έτσι καθώς αν είναι θα πάρει 500 άτομα διότι με 250 δεν λειτουργεί η σχολή. Απαιτείται φέτος να πάρει 500 καθώς θα έχουμε μείωση ύψους στις γυναίκες δυστυχώςε αποτέλεσμα να αυξηθεί ο ανταγωνισμός

      Διαγραφή
    3. Δεν έχει ψηφιστεί ακόμη η μείωση του ύψους. Η υπόθεση αυτή πρεπει να εγκριθεί και από το ΣτΕ κι ακόμη κάτι τέτοιο δεν ισχύει, παρά μόνο ότι υφίσταται μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
  4. Κάτι ακούστηκε από το policenet τώρα για ξεχωριστή 5η δέσμη για στρατιωτικές σχολές..μπορείτε να μας ενημερώσετε για τι ακριβώς πρόκειται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι στρατιωτικές σχολες θα είναι σε πεδιο δικό τους και δεν θα υπάρχουν άλλα αει/ΤΕΙ. Έτσι ώστε να πηγαίνουν μόνο αυτοί ππυ θέλουν και όχι για την αποκατάσταση. Μακάρι να γίνονταν και για την αστυνομία αυτό... Που είναι παντού κ η θεωρητική μπαίνει όλη κάθε χρόνο

      Διαγραφή
  5. Η θεωρητική μπαίνει από δικό της πεδίο άπο το 2016, τόσα χρόνια η αστυνομία ήταν σε άλλα πεδία παρόλο που είναι μια θεωρητική σχολή ως προς το περιεχόμενο τον σπουδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θεωρείς δεν υπάρχει αδικία ε?πέρσι ας πούμε που στα οικονομικά μας έσκισαν φύγαμε απατα όλοι και σε σας είχαν μπει μια χαρά φυσιολογικά θέματα και μπήκαν όλοι από την θεωρητικη..φέτος να σε δω τι θα πεις που η λογική λέει ότι θα γίνει τ ανάποδο..

      Διαγραφή
  6. Φέτος στους 200 επιτυχοντες (βάζω κ τους πολυτεκνους) οι 122 είναι από θεωρητικη...... Τα λόγια είναι περιττά πιστεύω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το λες όλα είναι θέμα κόπου εχω 17.025 από Οικονομικά με έκθεση 12,1

      Διαγραφή
  7. Έπρεπε για αστυνομία να υπάρχει κοινό μάθημα η οικονομία με 1.3 συντελεστη. Διότι τώρα στα αρχαία γράφουν πολύ καλύτερα από τα μαθηματικά, το δείχνουν κ τα στατιστικά τώρα.... Αυτός που λέει μια άκρως θεωρητικη σχολή την αστυφυλακων τοτε στη πυροσβεστική που κάνουν χημεία, φυσική θα έπρεπε να μπαίνουν μόνο από θετική κ οικονομικα έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ. Τώρα τους πείραξε όλους και η μείωση του ύψους και η ένταξη των αστυνομικών σχολών στο 1ο επιστημονικό πεδίο. Το 1ο πεδίο σχετίζεται άμεσα πιστεύω λόγω των μαθημάτων και του περιεχομένου των άλλων σχολών του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοπέλα, τώρα μας πείραξε η μείωση του ύψους καθώς Τώρα γίνεται. Τόσο απλό πιστεύω. Η πυροσβεστική τότε γιατί είναι στο 1ο πεδίο θα μας πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης η ένταξη της αστυνομίας στο 1ο πεδίο μας πείραζε από το 2016 αν έβλεπες τα σαιτ

      Διαγραφή
  10. Δηλαδή κοπελιά να μπαίνει γυναικα 1,61 και άντρας 1,69 να μένει απ' έξω ε?αυτό δεν είναι αδικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανονικα θα επρεπε να υπαρχουν δυσκολοτερα αθληματα και οχι διακριση στο ύψος.Ξερω κοπελες που εχουν υψος 1.60 και ειναι πολυ πιο δυνατες και αξιες απο αυτες με 1.70.Αλλωστε ας προσεξουμε και το υψος του Ζαμπιδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιχάλης Ζαμπίδης/Ύψος

    1,67 μ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξερω πολλους ψηλους οι οποιοι ειναι πολυ πιο αχρηστοι στα αθληματα απο τους κοντους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κ γω ξέρω πολλούς κοντους που είναι πολύ πιο άχρηστοι στα αθλήματα από τους ψηλους...... Τώρα τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρα δεν πρεπει να υπάρχει οριο υψους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 15 Ιανουριου 8:41μμ Ο ανθρωπος ειναι εκτος τοπου και χρονου τι να λεμε τωρα.Συζητηση καφενειου ακομη και στο ιντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελπιζω οντως να μειωθει το οριο υψους γιατι ειναι πολυ αδικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1.70 το υψος για αντρες και γυναικες θα ειναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ε ναι αφου ζουμε στην Ελλαδα των αδικιων θα ειναι κοινο το 1.70

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπαρχει καμια προταση για αλλαγη οριου ηλικιας ; η αυξηση του οριου για τους εκπληρωσαντες τις στρατιωτικες υποχρεωσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όσοι γράφετε πως είναι αδικία να μπαίνουν όλοι από θεωρητική..εσείς οι ίδιοι ρε μάγκες γιατί επιλέξατε άλλες κατευθύνσεις αφού είναι πιο εύκολο? Άμα δεν ξέρετε μην μιλάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή