Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Το σχέδιο και τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών - Αναμένεται η ρύθμιση - Δείτε όσα είπε ο υπουργός σε συνέντευξη

21 ganese
Το νέο πλαίσιο για τις Μετεγγραφές Φοιτητών και τις προϋποθέσεις που τίθενται περιγράφει με τη συνέντευξή στη Νέα Σελίδα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Έχετε ολοκληρώσει τη νέα ρύθμιση του πλαισίου για τις μετεγγραφές; Ποια είναι η φιλοσοφία της;

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια ρύθμιση η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα για όλα τα αδέλφια που είναι φοιτητές να σπουδάζουν στο ίδιο μέρος. Δίνουμε, δηλαδή, στις οικογένειές τους τη δυνατότητα να μην χρειάζεται να συντηρούν τρία σπίτια.

Με ποια κριτήρια θα γίνεται η αλλαγή σχολής;

Ο αδελφός μετεγγράφεται στην πόλη φοίτησης του αδελφού του. Αν δεν υπάρχουν αντιστοιχίες Τμημάτων στις δύο πόλεις, ο ένας εκ των δύο μετεγγράφεται στην πόλη των γονέων, εφόσον υπάρχει ΑΕΙ. Αν οι γονείς διαβιούν σε πόλη χωρίς ΑΕΙ ή αντιστοιχίες τμημάτων, οι δύο φοιτητές από κοινού μετεγγράφονται σε μια τρίτη πόλη με ΑΕΙ και για τους δύο.

Υπάρχουν προϋποθέσεις εισοδηματικού χαρακτήρα;

Μοναδική προϋπόθεση είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 12.500 ευρώ, δηλαδή έως 50.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια, 62.500 ευρώ για πενταμελή κ.ο.κ. (panelladikes24: ο υπουργός είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξη το όριο των 40.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια)

Και οι φτωχές οικογένειες; Λαμβάνεται κάποια ειδική μέριμνα;

Για τις οικογένειες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, που δεν ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ κατά κεφαλήν, δίνεται η δυνατότητα να συντηρούν ένα μόνο σπίτι, αυτό των γονέων. Μεριμνούμε, δηλαδή, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη συντήρησης επιπλέον κατοικίας λόγω παιδιών που σπουδάζουν. Επισημαίνουμε ότι αυτές οι προβλέψεις θα λειτουργούν επιπλέον των πάγιων ρυθμίσεων περί μετεγγραφών που έχουν ειδικούς ευνοϊκούς όρους για τις οικονομικά ευάλωτες οικογένειες.

Σημειώσεις panelladikes24

- Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΠΕΘ για τις Μετεγγραφές Φοιτητών αναμένεται να κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα έχει ψηφιστεί έως τις αρχές του μήνα Φεβρουαρίου.

- Σύμφωνα με τον Υπουργό η ισχύς της ρύθμισης θα είναι από το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο.

- Ο κ. Γαβρόγλου θεωρεί ότι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δε θα μπορούν να αντιδράσουν στις νέες μετεγγραφές και θα δεχτούν κανονικά όλους τους επιτυχόντες.

Δείτε επίσης:

Μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχει ψηφιστεί η ρύθμιση για τις Μετεγγραφές Φοιτητών - Μέχρι 40.000 ευρώ εισόδημα τα αδέρφια φοιτητές θα σπουδάζουν στην ίδια πόλη

Πρόβλημα με την έγκριση των μετεγγραφών φοιτητών μετά από ένσταση - Έγγραφο

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




23 σχόλια:

  1. Αρα δηλαδη οσοι δεν εχουμε αδελφο φοιτητη σε αλλη πολη αλλα εχουμε εισοδημα κατων των 5.000€ μπορουμε να παρουμε μετεγγραφη στην κατοικια των γονιων μας? Ή γενικα η νομοθετικη ρυθμιση ισχυει αποκλειστικα και μονο για οσους εχουν αδελφο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε ρε υπουργε κανε κατι να σπουδασουμε και εμεις οι φτωχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή θα πάρουν μετεγγραφή και οι φοιτητές με οικογενειακό εισόδημα

    - μικρότερο των 15.000 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί ή

    - μικρότερο των 20.000 ευρώ για οικογένειες με δύο παιδιά κ.ο.κ.???????????????

    Για να δούμε γιατί δημιουργούνται προσδοκίες κ. υπουργέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάμε Αθήνα, το νέο μήνυμα του υπουργείου παιδείας. Ξεκίνησε η ελεύθερη πρόσβαση στην πόλη που θες. Μετά το 2020 και στις σχολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ έχω 2 παιδια φοιτητές. Το ένα σπουδάζει Αθήνα. Το άλλο Κοζάνη. Δίδυμα. Έχω εισόδημα 20.300.τετραμελης οικογένεια.Αυτό που είναι στην Κοζάνη δεν μπορεί να πάρει μεταγραφή;η οικογένειά του είμαστε πλούσιοι;μήπως ξερετε αν θα βάλει άλλες προϋποθέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κατά κεφαλήν εισόδημα πως θα υπολογίζεται? Από το εκκαθαριστικό της εφορίας μας ή από το πραγματικό εισόδημα μας, γιατί έχω πάρει δάνειο από το ΤΠΔ και δεν παίρνω ολόκληρο τον μισθό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. megali anamoni kai to b examino se ligo kairo arxizei. oloi osoi exoyn kato apo 20.000 euro prepei na pairnoun meteggrafi. allos den mporoun na sintiroun duo spitia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η δυσκολία είναι η ίδια και για εμάς που έχουμε ένα παιδί φοιτητή, αφού μια μονογονεϊκή οικογένεια με κάτω από 20000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και δύο παιδιά είναι αδύνατον να συντηρησει δύο σπίτια - με το ζόρι συντηρεί ένα - έχουν σκεφτεί αυτούς που δεν έχουν δικό τους σπίτι και πληρώνουν ενοίκιο ή έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαστε 4μελης οικογένεια αλλα το 1παιδι σπουδάζει με εισόδημα 5500€ την πρώτη φορά δεν την πηρε την μετεγγραφή τωρα θα την παρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παιδια αυριο προσπαθηστε και παλι να επικοινωνήσετε με υπουργειο, βουλευτές μηπως μαθουμε περισσότερες πληροφορίες. και μετα να συζηταμε τις εξελιξεις. panelladikes24 αν μπορειτε να μαθετε και εσεις πληροφοριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά από το panelladikes24 μήπως γνωρίζετε αν στη ρύθμιση συμπεριληφθούν και άλλες κατηγορίες φοιτητών?. Πχ. αθλητές. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΗΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΙΣ 5000 ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ 6000 ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ.ΜΕ 5800 ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ22 Ιανουαρίου 2018 στις 5:53 π.μ.

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΒΑΛΑΤΕ;;;;ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΜΕ 50000 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΝΩ ΜΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 11600 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΥΟ ΕΝΟΙΚΙΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΔΥΟ ΝΕΡΑ;;;;;;ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ;;;;;3001-6000;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγω πιστεύω οτι αυτά που λεει ο υπουργος ειναι λόγια του αερα,γιατι αν ισχυει οτι λεει ειδικά οι οικογένειες που εχουν τα μορια απο οικονομικά θα είχαν παρει την μετεγγραφή απο την πρώτη φάση και θα είχαν παει τα παιδια στις σχολές.Οποτε ο υπουργος λεει μπουρδολογίες για να περνάει η ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η οικογένειά μου είναι μονογονεϊκή, 2 παιδιά,το ένα φοιτητής, ετήσιο εισόδημα 19000 (από τα οποία τα 4500 πάνε για πληρωμή στεγαστικού δανείου!!),πως θα συντηρηθεί και δεύτερο σπίτι?Σε οικογένεια με 2 παιδιά φοιτητές και κάτω από 50000 ή έστω 40000 ευρώ ετησίως προφανως πέφτουν δυο μισθοι, εμείς με εναν πως θα συντηρησουμε 2 σπίτια και 3 άτομα, τα δύσκολα είναι για εμάς, είμαστε σε πολύ χειρότερη κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχω κανει ενσταση για κατ εξαιρεση , προβλημα υγειας αλλα κ οικονομικο. Προεχει βεβαια το θεμα υγειας, το εισοδημα μας για 4 μελη οικογενεια ειναι 18400, πιστευετε οτι θα μπορουδα να παρω μετεγγραφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟ 10000 ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΗΝ ΕΓΙΝΕ 125000.ΤΟ 5000 ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 6000;;;;ΕΣΕΙΣ ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!4ΜΟΡΙΑ 3001-6000.ΠΩΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ;;;;;;ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
    ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΗΝ 12500!ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 5786!!!ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΔΕΙΞΑΤΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΠΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ
    Τετραμελής οικογένεια με εισόδημα 50001 ΜΠΟΡΕΙ να συντηρεί 3 σπίτια.
    Τετραμελής οικογένεια με εισόδημα Χ; ΜΠΟΡΕΙ να συντηρεί 2 σπίτια;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με 33334 ευρώ ετήσιο εισόδημα.
    Άρα για να εξασφαλιστεί η ίση και επομένως δίκαιη αντιμετώπιση των αιτούντων μετεγγραφής,
    οι τετραμελείς οικογένειες με εισόδημα κάτω των 33334 ευρώ το χρόνο, δε θα πρέπει να συντηρούν πάνω από ένα σπίτι.
    Αυτό επιτάσει η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.
    Επιπλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οικογένειες με Αμεα, ορφάνια κ.α.χρειάζονται την προσοχή και τη μέριμνα της Πολιτείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 12500 ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΗΝ ;;;;;;;;;;;;;ΜΕ 11500 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή