Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Τι πρέπει να γνωρίζετε εν αναμονή δημοσίευσης των Συνολικών Πινάκων Εισαγομένων (Πλοιάρχων και Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) έτους 2017-2018

Αποτέλεσμα εικόνας για υπουργειο ναυτιλιας νεα αναμονή δημοσίευσης των Συνολικών Πινάκων Εισαγομένων (Πλοιάρχων και Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) έτους 2017-2018 με απολυτηριοΕν αναμονή δημοσίευσης των Συνολικών Πινάκων Εισαγομένων (Πλοιάρχων και Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) έτους 2017-2018, το panelladikes24 μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων σας ενημερώνει για τα εξής:

Τι θα μάθουν οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων;

Από τους πίνακες με τους εισαγόμενους στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, οι επιτυχόντες στις ΑΕΝ μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα γνωρίζουν την Ακαδημία στην οποία θα φοιτούν.


Τι περιμένουν οι υποψήφιοι της δεύτερης γενικής κατηγορίας;

Από τους πίνακες με τους εισαγόμενους στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, οι υποψήφιοι της δεύτερης γενικής κατηγορίας θα δουν αν κατάφεραν με τα μόριά τους (μετά τη μοριοδότηση του απολυτηρίου Λυκείου, των ξένων γλωσσών κτλ.) να πετύχουν την εισαγωγή τους σε κάποια ΑΕΝ.

Πότε θα είναι η περίοδος των εγγραφών για τους εισαγόμενους στις ΑΕΝ; Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται;

Με την ανακοίνωση των πινάκων με τους εισαγόμενους σπουδαστές στις ΑΕΝ θα δημοσιευτεί ανακοίνωση που θα καθορίζει τις προθεσμίες και τα δικαιολογητικά για τις εγγραφές των επιτυχόντων σπουδαστών. Οι επιτυχόντες θα έχουν περιθώριο δύο εβδομάδων περίπου για να παρουσιαστούν στις ΑΕΝ επιτυχίας τους και πιθανότατα θα πρέπει να προσκομίσουν τέσσερις φωτογραφίες, αστυνομική ταυτότητα και απολυτήριο Λυκείου.

Θα υπάρξουν κενές θέσεις που θα καλυφθούν από επιλαχόντες;

Ναι, εφόσον κάποιοι από τους εισαγόμενους στις ΑΕΝ δεν εγγραφούν καλούνται από το Υπουργείο Ναυτιλίας επιλαχόντες υποψήφιοι για την πλήρωση των κενών θέσεων. Οι επιλαχόντες προκύπτουν από σχετικό πίνακα με τους υποψήφιους της δεύτερης γενικής κατηγορίας που δεν εισήχθησαν στην πρώτη κατανομή. Ο πίνακας αυτός δημοσιεύεται την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εισαγομένων στις ΑΕΝ.

Οι φοιτητές στις ΑΕΝ δικαιούνται μετεγγραφή;

Ναι, σε ξεχωριστή διαδικασία από τις υπόλοιπες σχολές. Οι επιτυχόντες στις ΑΕΝ έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για μετεγγραφή εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Σημειώνεται ότι το ΥΕΝ τα τελευταία χρόνια ικανοποιεί τα αιτήματα σπουδαστών για μετεγγραφή σε άλλη ΑΕΝ ενώ τονίζεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή ειδικότητας. Πατήστε εδώ για να δείτε ανάρτηση του panelladikes24 με αναλυτικές πληροφορίες για τις μετεγγραφές σπουδαστών των ΑΕΝ.

Στους σπουδαστές των ΑΕΝ χορηγείται στεγαστικό επίδομα;

Πατήστε εδώ για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του στεγαστικού επιδόματος των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι;

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εφόσον διαπιστωθούν νέες κενές θέσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, υπάρχει δυνατότητα να κληθούν εκ νέου επιλαχόντες υποψήφιοι.

Δείτε επίσης:






Το panelladikes24 παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώσει οποιαδήποτε νέα πληροφορία.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


184 σχόλια:

  1. Ποτε επιτελους θα βγουν τα αποτελεσματα; Ελεος πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω που πηρα πριν μου παν απο Δευτερα!Σε ολους διαφορετικες ημερομηνιες δινουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παιδια σιγουρα απο δευτερα γτ πρεπει στην αιτηση μας εκει που λεει κατασταση πρεπει να λεει οριστικοποίηση και αμα το λεει βαγινουν η την ιδια μερα η την αλλη αρα αφου δεν το γραφει μπορει να το γραφει αυριο και να βγουν δευτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλε εσυ ποσα μορια εχεις και γιατι πας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι διαβατηρίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αντε να βγουν τα αποτελεσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γραφει σε κανεναν στην ηλεκτρονικη του αιτηση στην ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ¨ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντέ να βγουν βρε παιδιά να δούμε στο μέλλον. Θα μπαρκαρουμε η θα παρκάρουμε καλή επιτυχία σε όλους εύχομαι από καρδιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. που μπηκατε για αυτην την αιτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ αυτήν την αίτηση την έκανα πριν 2 μήνες και την κατέθεσε στα Χανιά μαζί με τα άλλα χαρτιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως μέσω απόλυτιρίου εγώ πέρασα πλοιαρχως

      Διαγραφή
  11. Παιδιά έμενα η αίτηση μου εδώ και λίγη ώρα γράφει οριστικοποίηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Είμαι από επαλ το λινκ που μου έδωσε ο φίλος από πάνω μπαίνω και στην αίτηση την έχω συμπληρώνει εσείς που την οριστικοποιητε εισται από απολυτιριο

      Διαγραφή
  13. Kαι μενα ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Αυριο θα βγουν λογικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι εμενα ετσι γραφει λετε να βγουν αυριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδιά η οριστικοποιηση γινετε απο τη μερα που κανεις την αιτηση και καταθετεις τα χαρτια σου.Εμενα απο εκεινη τη μερα μου το γραφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αίτηση δεν είναι που ζητούσε η αεν στα χαρτιά μαζί με τα χαρτιά των γιατρών που δηλώνεις και προτίμηση σχολων

      Διαγραφή
    2. Το θεμα ειναι οτι στην δικη μου αιτηση κατω απο την οριστικοποιηση γραφει τελευταια τροποποιηση 21/9/17 στις 20:52 ενω δεν ειχα τσεκαρει καθολου πιο πριν..

      Διαγραφή
    3. Ναι αλλά αυτήν την αίτηση δεν έπρεπε να την είχατε οριστικοποιητε για να την καταθέσεις στην κοντινότερη αεν

      Διαγραφή
    4. Και στην δικη μου αιτηση λεει οτι τροποποιηθηκε σημερα 21:13.Μηπως απο οσους εχει τροποποιηθει τη σημερινή μερα εχουν περασει; ή δεν παιζει αυτο που λεω...

      Διαγραφή
  16. Στην δικη μου την αιτηση που γραφει οριστικοποιηση τι σημαινει δηλαδή οτι εχω περασει.. Τα αποτελεσματα την ιδια μερα για ολους δεν βγαινουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικα ξερει κανεις αν θα βγουν αυριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η οριστικοποιηση σημαινει οτι οριστικοποιεις την αιτηση σου και τα στοιχεια που εχεις γραψει μονιμα χωρις να μπορεις να κανεις πια αλλαγη.Τα αποτελεσματα βγαινουν για ολους την ιδια μερα και απο πανελληνιες δηλαδη και απο απολυτηριο.Οι υποψηφιοι των πανελληνιων ξερουν μεν οτι περασαν αλλα δεν ξερουν το μερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απο πανελληνιες ειμαι και περιμενω να μαθω το μερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ φίλε ποτέ έκανες οριστικοποιητε της αίτησης

      Διαγραφή
  20. Οταν εκανα την αιτηση τοτε οριστικοποιηθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το μεσημερι την οκιταξα και ΔΕΝ εγραφε οριστικοποιηση. Τωρα γραφει! Οποτε μην λετε οτι να ναι οτι παντα εγραφε. Σε επεξεργασια απο ΔΕΚΝ εγραφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τελικα ρε παιδια τι απο ολα ισχυει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φιλε δεν ξερω την συγκεκριμενη αιτηση την εχω οριστικοποιηση και την εχω παει στην αεν εδω και 2 μηνες εδω τα παιδια την οριστικοποιουν τωρα εγω ειμαι μεσω πανελινιων και περασα πλοιαρχως και περιμενω να δω αποτελεσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παιδια εσας κατω απο την κατασταση γραφει τροποποιηση με σημερινη ημερομηνια?
    Γιατι εμενα γραφει ημερομηνια τροποποιησης 21/9/2017 21:12
    Τι σημαινει αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. αν ειναι δικα σου τα στοιχεια τοτε δεν εχει γεινει λαθος πρεπει να εχεις ξαναμπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ξερει καποιος να μας πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καθε φορα που μπαινεις στην αιτηση το παιρνει σαν τροποποιηση αν μπαινεις συχνα σημερα θα ειναι λογικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και γω αυτο νομιζα επειδη μπηκα και καλα.Αλλα και μετα απο μια ωρα που ξαναμπηκα δεν ειχε αλλαξει η ωρα τροποποιησης παλι 21:12 ελεγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οριστικοποιηση γραφει απο τοτε που πατησες οριστικη υποβολη αιτησης.. Εγω δεν καταλαβαινω γιατι να λεει ως τελευταία μερα τη σημερινη για τροποποίηση, μαλλον θα βγαινουν αυριο και λογικα δεν γίνεται καμια αλλαγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. και εγω που εχω κανει οριστικη υποβολη τον ιουνιο μου εχει σημερινη ημερομινια και ωρα ηυρο στης 9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παιδια λογικα τα ελενξανε.Γιατι δεν γινετε σε ολους να γραφει τροποποιηση με σημερινη ημερομηνια χωρις λογο.Ελενχουν αν ειναι ενταξει τα χαρτια για να βγουν τα αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. παιδια οποιοι εχουν στην αιτηση τους σημερινη τροποποιηση και γραφει οριστικοποιηση συγχαρητηρια!περασατε!καλη σταδιοδρομια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως που το ξερεις?

      Διαγραφή
    2. Πως το ξέρεις αυτό??

      Διαγραφή
    3. Δεν ισχύει αυτό.. πέρσι που δεν πέρασα μου έγραφε οριστικοποίηση.. Αυτό δείχνει ότι έχει βγει η απόφαση της αίτησης..

      Διαγραφή
    4. δηλαδη δεν ισχυει αυτο που λεει ο φιλος? Κριμα και χαρηκα...

      Διαγραφή
    5. Μην πληροφορειτε λάθος τους υποψήφιους!!!! Η τροπτ σημαίνει οτι ελέγχθηκαν τα στοιχεία της αίτησης και ετοιμάζεται η έκδοση των αποτελεσμάτων.

      Διαγραφή
  33. Λεει τροποποιηση γιατι αλλαξανε την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ σε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Τι στουρναρια θελετε και ΑΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και σε μενα νωρίς το απόγευμα έγραφε τροποποίηση τώρα που μπήκα λέει 22:20 οριστικοποιηση
    Λετε να βγουν αύριο τα αποτελέσματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μαγκες εγω που περασα απο πανελληνιες λεει και σε μενα οριστικοποιηση και επισης λεει και αρ. πρωτοκολλου και αεν μακεδονιας. Αεν μακεδονιας λεει επειδη εκει κατεθεσα τα δικαιολογητικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παιδιά το ότι οριστικοποιήθηκε δεν συμβαίνει ότι θα βγουν αύριο.. μακάρι να βγουν δεν λέω.. να μας φύγει και το άγχος..αλλα πέρσυ που δεν πέρασα το "οριστικοποιήθηκε" μου το είχε βγάλει λίγες μέρες πριν . Δευτέρα θα βγουν τα αποτελέσματα όπως τις προηγούμενες χρονιές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε δεν ισχυει αυτο που λες γιατι πριν 3 χρονια ειχαν βγει Τριτη 23/9/2014.

      Διαγραφή
  37. παιδιά σε όλους η οριστικοποίηση έγινε σήμερα. αν ειχατε παρατηρήσει το πρωι εγραφε οτι ειναι υπο επεξεργασια απο τη ΔΕΚΝ .. ή αυριο ή δευτερα θα βγουν..Καλη επιτυχία σε όλους !��������

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παιζει να ανεβουνε οι βασεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ελπιζω να ξυπνησω και να εχουν βγει το πρωι.. η ολη κατασταση εχει κουρασει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μάγκες ανακοινώθηκε ότι τα αποτελέσματα θα βγούν τελικά Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου...Τελική απόφαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρα. Ποτέ ανακοινώθηκε και από που;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ποτε θα βγουν.... Μας εχουν κουράσει με την αναμονη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Οταν βγουν τα αποτελέσματα θα ανακοινωθουν με μορφή pdf σε ολα τα site που ασχολούνται με το θεμα αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πήρα στο υπουργείο από Δευτέρα λένε στα σαιτ... Ξέρει κάποιος άλλο κάτι άλλο γιατί αλλά λένε στον έναν αλλά στον άλλο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μην ακούτε την μαλακια του καθένα εδώ μέσα και τα πιστεύετε .. Θέλουν να πάνε και στα καραβια τα ζώα και το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να κοροϊδέψουν. Έψαξα από τη χρονολογία του 2014 μέχρι 2016 και άμα δείτε και εσείς πάντα συμπίπτει ότι βγαίνουν στη Δευτέρα που έρχεται .. σε περίπτωση που δεν βγουν σημέρα δευτερα αντε το πολύ τρίτη που δεν νομίζω καν..θα έχουν βγει τα αποτελέσματα . Μην σκατε για 3 μέρες . Καλή επιτυχία σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τι ωρα βγαινουν συνηθως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. παιδια εχω 21900 μορια απο 2η γενικη κατηγορια χωρις ειδικη κατηγορια με πρωτη επιλογη ασπροπυργο και δευτερη συρο .. ειναι πιθανο να μην μπαινω στην 1η μου επιλογη και να ειμαι συρο ; τι πιστευετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχικά φίλε αν θυμάσαι τι έγραφε κάτω με αστερίσκο την ώρα που έκανες την αίτηση . Εμείς που συμμετέχουμε με τη δεύτερη γενική κατηγορία δεν έχουμε δικαίωμα επιλογής , δηλαδή η σειρά που τις έχεις βάλει τις σχολές δεν μετράει .. γιαυτό έγραφε πως όσοι πάνε με τη δεύτερη κατηγορία να επιλέξουν μόνο τις σχολές που θέλουν να πάνε και τις άλλες να τις κάνουν αφαίρεση . Εγώ προσωπικά τις έβαλα όλες καθώς μπορώ να πάρω μεταγραφή .

      Διαγραφή
    2. κι εγω όλες τις έχω βάλει αλλά δεν είχα διαβάσει κάτι τέτοιο .. δηλαδή υπάρχει περίπτωση να με στείλουν πχ οινούσσες με τόσα μόρια ;

      Διαγραφή
    3. Και εγώ έχω απορία ! Άκου. Πάω στον Ασπρόπυργο συμπληρώνω τα στοιχεία με ένα κυρίο από το λιμενικό και γυρνάει και μου λέει . Πρώτη επιλογή Ασπρόπυργο; του λέω ναι έτσι όπως είναι . Αλλά όταν κάναμε την αίτηση από κάτω έγραφε : οι υποψήφιοι ττς δεύτερης γενικής κατηγορίας να βάλουν μόνο τις σχολές που επιθυμούν και τις υπόλοιπες να τις κάνουν αφαίρεση. ( από την άλλη μεριά δεν γίνετε να βάλω μόνο 2 σχολές που ξέρω ότι έχω την οικονομική δυνατότητα γιατί μου το γυρνάει αντίθετα και μπορεί να με αφήσει έξω από την αεν .)
      Θα ψάξω και θα σου στείλω το site που το γράφει ξεκάθαρα ..θα το βρω και σου στέλνω

      Διαγραφή
    4. ναι αυτο κι εγω το ειχα διαβασει αλλά να σου πω την γνώμη μου δεν νομίζω να μην έχουμε δικαίωμα επιλογής .. αλλιώς δεν θα δηλώναμε καν σχολές και θα μας έστελναν αυτοί όπου ήθελαν .. αν βρεις κάτι πάντως που να το λέει ξεκάθαρα αν πηγαίνει σύμφωνα με τις επιλογές μας ή όχι ενημέρωσε με .. θα ψάξω κι εγώ τώρα !

      Διαγραφή
    5. Δες εκεί που λέει :διασικασια ειααγωγης το πάνω από την πρώτη κουκιδα τι λεει
      http://www.isalos.net/edu/naval/eisagogi-aen/

      Διαγραφή
    6. ναι εχεις δίκιο .. αλλά δες και αυτό που γράφει στην εισαγωγή με απολυτήριο λυκείου .. Οι υποψήφιοι κατατάσσονται κατά σειρά προτίμησης ειδικοτήτων και αντίστοιχων Σχολών που έχουν δηλώσει και με απόλυτη βαθμολογική σειρά, που προκύπτει από τον τελικό βαθμό επιλογής τους.

      Διαγραφή
    7. Δηλαδή τι θέλει να πει δεν μπορώ να καταλάβω πως θα γίνει είναι σαν να μας λένε και έτσι και αλλιώς

      Διαγραφή
    8. ούτε εγώ ξέρω φίλε .. νομίζω πως ένα τηλέφωνο στο υπουργείο θα μας έλυνε αυτην την απορία

      Διαγραφή
  48. Γιατι εμεις απο τη δευτερη γενικη κατηγορια απο γελ δεν μπορουμε να παρουμε μεταγγραφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ συγκεκριμενα επειδη εισαι χαζος. Οι υπολοιποι μπορουν.

      Διαγραφή
  49. Εγώ δεν είχα μπει καθόλου για να δω την κατάσταση της αίτησης μου μέχρι σήμερα το πρωί, και σήμερα το πρωί έγραφε οριστικοποίηση και ότι τροποποιήθηκε χθες βράδυ περίπου 9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μολις πηρα τηλ στο υπουργειο .μου ειπαν οτι δεν θα βγουν σημερα γιατι θα τους ειχαν ενημερωσει να μπαινουμε καθε μερα στο σαιτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. υπαρχει περιπτωση καποιος που εχει περασει απο πανελληνιες μηχανικος να μεινει απεξω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε μαν για κανενα λογο..και εγω πλοιαρχος εχω περασει ....αμα μας αφησουν εκτος αστα

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει περίπτωση από πανελλήνιες να μείνετε εκτός τι δεν καταλαβαίνετε Το πρόβλημα είναι για εμάς με το απολυτήριο

      Διαγραφή
  52. Γνωριζει κανεις ποτε ξεκινουν τα μαθηματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τα αποτελέσματα τελικά πότε θα τα ξέρουμε; Άλλος λέει 22, άλλος 24. Ότι να `ναι μας λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Είναι απαράδεκτο ιδιαίτερα για τα παιδιά που αναμένουν την εισαγωγή τους μέσω β κατηγορίας και Αφού όλα σήμερα γίνονται ηλεκτρονικά να υπάρχει τέτοια αργοπορία κ ανακρίβειες για το πότε τελικά θα μάθουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Παιδιά αυτό με την άμεση μετεγγραφή μέσα σε 10 μέρες ισχύει; γτ Ρώτησα κάποιο παιδί που φοιτούσε παλαιότερα και μου είπε οτι δεν γίνεται άμεση μετεγγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Οριστικοποιηση,σημαίνει απλά ότι έχουν ελεγχθεί τα δικαιολογιτηκά και από τις τρεις επιτροπές που πρέπει να περάσουν ,δηλ.τελειώνουν τη διαδικασία ελέγχου και όσες αιτήσεις οριστικοποιήθηκαν δεν παρουσιάζουν πρόβλημα με πλαστά ή άκυρα δικαιολογιτηκά.Από εκεί και πέρα μένει να μπουν σε σειρά τα μόρια και ανάλογα με τις θέσεις οι πρώτοι με τα περισσότερα μόρια από κάθε κατηγορία θα είναι οι επιτυχόντες.Υπομονή,μέχρι τη Δευτέρα και καλή επιτυχία σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή σήμερα αποκλείεται να βγουν;

      Διαγραφή
    2. Το πιθανότερο είναι Δευτέρα,γιατί και πέρυσι Παρασκευή είχε οριστικοποιηθεί η αίτηση και Δευτέρα βγήκαν τα αποτελέσματα...αλλά ποιος ξέρει;;;;

      Διαγραφή
  57. ΓΕΛ 22300,για μηχανικών,δίνω τρίτη φορά έχω μεγάλο άγχος.Τι λέτε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΓΕΛ 22300,για μηχανικών,δίνω τρίτη φορά έχω μεγάλο άγχος.Τι λέτε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περνάς άνετα. Ποιο μέρος επέλεξες σαν πρώτη επιλογή;

      Διαγραφή
    2. Με τέτοια βαθμολογία εισαι μεσα

      Διαγραφή
    3. 2015 έμεινα έξω απο πανελλήνιες για 130 μόρια και 2016 με μοριοδότηση έμεινα έξω για 150....

      Διαγραφή
    4. Μακάρι να πάνε όλα καλά.Καλή επιτυχία σε όλους!!!.

      Διαγραφή
    5. Μην ανχωνεσαι και εγω τριτη φορα δινω περσι εδωσα με παλαιο συστιμα επαλ και δεν περασα για ενα μοριο φετος με 10% μπηκα πλοιαρχως

      Διαγραφή
  59. Παιδια ειμαι απο επαλ πηγαινω με απολυτηριο και συνολικα βγαζω 20900 μορια.Απο τις περσινες βασεις βγαζω 1200 μορια πανω.Περναω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Παιδιά με 18500 μόρια και ορφανός ξέρετε αν περναω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ενα μήνα μερ την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών, και δεν είναι ικανοί νσ βγάλουν τα αποτελεσματα. Πόσο να ιδρώνουν άραγε; Μήπως να πληρωναμε εμείς υπερωρίες; Έλεοοοοοοοοςςςςς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 22680; μπα τελευταίος θα εισαι. Έλεος δηλαδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά με έκανες και γέλασα ρε φίλε Είναι δυνατόν με τόσα μόρια να αναρωτιεσται εάν θα μπείτε; Παίζεται με τον πόνο μας νομίζω

      Διαγραφή
  63. Παιδια ειμαι απο επαλ πηγαινω με απολυτηριο και συνολικα βγαζω 20900 μορια.Απο τις περσινες βασεις βγαζω 1200 μορια πανω.Περναω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αφού το είπες και μόνος σου. Βγάζεις 1200 μόρια ΠΑΝΩ. ...μυαλό θέλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δεν θέλω να το παίζω ειρωνας αλλά αν είναι δυνατόν. Είμαστε κάποιοι εδώ μέσα που πραγματικά αγχωνομαστε.Χαίρομαι για όλους εσάς που έχετε υψηλά μόρια αλλά μην μας τα τρίβεται στη μουρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή κατα μέσο όρο πόσα μορια πρέπει να έχει κάποιος για να είναι μεσα σίγουρα;

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι έτσι όπως τα λες.Πέρυσι η βάση αναίβηκε 500 μόρια και κάθε χρόνο η ζήτηση αυξάνεται.Τα υψηλά μόρια δεν είναι απαραίτητα και σίγουρο ότι θα σε περάσουν γιατί δεν ξέρουμε πόσοι τα έχουν.....

      Διαγραφή
    3. Με τα περσινά δεδομένα από γελ για πλοιάρχων έδινε βάση 20500 Σιγουρακι για εμένα από 21400και πάνω και εξαρτάται για τους πιο κάτω η ζήτηση της σχολής για φέτος και πόσοι είναι αυτοί που έχουν πάνω από 21000

      Διαγραφή
    4. Έχεις δίκιο δεν ξέρουμε πόσοι τα έχουνε όμως μη μου πεις ότι κάποιος με 22000 ή 24000 δεν θα μπει Όσοι όμως είναι κοντά στα περσινά μόρια αμφιταλαντεύονται σίγουρα

      Διαγραφή
    5. Να ταν η ζήλεια ψώρα να γεμίσει όλη η χώρα.Χαχαχαχα μην μας τα τρίβεται στην μούρη λέει!Να μην στα τρίβουν στην μούρη επειδή αυτοί θα μπουν και εσύ θα πάρεις τα @@@@ και θα ξεχάσεις κάθε όνειρο που έχεις κάνει για την θάλασσα

      Διαγραφή
    6. Απαράδεκτος με αρκετή δόση κακίας καθόλου διακριτικός Δεν κάνεις για ΑΕΝ

      Διαγραφή
    7. Χαχαχαχα η διακριτικότητα μας μάρανε φίλτατε άγνωστε!Επίσης,δεν θα έλεγα κακία αλλά ειρωνεία στο μέγιστο προς τον παραπάνω που θίχτηκε επειδή μερικά παιδιά ανακοινώνουν τους βαθμούς τους..τώρα τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση σου.Επίσης να σου διευκρινίσω ότι η ζωή δεν είναι μόνο αεν.Αφού λοιπόν εγώ δεν κάνω όπως προειπες καλύτερα να πάνε αυτοί που "ξέρουν" του είδους σου να σώσετε την Ελλάς.Μόνο μην καταλήξεις στην ιχθυόσκαλα να πουλάς τσιπούρες και πάνε και τα δικά σου όνειρα θαλάσσης στράφι.

      Διαγραφή
    8. Φιλαράκι όντως στην ιχθυόσκαλα θα καταλήξω μιας και δεν πέρασα να πουλάω τσιπούρες κι ας είχα 21000 μόρια Καλή σταδιοδρομία σου εύχομαι και καλά ταξίδια να έχεις και το όνομα μου Σοφία για να μην είμαι άγνωστος όπως λες

      Διαγραφή
    9. σοφία καλησπέρα.Είμαι ο παραπάνω και θα ήθελα να σου πω ότι δεν είμαστε φιλαράκια.Θα μπορούσαμε να γίνουμε.Δεκτό.Κρίμα ειλικρινά για την αποτυχία σου,έχω νοιώσει και εγώ έτσι αρκετές φορές δυστυχώς.Μακάρι να βρεις κάτι πολύ καλύτερο να ασχοληθείς από την ιχθυόσκαλα,όμως δεν δέχομαι να μου ράβουν το στόμα κάποιοι άγνωστοι εδώ μέσα και να μου απαγορεύουν την ελευθερία του λόγου.Έτσι θα ένοιωθα εάν ήμουν ένας που έχει ανακοινώσει τα υψηλά του μόρια ή εάν ο "κυριος"απευθυνόταν προσωπικά σε εμένα.Τώρα πλέον ότι συζητάμε για μόρια είναι λίγο.Τα αποτελέσματα βγήκαν και όσοι πέρασαν πέρασαν.Πραγματικά σου εύχομαι ότι καλύτερο για το μέλλον.Φιλικούς χαιρετισμούς από έναν "ανώνυμο"

      Διαγραφή
  66. Απαντήσεις
    1. Λοιπόν τα αποτελέσματα θα βγούνε σύντομα αυτό είναι θέμα υπουργείου μην λέτε ότι να'ναι και δεύτερον επειδή είμαι στην ΑΕΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ έχετε το χρόνο όλοι να κάνετε εγγραφή οι πρωτοετής μπαίνουν μέχρι 10 Οκτωβρίου άρα έχετε χρόνο εγγραφής και κάτι ακόμη που διάβασα παραπάνω από κάποιον εάν περάσεις από πανελλήνιες έχεις μπει αλλά περιμένεις που θα σε στείλουν δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις εκτός

      Διαγραφή
  67. ναι..βλεπω κτ τρελα νουμερα κ ζαλιζομαι..εγω 19300 εχω για μηχανικος ρε παιδια..τι μ λετε τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Με 21180 παιδια απο γελ τι ελπιδες εχω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ειλικρινά οποιος καθεται και ρωταει αν θα μπει με τα μορια που μαζευει αξιζει να μην μπει ποτε στη σχολη.. δηλαδη ξυπνατε ρε!! το μελλον βλεπουμε? να πατε σε αυτες που λενε τα χαρτια.. τι τα πριζετε σε εμας με ασκοπα σχολια καντε λιγο υπομονη, αν ειναι δυνατον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. παιδια απλω ειναι το θεμα οποιος εχει πανω απο 21000 για πλοιαρχος ειναι μεσα και οποιοσ μανω απο 20000-20500μηχανικοι ειναι σιγουρα μεσα τα αλλα θα δειξουν αναλογα το ποσα παιδια εχουν δηκωσει..καλη επιτυχια σε ολα τα παιδια κοντευουν δευτερα πρωι θα ανεβουν ειναι ετοιμα απλα περιμενουν το οκ για να τα ανεβασουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αν δεν θέλεις να στα πριζουμε όπως εσύ λες με άσκοπα σχόλια μην διαβάζεις αυτά που γράφουμε εμείς.ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα διαβάζω μήπως γράψετε κάτι χρήσιμο αλλά το μόνο που θέλετε να μάθετε είναι το μέλλον.. λες και αν σου πω εγώ ότι πέρασες είναι 100% και πρπεει να πας να βρεις σπίτι.. λίγο υπομονή δεν βλάπτει

      Διαγραφή
    2. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός Αυτό που εσένα σε ενοχλεί εμάς μας αρέσει Και επειδή το επάγγελμα που διάλεξες είναι ζορικο γιατί θα είσαι πολύ καιρό αποκομμένος μέσα στο καράβι με τους συναδέλφους σου θα πρέπει να δέχεσαι και την άποψη των άλλων

      Διαγραφή
    3. Καμία άποψη δεν τέθηκε.. μόνο άσκοπες ερωτήσεις χωρίς νόημα. Εκτός αν θεωρείς άποψη σχόλια του τύπου "με 21.000 μόρια είμαι μέσα;" Λες και εμείς θα απαντήσουμε σε αυτό

      Διαγραφή
    4. Φιλαράκι το σταματάμε Δεν θα βρούμε άκρη Όσο θεωρείς τις ανησυχίες των άλλων άσκοπες και τις ερωτήσεις ανούσιες δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο Και επειδή είμαι καλό παιδί σου εύχομαι Καλή Επιτυχία και μπορεί να συναντηθούμε σε καμία ΑΕΝ

      Διαγραφή
    5. Όπου Έλληνας και και καβγάς χαχα!! Και στους δύο θα πω να λιγοστέψετε τα νευράκια στο καράβι. Καλή επιτυχία

      Διαγραφή
    6. Και σε εσέναα καλή επιτυχία, δεν μαλώνουμε απλά έχουμε μια αντιπαράθεση.. εγώ είμαι μέσα.. μακάρι να πετύχεις τους στόχους σου

      Διαγραφή
    7. Αν πηγαίνεις για πλοίαρχος λυπάμαι το πλήρωμα πιο πολύ θα μου έκανες για στρατό Αποφασίζουμε και διαταζουμε

      Διαγραφή
  72. Τελικά θα βγουν σήμερα ή τη Δευτέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ανακοινώθηκαν οι Συνολικοί Πίνακες Εισαγομένων (Πλοιάρχων & Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) εκπαιδευτικού έτους 2017-2018
    https://panelladikes24.blogspot.gr/2017/09/2017-2018_43.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Σχετικά με τις εγγραφές και τις μετεγγραφές επιτυχόντων στις ΑΕΝ 2017-2018
    https://panelladikes24.blogspot.gr/2017/09/2017-2018_72.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. τι στο πουτσο εγινε με τις βασεις;;;;;σε λιγο θα χρειαστουμε υπηρεσια σε διαστημοπλοιο....εε βεβαια οταν παιρνουν τις θεσεις των γενικων τα επαλ αυτα γινονται...αντε γεια ΕΛΛΑΔΑΡΑ με τα ωραια σου..με αριστο απολυτηριο απο ΓΕΛ χανεις τη θεση σου επειδη περασαν καποιοι ασχετοι των ΕΠΑΛ...και δη των ελληνικων επαλ....για αυτο θα μεινουμε Ουγκαντα...και στη θαλασσα και σε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ειμαι απο γελ..γαμηθηκα στο διαβασμα κ εβγαλα απολυτηριο αριστα...εχω και προφ στα αγγλικα..δεν εχω θαλασσια υπηρεσια ομως.....ειμαι 18 και περιμενα να περασω..αντε γεια...καθομαι και βλεπω επαλ κ μλκιες...ολοι γνωριζουμε τι μλκιες συμβαινουν στα επαλ...και ολοι ξερουμε πως στο γενικο δεν ειναι ετσι...εκει περα αν δε διαβαζεις δε βγαζεις απολυτηριο...οι κυριοι στο επαλ με τα παπακια τους,τις κοπανες και τα τσιγαριλικια βγαζουν ενα απολητυριακι και πανε να γινουν αξιωματικη..μετα το παρατανε λογω διαβασματος και χανουμε εμεις θεσεις που ειμαστε απο γελ....και δεν αλλαζει κιολας η κατασταση...εγω πονταρα τοσα πολλα στο απολυτηριο π εμεινα πισω σε αλλα πραγματα...τωρα πρεπει να βρω θαλασσια υπηρεσια...να βγαλω ναυτικο φυλλαδιο και σαν ανειδικευτος 18χρονος να βρω πλοιο για 5-6 μηνες για να [περασω του χρονου...εκτος και αν μπουν και αποφοιτοι γυμνασιου του χρονου..ποτε δε ξερεις με αυτους που μπλεξαμε....και το οριο ηλικιας...για ονομα του Θεου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην απογοητέυεσαι κι εγώ απο ΓΕΛ είμαι ,δεν είχα υψηλό απολυτήριο όμως έχω προφισιενσι και θαλάσσια προυπηρεσία πέρασα με την τρίτη φορά εφέτος είμαι 21 χρονών κι έβγαλα 22300 μόρια, αφού έχεις καλό απολυτήριο κάνε προυπηρεσία να δεις αν κάνεις και γι αυτή τη δουλειά, είναι 600 μόρια τον μήνα .Εγώ έκανα δύο μπάρκα πέρυσι έβγαλα 19300 και δεν πέρασα ξαναέφυγα και έπιασα 2300 με σκληρή δουλειά που έτσι κι αλλιώς αφου διαλλέξαμε αυτό το επάγγελμα θα την κάνουμε για πολλά χρόνια.Καλή επιτυχία την επόμενη φορά.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. συγχαρητήρια που συνεχισες να προσπαθείς και τελικά κατορθωσες να περασεις!
      Επειδή είσαι μεγαλύτερος και έκανες ήδη 2 μπάρκα θέλω να με κετατοπίσεις λίγο. Μπορείς να μου πεις τι πρέπει να κάνω για να βγάλω φυλλάδιο και να κάνω και γω ένα ταξιδάκι; θα εκτιμούσα πολύ μια απαντηση

      Διαγραφή
    4. συγχαρητήρια που συνεχισες να προσπαθείς και τελικά κατορθωσες να περασεις!
      Επειδή είσαι μεγαλύτερος και έκανες ήδη 2 μπάρκα θέλω να με κετατοπίσεις λίγο. Μπορείς να μου πεις τι πρέπει να κάνω για να βγάλω φυλλάδιο και να κάνω και γω ένα ταξιδάκι; θα εκτιμούσα πολύ μια απαντηση

      Διαγραφή
    5. συγχαρητήρια που συνεχισες να προσπαθείς και τελικά κατορθωσες να περασεις!
      Επειδή είσαι μεγαλύτερος και έκανες ήδη 2 μπάρκα θέλω να με κετατοπίσεις λίγο. Μπορείς να μου πεις τι πρέπει να κάνω για να βγάλω φυλλάδιο και να κάνω και γω ένα ταξιδάκι; θα εκτιμούσα πολύ μια απαντηση

      Διαγραφή
    6. Θα πρέπει να βρεις ημερομηνία για να περάσεις τα μαθήματα των σωστικών,για να γίνει αυτό θα πας στο υπουργείο εμπορικής ναυτηλίας,θα σου δώσουν αυτοί παραπεμπτικό για τα σωστικά κι αφού περάσεις θα σου εκδόσουν ναυτικό φυλλάδιο,κάντο σε σήντομα γιατί μετά υα πρέπει να βρεις εταιρεία για να ταξιδέψεις.Μπορείς να πάρεις μέχρι 5400 μόρια κι αν έχεις προφ. είναι άλλες 2000 μόρια σύνολο 7400 μόρια συν το απολυτήριο σου που είναι ο βαθμός σου επί χίλια δλδ για 16 βαθμό έχεις 16000 μόρια +7400=23400.

      Διαγραφή
  77. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΡΕ ΣΥ...ΤΑ ΕΠΑΛ...ΟΙ 26ΧΡΟΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΝ....Κ ΜΕΙΣ ΝΕΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. egw evgala naytiko filladio gia ton arh...ua paw me th nasa to xeimwna opws eipes file ...xaxaxaxaxaxax....parepimtontos,yparxoun eteries pou mas pernoun me naytiko filladio mono???xerete teties eteries??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα για να βρεις καράβι πρέπει να έχεις γνωριμίες δεν είναι καθόλου εύκολο

      Διαγραφή
    2. δεν υπαρχει περιπτωση δλδ;καμια;και χωρις μισθο πηγαινω δλδ αρκει να βρω...

      Διαγραφή
    3. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση καμία αλλά γίνεται χαμός από παιδιά στον Πειραιά που πάνε από ναυτιλιακή σε ναυτιλιακή όσο και για το ότι πας και τσάμπα μην νομίζεις ότι θα έπαιρνες και πολλά

      Διαγραφή
  79. Με 21000 μόρια και εκτός σχολής Απολυτήριο18,5 και 2500 αγγλικά Είναι απίστευτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ένα μπάρκο Σοφία του χρόνου είσαι μέσα ,και στο μεταξύ θα δεις αν σου κάνει αυτή η δουλειά και θα έχεις μαζέψει και χρήματα.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για την απάντηση Η θάλασσα μου αρέσει Έχω ταξιδέψει ήδη για λιγότερο από δύο μήνες για αυτό και δεν πήρα μόρια νόμιζα ότι τα μόρια μου ήταν αρκετά και δεν έμεινα παραπάνω Ξανά του χρόνου Καλή σταδιοδρομία σε όσους περάσατε και καλές θάλασσες

      Διαγραφή
    3. Σοφια κι εγω εξω εμεινα (ειχα 20500). Για ναυτικη υπηρεσια ειναι ευκολο να βρεις?

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα Είναι δύσκολο πολύ Πρέπει να έχεις άκρες Εγώ από γνωστό σε γνωστό και μπήκα μετά από 4 μήνες σε καράβι με ξένη σημαία και όλο το πλήρωμα ξένοι Εγώ επειδή είμαι και γυναίκα δεν προτιμούμε...

      Διαγραφή
  80. σορι...ενας απο επαλ ειχε 18 απολυτηριο..προφανως ηταν καλυτερος απο εσενα και πιο διαβαστερος..για αυτο και θα στελεχωσει το εμπορικο ναυτικο της χωρας μας στο μελλον..αν δε παρατησει τη σχολη .... πανε Βαρνα να καταλαβουν τι γινεται εδω οι υπευθυνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Βγήκαν τα αποτελέσματα: http://panelladikes24.blogspot.gr/2017/09/2017-2018_43.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. σε όλους όσους δεν πέρασαν,βάζω και τον εαυτό μου μεσα,πάμε και μεις ένα ταξιδάκι όπως κάνουν όλοι οι μάγκες για να μαζέψουμε μόρια που φτάνουν στο Θεό. Καλή σταδιοδρομία σε όσους πέρασαν είτε άξιζαν είτε όχι. Οι υπόλοιποι,θα τα πούμε του χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. παιδια θα παω για μπαρκο φετος...εμαθα πως το κοκκινο φυλλαδιο που κραταει για 9 μηνες δε χρειαζεται να περασω σωστικα..μπορω με αυτο να ανυτολογηθω λανονικα σε πλοιο χωρις τα σεμιναρια κ να παρω τα μορια μ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Λυπαμαι τα παιδια των γελ που εχουν κοπιασει για να βγαλουν βαθμολογια.Εχω φιλους απο επαλ,οταν διαβαζα ελεγαν ΠΑΛΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΣΥ?καο ολα αυτα για να βγαλω απολυτηριο 16 Των επαλ εκαναν βολτιτσες και ειχαν και υψηλο βαθμο απολυτηριου!!!!χωρις λογια.Να ξερετε πως φετος ο υπουργος παιδιας εδωσε συγχαρητηρια στα παιδια των επαλ για της πανελληνιες επειδη κουραστηκαν τα παιδια..μεσα απο την σελιδα του υπουργειου.εαν μπειτε θα το δειτε Τα παιδια των γελ τα εγραψε κανονικα και ας πληρωνουν οι γονεις ιδιαιτερα και φροντιστηρια.Καταλαβαινεται τι γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Που γραφει αν ειναι επιλαχων καποιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή