Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Υποβολή αιτήσεων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 - Αρχίζει αύριο η διαδικασία - Αναλυτικές πληροφορίες

Αποτέλεσμα εικόνας για Υποβολή αιτήσεων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 - Αρχίζει αύριο η διαδικασία - Αναλυτικές πληροφορίεςΑύριο 27 Σεπτεμβρίου ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2016-2017.

Σημειώνεται ότι:

- οι πρωτοετείς φοιτητές δεν κάνουν κάποια ενέργεια αυτήν την περίοδο,

- από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα θα υποβάλλονται εντός Ιουνίου.

Προθεσμίες - Προϋποθέσεις

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, θα υποβάλλονται από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr, στην ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού. 

Ποιος πρέπει να υποβάλλει την αίτηση για το στεγαστικό επίδομα

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167). 

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος. 

Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον: 
α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή 
β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή 
γ) είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή έχει γεννηθεί πριν την 01/01/1991 ή 
δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167). 

Διαδικασία υποβολής της αίτησης

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του. 

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία: 
α) τον αριθμό της Aκαδημαϊκής Tαυτότητας του φοιτητή 
β) τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του ιδίου, του/της συζύγου και του φοιτητή εάν δικαιούχος είναι ο γονέας ή μόνο το Α.Φ.Μ. του ιδίου στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής (σύμφωνα με το άρθρο 2 ΚΥΑ) 
γ) τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου 
δ) τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ) 

Η οριστική υποβολή της αίτησης επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα από αυτόν στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή. 

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις σχετικά με την εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος.

Δείτε και μελετήστε προσεκτικά την ΚΥΑ και την διευκρινιστική εγκύκλιο για το στεγαστικό επίδομα στους συνδέσμους που ακολουθούν.Δείτε επίσης:

Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.
1 σχόλιο:

  1. Παρατείνεται έως τις 25 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2017/10/25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή