Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Δεν θα δίνονται πλέον υποτροφίες και βραβεία σε φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για υποτροφίες και βραβεία σε φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου απάντησε στη Βουλή σε ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Καράογλου σχετικά με τη μη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές που διακρίθηκαν κατά τις εξετάσεις εισαγωγής στα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η κ. Αναγνωστοπούλου τονίζει τα εξής:

''Στο πλαίσιο της περιστολής κονδυλίων δεν εγκρίθηκαν, λόγω μνημονιακών περιορισμών, οι ανάλογες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του ΙΚΥ.

Ειδικότερα στον προϋπολογισμό του ΙΚΥ για το έτος 2015 δεν εγγράφησαν πιστώσεις για την προκήρυξη Προγραμμάτων Υποτροφιών και βραβείων σε φοιτητές Πανεπιστημίων καιΤΕΙ που διακρίθηκαν στις εξετάσεις εισαγωγής στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τα έτη 2013,2014 και 2015 για την επίδοση τους στα εξάμηνα σπουδών για τα ακαδημαϊκά έτη 2012-13, 2013-14, 2014-15. Η μη εγγραφή σχετικών πιστώσεων οφείλεται στο ότι το κόστος των ανωτέρω προγραμμάτων υπερβαίνει τα 13.000.000 ευρώ ενώ η εγκεκριμένη επιχορήγηση του Ιδρύματος για το έτος 2015 ανέρχεται σε 2.156.446 ευρώ για το σύνολο των λειτουργιών του ΙΚΥ''.

Δείτε εδώ την ερώτηση του βουλευτή.

Δείτε εδώ της απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου