Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τη διαδικασία Μετεγγραφών Φοιτητών 2015

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τη διαδικασία Μετεγγραφών φοιτητών 20151. Πότε κατατίθενται οι αιτήσεις;

Στο διάστημα από 3 έως 13 Νοεμβρίου τ.ε, οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής τους.

2. Πως θα μπω στο ηλεκτρονικό σύστημα;

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, στο οποίο φοιτούν. Οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τον οκταψήφιο αριθμό υποψηφίου των Πανελλαδικών εξετάσεων, τον οποίον σε περίπτωση που δεν τον έχουν στη διάθεσή τους δύνανται να τον αναζητήσουν στη Γραμματεία της Σχολής/Τμήματος, στο οποίο φοιτούν, στο Λύκειο από το αποφοίτησαν ή στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

3. Ποιοι είναι δικαιούχοι για μετεγγραφές;

Φοιτητές των A.E.I., των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, που έχουν εγγραφεί:

Α. είτε μέσω της επιτυχίας τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Μαΐου - Ιουνίου εκάστου σχολικού έτους , Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α΄ και Ομάδας Β΄.

Β. είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) και

Γ. είτε μέσω της χρήσης του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις από τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, με κριτήριο το βαθμό απολυτηρίου τους και σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων

4. Ανήκω στους δικαιούχους. Πόσες αιτήσεις μπορώ να καταθέσω;

Οι αιτούντες έχουν δικαίωμα υποβολής μίας (1) και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής για αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα, έως δύο διαφορετικών ΑΕΙ.

5. Τι ορίζουν οι παράγραφοι 5,7,8 του άρθρου 21 ν.4332 που αναφέρονται στην εγκύκλιο;

Το άρθρο 5 αναφέρει ότι ο αριθμός των μετεγγραφομένων είναι ίσος με το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων, κατά το έτος αναφοράς, ανά Σχολή ή Τμήμα των Α.Ε.Ι., όπως αυτό θα οριστεί από τις οικείες Σχολές ή Τμήματα. Οι Σχολές ή τα Τμήματα εκάστουΑ.Ε.Ι. μπορούν να εισηγηθούν αιτιολογημένως μεγαλύτερο ποσοστό. Σε περίπτωση δεκαδικού υπολοίπου, κατά τον αριθμητικό υπολογισμό των θέσεων, γίνεται στρογγυλοποίηση στην αμέσως μεγαλύτερη ακέραιη μονάδα.

Το άρθρο 7 αναφέρεται στα μοριοδοτούμενα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια:

Οικονομικά κριτήρια

5 μόρια - Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου − εφόσον διαθέτει ίδιο εισόδημα − και των μελών της οικογένειάς του, για το τρέχον οικονομικό έτος δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ

4 μόρια - Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου − εφόσον διαθέτει ίδιο εισόδημα − και των μελών της οικογένειάς του, για το τρέχον οικονομικό έτος, δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των έξι χιλιάδων (3.001, 01 έως 6.000) ευρώ

3 μόρια - Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου − εφόσον διαθέτει ίδιο εισόδημα − και των μελών της οικογένειάς του, για το τρέχον οικονομικό έτος, δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των εννέα χιλιάδων (6.001, 01 έως 9.000) ευρώ

0 μόρια - Κατά κεφαλήν εισόδημα μεγαλύτερο των εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ δεν μοριοδοτείται

Κοινωνικά κριτήρια

3 μόρια - Ο δικαιούχος να είναι ορφανός και από τους δύο γονείς

2 μόρια - Ο δικαιούχος να είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας

1 μόριο - Ο δικαιούχος να είναι μέλος τρίτεκνης οικογένειας

1 μόριο - Ο δικαιούχος να ανήκει στην κατηγορία των πολύδυμων τέκνων που συμμετείχαν, το ίδιο σχολικό έτος, στις πανελλαδικές εξετάσεις

1 μόριο - Ο δικαιούχος να έχει αδελφό ή αδελφή, φοιτητή του προπτυχιακού κύκλου σπουδών, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους ή ο δικαιούχος να ανήκει στην κατηγορία των πολύδυμων τέκνων που συμμετείχαν, το ίδιο σχολικό έτος, στις πανελλαδικές εξετάσεις

1 μόριο - Ο δικαιούχος να είναι ορφανός από τον έναν γονέα ή να είναι τέκνο άγαμης μητέρας

1 μόριο - Ο δικαιούχος να έχει γονείς, τέκνα, αδέλφια ή σύζυγο που έχουν αναπηρία 67% και άνω, πιστοποιούμενης από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ή έχουν παθήσεις που αναφέρονται στο παράρτημα της υπ’ αριθμ. Φ. 151/17897/Β6/2014 (Β΄ 358) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται και αντικαθίσταται

Η παράγραφος 8 ορίζει τις κατηγορίες που λαμβάνουν μετεγγραφή εκτός της ποσόστωσης του 15% και είναι:

Τα τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας, που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 1897/1990 (Α΄ 120), τα οποία έχουν δικαίωμα μετεγγραφής στην πόλη που ο γονέας ή ο έχων την επιμέλεια δηλώνει ως μόνιμη κατοικία του και
φοιτητές που έχουν αναπηρία (σωματική, διανοητική ή ψυχική) 67% και άνω, πιστοποιούμενη από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ή φοιτητές που πάσχουν από τις αναφερόμενες στο παράρτημα της υπ’ αριθμ. Φ.151/17897/Β6/2014 (Β΄ 358) κοινής υπουργικής απόφασης παθήσεις, όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, ή έχουν πραγματοποιήσει δωρεά οργάνου ή μυελού των οστών σε συνάνθρωπο. Οι φοιτητές αυτοί έχουν δικαίωμα μετεγγραφής στην πόλη που ο γονέας ή ο έχων την επιμέλεια δηλώνει ως μόνιμη κατοικία ή στην πόλη που πιθανώς τους παρέχεται ιατρική μέριμνα, σύμφωνα με βεβαίωση της επιτροπής της προαναφερόμενης κοινής υπουργικής απόφασης

6. Αν ανήκω στις περιπτώσεις που είναι εκτός ποσοστού 15% μοριοδοτούμαι;

Ο αιτών αν ανήκει στα τέκνα θυμάτων τρομοκρατίας ή με αναπηρία 67% και άνω δεν μοριοδοτείται και δηλώνει τη Σχολή ή το Τμήμα, στο οποίο επιθυμεί να μετεγγραφεί. Οι φοιτητές που ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες έχουν δικαίωμα μετεγγραφής στην Περιφέρεια που ανήκει η πόλη, που ο γονέας ή ο έχων την επιμέλεια δηλώνει ως μόνιμη κατοικία ή στην πόλη που πιθανώς τους παρέχεται ιατρική μέριμνα, σύμφωνα με βεβαίωση της επιτροπής της προαναφερόμενης Κ.Υ.Α.

7. Το προηγούμενο έτος πήρα μετεγγραφή. Μπορώ να καταθέσω πάλι αίτηση;

Δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής οι φοιτητές, στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί μετεγγραφή ή μεταφορά θέσης εισαγωγής κατά τα προηγούμενα της έναρξης ισχύος του Ν. 4332/2015 (Α΄76) ακαδημαϊκά έτη, εφόσον αιτούνται εκ νέου μετεγγραφή από τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο έχουν εγγραφεί με μετεγγραφή ή μεταφορά θέσης εισαγωγής.

8. Τον προηγούμενο χρόνο πήρα μετεγγραφή από τη Φιλολογία Ιωαννίνων στη Φιλολογία Θεσσαλονίκης ωστόσο πέρασα φέτος στο τμήμα Ψυχολογίας στο Ρέθυμνο με το 10%. Μπορώ να καταθέσω αίτηση;

Εσείς μπορείτε καθώς αναφέρεται στην εγκύκλιο ότι όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί με εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού Λυκείου(ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α΄ και Ομάδας Β΄ Μαΐου – Ιουνίου εκάστου σχολικού έτους, είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή με το 10%) εκ νέου σε Σχολή ή Τμήμα διαφορετικό από αυτό, στο οποίο τους χορηγήθηκε κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη μετεγγραφή, δύνανται να αιτηθούν μετεγγραφή.

9. Πέρασα με την κατηγορία των αθλητών. Έχω δικαίωμα αίτησης;

Δυστυχώς δεν έχετε δικαίωμα αίτησης καθώς αναφέρεται στην εγκύκλιο ότι στους μη δικαιούχους εντάσσονται και οι αθλητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

10. Ποιοι δεν είναι δικαιούχοι και δεν μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία των μετεγγραφών;

α) οι φοιτητές, στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί μετεγγραφή ή μεταφορά θέσης εισαγωγής κατά τα προηγούμενα της έναρξης ισχύος του Ν. 4332/2015 (Α΄76) ακαδημαϊκά έτη, εφόσον αιτούνται εκ νέου μετεγγραφή από τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο έχουν εγγραφεί με μετεγγραφή ή μεταφορά θέσης εισαγωγής.

β) Φοιτητές των οποίων η διάρκεια φοίτησης έχει υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.

γ) Φοιτητές που με αίτησή τους έχουν διακόψει τη φοίτησή τους και για τους οποίους η φοιτητική ιδιότητα διακόπτεται προσωρινά κατά το χρόνο διακοπής της φοίτησης, εκτός αν η διακοπή οφείλεται σε αποδεδειγμένους λόγους υγείας ή σε λόγους ανωτέρας βίας.

δ) Φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων με επιπλέον αυτών καθορισμένο ποσοστό, και συγκεκριμένα:

(i) Tέκνα των Ελλήνων Εξωτερικού
(ii) Αλλοδαποί - Αλλογενείς
(iii) Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης που εισήχθησαν σε ποσοστό θέσεων καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.
(iv)Υπότροφοι Αλλοδαποί- Αλλογενείς που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα τμήματα Θεολογικών σχολών των Πανεπιστημίων και στα προγράμματα σπουδών των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και σε ποσοστό 1% καθ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε όλες τις υπόλοιπες Σχολές.
(v) Υπότροφοι Ομογενείς
(vi) Αθλητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
(vii) Υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των Επαγγελματικών Λυκείων σε Λύκεια της Διεύθυνσης Δ.Ε του νομού Κεφαλληνίας, οι οποίοι εισήχθησαν στη Σχολή ή το Τμήμα, που είναι εγγεγραμμένοι κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2014-15 και 2015-16 με το επιπλέον ποσοστό, που προβλέπεται.

11. Προσκομίζω κάποια έγγραφα στο Τμήμα υποδοχής;

Οι αιτούντες οφείλουν να προσκομίσουν την εκτύπωση της ηλεκτρονικής τους αίτησης τους, στο Ίδρυμα υποδοχής τους, μαζί με τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα όσα δήλωσαν

12. Πόσες σχολές ή Τμήματα μπορώ να δηλώσω στην ηλεκτρονική μου αίτηση;

Ο αιτών δηλώνει Σχολές ή Τμήματα έως δύο (2) διαφορετικών ΑΕΙ, όπου επιθυμεί να μετεγγραφεί.

13. Τι θα δηλώσω στην αίτησή μου;

Ο αιτών δηλώνει:
α) Ονοματεπώνυμο
β) Ατομικό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ατομικό ΑΦΜ, εφόσον διαθέτει και επιθυμεί να μοριοδοτηθεί για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2014.
γ) Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ΑΦΜ των γονέων του, καθώς και τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο) των κατόχων του ανωτέρω ΑΦΜ, εφόσον επιθυμεί να μοριοδοτηθεί για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2014.
δ) Πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση και Ταχυδρομικό Κωδικό της μόνιμης κατοικίας των γονέων.
ε) Ηλεκτρονική Διεύθυνση (e-mail). ε) Αριθμό τηλεφώνου (κινητό–σταθερό).

14. Είμαστε δίδυμοι και ο αδερφός μου είναι φοιτητής προπτυχιακού τίτλου. Θα πάρω δυο μόρια;

Στην περίπτωση που ο αιτών διαθέτει περισσότερους του ενός αδελφούς/ες με την ιδιότητα του φοιτητή λαμβάνει ένα (1) μόριο συνολικά, ομοίως στην περίπτωση που συμπίπτει η ιδιότητα του αδελφού/αδελφής φοιτητή προπτυχιακού κύκλου σπουδών και του πολύδυμου αδελφού στο ίδιο πρόσωπο, ο αιτών λαμβάνει ένα (1) μόριο για τα κριτήρια αυτά.

15. Είμαστε τρίτεκνοι αλλά η οικογένειά μου έχει εισόδημα μεγαλύτερο των 9000 ευρώ κατά κεφαλήν. Μπορώ να καταθέσω αίτηση;

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο δεν αποκλείεστε της διαδικασίας κατάθεσης αίτησης απλά δεν θα πάρετε μόρια για το εισόδημα καθώς αναφέρεται στην εγκύκλιο: Κατά κεφαλήν εισόδημα μεγαλύτερο των εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ δεν μοριοδοτείται.

16. Πότε θα μάθω τα αποτελέσματα;

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, και την επεξεργασία από τη Γ.Γ.Π.Σ των φορολογικών στοιχείων, που αντλήθηκαν βάσει των ΑΦΜ που δηλώθηκαν από τους αιτούντες, καταρτίζεται ονομαστικός πίνακας των αιτούντων τη χορήγηση μετεγγραφήςκατά φθίνουσα σειρά των μορίων που σώρευσαν σύμφωνα με τα ανωτέρω μοριοδοτούμενα κριτήρια του Κεφαλαίου Γ΄ της παρούσης.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με απόφασή του κυρώνει τον πίνακα με την επιφύλαξη του ελέγχου των δικαιολογητικών, που οι επιτυχόντες δεσμεύτηκαν στην αίτησή τους να προσκομίσουν προκειμένου να ελεγχθούν στα ΑΕΙ υποδοχής, σύμφωνα με τα κατωτέρω αναφερόμενα.

Η ανωτέρω απόφαση κύρωσης του πίνακα των επιτυχόντων ανά Σχολή ή Τμήμα, κοινοποιείται στις Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων. Εντός πέντε (5) ημερών από τη στιγμή που οι Σχολές/Τμήματα παραλάβουν τους πίνακες των δικαιούχων μετεγγραφής, υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων.

Οι δικαιούχοι μετεγγραφής καλούνται να προσέλθουν προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτούμενου εκπροσώπου τους στη Γραμματεία του Τμήματος υποδοχής προσκομίζοντας όλα τα δικαιολογητικά που είχαν δεσμευτεί με την αίτησή τους ότι θα υποβάλλουν. Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ (8) εργάσιμες ημέρες.

Οι Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων ενημερώνουν το συντομότερο δυνατό τον υποψήφιο εάν από τον έλεγχο των δικαιολογητικών του φακέλου του, κατέστη επιτρεπτή ή όχι η εγγραφή του στη Σχολή/Τμήμα υποδοχής, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαγραφή του από τη Σχολή/Τμήμα προέλευσης και την ολοκλήρωση της εγγραφής του στο Τμήμα υποδοχής.

17. Αν πάρω μετεγγραφή θα πρέπει να καταθέσω δικαιολογητικά;

Ναι θα πρέπει να καταθέσετε σειρά δικαιολογητικών για να επιβεβαιώσετε τα όσα δηλώσατε στην ηλεκτρονική αίτηση και για τα οποία μοριοδοτηθήκατε. Τα δικαιολογητικά που θα καταθέσετε αναφέρονται στην εγκύκλιο σελίδες 5 και 6.

Καλόγηρος Βασίλης

Δείτε επίσης: Δείτε την εγκύκλιο για τις Μετεγγραφές Φοιτητών 2015 στο panelladikes24 - Από 3 έως 13 Νοεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων

panelladikes24


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



7 σχόλια:

  1. τα δικαιολογιτικά που πρέπει να τα πάμε γιατί δεν είμαι στον τόπο όπου θέλω να πάρω μεταγραφή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην σχολη υποδοχης πρέπει να τα πας... εκει που δηλωσες για μεταγραφη αν σε παρουν φυσικα..

      Διαγραφή
  2. Πέρασα στο οικονομικο της κρήτης.. Μπορώ να δηλώσω ως σχολες επιλογης ως 1η επιλογη το οικονομικο του ΠΑΜΑΚ και ως 2η το οικονομικο του ΑΠΘ ετσι? παρόλου που είναι στην ιδια πολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑ ΑΦΜ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο για το 11. θα πρέπει να προσκομίσουμε τα σχετικά δικαιολογητικά κ την αίτηση εκτυπωμένη μέχρι τις 13 ή εάν μας δεχθούν τότε να τα πάμε...;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα ηθελα να ρωτησω κατι για τις μετεγγραφες του 2016. Ειμαι ενηλικος και υποβαλω φορολογικη δηλωση, χρειαζεται να προσκομισω και την φορολογικη δηλωση του γονιου μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα σας..Θα ηθελα να σας ρωτησω γενικα για τις μετεγγραφες..Ειμαι 26 ετων..Αν επικαλεστω χαμηλο εισοδημα θα πρεπει να υποβαλλω και την φορολογικη δηλωση των υπολοιπων μελων της οικογενειας?Επιπλεον ειμαι και τριτεκνη αλλα δεν υπαρχει ανηλικος..Μπορει να μοριοδοτηθει και η τριτεκνια στην προκειμενη περιπτωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή