Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Σημαντική εκκρεμότητα για τους απόφοιτους ΕΠΑΛ που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΠΑΛ που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε η ρύθμιση για τη δυνατότητα των αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που επιθυμούν να συμμετέχουν εκ νέου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016, να επιλέξουν μεταξύ του καταργούμενου συστήματος και του νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

- Για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ που επιλέξουν να εξεταστούν με το καταργούμενο σύστημα δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο σύστημα και επομένως συνεχίζουν την προετοιμασία τους χωρίς το άγχος αλλαγών.

- Ωστόσο, για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ που επιλέξουν να εξεταστούν με το νέο σύστημα υπάρχει ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα. 

Ποιο είναι αυτό;

Με ποια ειδικότητα θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις.

Τι θα γίνει τελικά;

Θα έχουν ελεύθερη επιλογή ή θα υπάρξει αντιστοίχιση της ειδικότητας που είχαν τελειώσει στο ΕΠΑΛ με κάποια από τις νέες.

Το ΥΠΠΕΘ θα πρέπει να εκδόσει άμεσα σχετική υπουργική απόφαση στην οποία θα επιλύεται το παραπάνω ζήτημα ώστε οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ να αποφασίσουν έστω και πολύ καθυστερημένα, για την επιλογή μεταξύ των συστημάτων.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο: