Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Δείτε τα τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθης

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1973 με το Νομοθετικό Διάταγμα υπ' αριθμ. 87 της 27 Ιουλίου 1973, και ξεκίνησε την λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 1974-1975. Ονομάστηκε "Δημοκρίτειο" προς τιμήν του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Δημόκριτου, ο οποίος καταγόταν από την πόλη Άβδηρα της Θράκης.

Η διοίκηση του ΔΠΘ έχει ως έδρα της την Κομοτηνή, η οποία είναι η πρωτεύουσα της Διοικητικής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το ΔΠΘ παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της εθνικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της περιοχής της Θράκης και συμβάλλει στο υψηλό επίπεδο των σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Με την ποιότητα διδασκαλίας και το επίπεδο έρευνας του, έχει εξασφαλίσει μια θέση μεταξύ των καλύτερων Ελληνικών ΑΕΙ.

Στο ΔΠΘ λειτουργούν σήμερα οκτώ Σχολές και δεκαοκτώ Τμήματα σε τέσσερις πόλεις της Θράκης - εφτά στην Κομοτηνή, πέντε στην Ξάνθη, τέσσερα στην Αλεξανδρούπολη και δύο στην Ορεστιάδα. Συνολικά φοιτούν περισσότεροι από 15.000 φοιτητές.

Τα πρώτα τμήματα του ΔΠΘ ήταν το τμήμα Νομικής της Κομοτηνής και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη. Σήμερα η Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης αποτελείται από πέντε τμήματα. Το 1975 ιδρύθηκε το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, το 1995 το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και τα έτη 1999 και 2000 τα τμήματα Αρχιτεκτονικής και Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης αντίστοιχα.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να συνδεθείτε με τις ιστοσελίδες των τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής της ΞάνθηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου