Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο ΒΗΜΑ-FM

O Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο και δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ:
«Μετά ένα μεγάλο διάλογο, όπου κατατέθηκαν οι θέσεις όλων των ενδιαφερομένων και ενσωματώθηκαν οι τεκμηριωμένες προτάσεις, το σχέδιο ΑΘΗΝΑ ολοκληρώθηκε με την κατάθεση των Προεδρικών Διαταγμάτων. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε ένα αποφασιστικό και πρώτο βήμα για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, το οποίο διορθώνει παθογένειες των τελευταίων 30 ετών».

Για το Νέο Λύκειο και το σύστημα Εξετάσεων:
«Επόμενο βήμα, είναι να καταθέσουμε μέσα σ’ αυτόν τον μήνα το Ν/Σ για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Λυκείου και του Τεχνολογικού Λυκείου, έπειτα από την διεξαγωγή με όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα ενός ευρύ και δημόσιου Εθνικού Διαλόγου. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για επικείμενες αλλαγές στον τρόπο των Εξετάσεων τουλάχιστον μέχρι το 2016-17, δεδομένου ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αλλαγές, σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης για να τις κρίνουμε συνολικά και να δούμε αν θα υπάρξει ανάγκη αλλαγών στο σύστημα των Εξετάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου