Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ 2013 - Ημερομηνίες και διαδικασίες

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 17-6-2013 έως και 28-6-2013.

Αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, όπως και ο ορισμός των εδρών των επιτροπών αυτών.

Δείτε επίσης: Εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ - Αγωνίσματα και βαθμολογίες στο κάθε αγώνισμα

Οδηγίες για τους υποψήφιους των Τ.Ε.Φ.Α.Α. ακαδ. έτους 2013- 2014 (σχολεία Β΄ Αθήνας)

56 σχόλια:

  1. Κακή επιλογή τα τ.ε.φ.α.α φέτος δυστιχώς.. Ο κορεσμός του επαγγέλματος σε συνδιασμό με την οικονομική κρίση καθιστούν "μελλοθάνατους" τους υποψήφιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω τα υπολοιπα επαγγελματα σου εξασφαλιζουν σιγουρη εργασια..!!!! το μονο σιγουρο ειναι ο στρατος κ ολα τα σχετικα..!

      Διαγραφή
  2. Έχεις δίκιο οφείλω να ομολογίσω, και γι'αυτό το λόγο θα προσπαθήσω να μεταπείσω το παιδί μου να αλλάξει απόφαση και να δηλώσει φυσικοθεραπεία. Πολύ ασφαλέστερο επάγγελμα όπως και η διατροφή-διαιτολογία. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα για παιδιά που θέλουν να δηλώσουν τεφαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΦΦΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.... ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΦΑΑ ΑΝ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ..!!! Κ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ..!

      Διαγραφή
    2. Είμαι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστημίου Αθηνών. Όντως θα συμφωνήσω ότι η περίοδος είναι αρκετά δύσκολη για επαγγελματική αποκατάσταση. Μη θεωρείτε όμως ότι η φυσικοθεραπεία και η διατροφή είναι σίγουροι τομείς.
      Έχω κάνει δύο μεταπτυχιακά ένα στην Εργοφυσιολογία και ένα στη Κλινική Διατροφή. Παρόλα τα καλά που έμαθα ΔΕΝ υπάρχουν θέσεις εργασίας εύκολα.
      Άλλωστε οι σημερινοί υποψήφιοι ή πρωτοετείς φοιτητές, μέχρι να τελειώσουν τις σπουδές τους μπορεί να έχον αλλάξει κάποια πράγματα. Επιπλέον θα ήθελα πραγματικά να συμβουλέψω... αφήστε τους υποψήφιους να επιλέξουν αυτό που τους αρέσει...

      Διαγραφή
  3. οτι γουσταρουμε θα κανουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο ακριβως

      Διαγραφή
    2. paidia aktinografia thoraka thelei kai fotografia ti ennoei??kserete??

      Διαγραφή
    3. Στην ακτινογραφία του εξεταζόμενου πρέπει να επισυνάπτεται φωτογραφία, σφραγισμένη & υπογεγραμμένη από τον γνωματεύοντα ιατρό.

      Διαγραφή
    4. Σωστός!τα παιδιά πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους μόνα τους!θα βρουν τον τρόπο μετά αν πραγματικά αγαπάνε αυτό που κάνουν.διαφορετικά αν ποτέ απογοητευτουν απο την κατεύθυνση που όρισαν οι γονείς τους για τα ίδια,θα τους το χτυπάνε μια ζωή.είναι κρίσιμα τα χρόνια του πανεπιστημιου,αν δε σπουδάζεις και αυτό που σου αρέσει,σε μια τέτοια εποχή ειδικά τα ψυχολογικά είναι guarantee,το λέω γιατί είμαι μέσα στα πράγματα και το βλέπω παντού!

      Διαγραφή
  4. na rotisw kati, sta kartelakia pou tha exoume mazi mas stin eksetash, gia ta tefaa tha eprepe na exei kati sto "eidiko ma8ima?" to kartelaki m den exei k exw arxisei na anisixw! exw dilwsei tefaa sto xarti p mas dwsane sto sxoleio pantos! efxaristw ek twn protairwn!!! parakalw apantiste mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αίτηση - δήλωση συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι στο Λύκειό τους δεν ήταν δεσμευτική καθώς μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες αυτές ακόμα και όσοι δεν είχαν δηλώσει τη συγκεκριμένη επιλογή.

      Διαγραφή
    2. efxaristw para poly! megalh anakoufish :)

      Διαγραφή
  5. Αυτές τις υγειονομικές εξετάσεις τις κάνουμε κάπου συγκεκριμένα ή σε όποιον γιατρό θέλει ο καθένας;:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι βεβαιώσεις μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό. Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

      Δείτε εδώ: http://panelladikes24.blogspot.gr/2013/05/blog-post_899.html

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ!κ κάτι ακόμη..που γίνονται οι πρακτικές δοκιμασίες;

      Διαγραφή
    3. Θα βγάλουν ανακοίνωση από τις Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις. Έτσι είδα την περασμένη εβδομάδα στο site της σχολής.

      Διαγραφή
  6. για να μπορεσεις να δηλωσεις στα τεφαα απο ποσα μορια μπορεις
    εννοω π,χ απο 9,000+τα α9ληματα
    με 7,000 ειναι αδυνατον;ουτε καν ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή τη στιγμή προέχουν οι εξετάσεις και η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων μορίων. Η διαμόρφωση των βάσεων είναι μια διαδικασία με πολύπλευρες διαστάσεις (αριθμός εισακτέων, επιδόσεις μαθητών, επιλογές μαθητών στο μηχανογραφικό δελτίο, ειδικές κατηγορίες). Συμβουλή: Προσπάθησε για το καλύτερο τώρα και ύστερα συμπλήρωσε το μηχανογραφικό δελτίο, δηλώνοντας τις σχολές με τη σειρά που επιθυμείς ανεξάρτητα από τα μόρια που θα έχεις συγκεντρώσει. Τώρα για τα 7000 μόρια λίγο δύσκολο, όμως δήλωσε τη σχολή εφόσον σε ενδιαφέρει γιατί... ποτέ δεν ξέρεις! Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
  7. Ξέρεις κανείς αν κάνουν πρακτικές ασκήσεις στην Θεσσαλονίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μπορείς να δεις στον παρακάτω σύνδεσμο τις περιοχές όπου θα λειτουργήσουν επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, αλλά και τι χρειάζεται να έχουν οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές αυτές.

      http://panelladikes24.blogspot.gr/2013/05/blog-post_899.html

      Διαγραφή
    2. Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο ενημέρωση για τους υποψήφιους ΤΕΦΑΑ που εξεταστούν σε επιτροπές με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

      http://panelladikes24.blogspot.gr/2013/05/2013_3785.html

      Διαγραφή
  8. Από 17 έως 28 που λέει μπορούμε να πάμε οποία μέρα θέλουμε εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. paidia kalispera.mporeite na m peite akrivws ta moria gia tefaa athinas?episis an pisteyete na mpw me 13.800 pou logika tha vgalw,kai an metrane epaggelmatiko simvolaio p exw authn th stigmh kathws kai moria kerdismena apo panellino prwtathlima!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ΤΕΦΑΑ Αθήνας πέρσι ήταν 15.615.τώρα για τα υπόλοιπα δεν ξέρω.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα μια ερωτηση θα ηθελα να κανω εγω που θα συμμετεχω στα αθληματα με το 10%μπορω να κρατησω τις περσινες υγειονομικες εξετασεις μου? (Τα Τεφαα της της Κομοτηνής περσι ειχαν.αν θυμαμαι καλα12.350)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

      Το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής είχε πέρσι βάση στη γενική σειρά 12514 μόρια για το 90% και 12414 μόρια για το 10% των θέσεων εισαγωγής.

      Διαγραφή
  11. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΤΟ 2014 ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ 38 ΕΤΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΙΟ? ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ 2013 ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩ? ΚΑΙ ΕΧΕΙ 10% ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 2008 ΜΕΤΡΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ανακοινωσεις για τις εδρες των εξετασεων ποτε θα βγουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο αναρτήσεις με τα προγράμματα όλων των επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικών δοκιμασιών για υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ.

    http://panelladikes24.blogspot.gr/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A6%CE%91%CE%91

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kalispera.kserei kaneis pote kai pou prepei na dilosoume ta 3 apo ta 4 a8lhmata pou epilegoume gia ta tefaa????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προτίμηση των τριών εκ των τεσσάρων αγωνισμάτων που θα εξεταστούν οι υποψήφιοι δηλώνεται με αίτηση στην επιτροπή.

      Δείτε τα προγράμματα και τις διαδικασίες της κάθε επιτροπής για τα ΤΕΦΑΑ στον παρακάτω σύνδεσμο.

      http://panelladikes24.blogspot.gr/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A6%CE%91%CE%91

      Διαγραφή
  15. μια μεγαλη χαρη, να μου αποντησετε στα παρακατω ερωτηματα.α)τα αθληματα για τα τεφαα θα γινουνε ολα την ιδια μερα? και β) οι υποψηφιοι για τα τεφαα θα προσκομισουνε στο κεντρο εξετασης συμφωνα με τ επιθετο τους την καταληλη μερα η οποια μερα θελουνε μπορουνε να πανε????? ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ....Κ ΘΕΛΩ Ν ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΓΟΝΙΟ Π ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ....ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Τ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΜΕΤΙΑΝΩΣΕΙ ....ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΜΕΝΑ Π ΠΕΡΥΣΙ ΠΕΡΑΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΛΑΜΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΩ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΑΠΟΣΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ....Κ ΗΤΑΝΕ ΤΑ ΤΕΦΑΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κάθε επιτροπή έχει ορίσει πρόγραμμα. Πρέπει να επιλέξετε μια επιτροπή και να διαβάσετε την ανακοίνωσή της. Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο αναρτήσεις για τα ΤΕΦΑΑ.

      http://panelladikes24.blogspot.gr/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A6%CE%91%CE%91

      Διαγραφή
  16. αν έχω δηλώσει τα 3 αθλήματα και παρουσιαστώ στα 2 εκτός από την αναμενόμενη μείωση στα μόρια έχω άλλη επίπτωση λόγω απουσίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τα μορια περιπου ποσα ειναι για τεφαα αθηνας? του χρονου που δινω εγω πανελληνιες θα εχουν πεσει καθολου? επειδη πιστευω θα γραψω κανενα 10 μ.ο. στα αθληματα δεν εχω προβλημα επειδη ειμαι αρκετα καλος απο τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πόσο αναμενεται να είναι οι βάσεις για τεφαα Κομοτηνής φέτος? πιστευετε ότι θα υπάρξει αισθητή πτώση των βάσεων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. kalhspera... pou mporw na mpw gia na dw posa moria phra apo ta athlimata ? ta exw upologismena 2.000 phra apla to grafei kapou epishma ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

      Το panelladikes24 θα ενημερώσει με σχετική ανάρτηση.

      Διαγραφή
  20. oi ugeionomikes eksetashs tefaa epeidh pernw sumpliromata diatrofhs basika pernw mpares prwteinhs oute kan dhladh prwteinh opws ginete kanonika 8a mporousan na bgoun arnitikes kai na kopw e3etias afths ths katastashs?ki an nai an tis kopsw apo tr pou einai ioulios mexri ton epomeno iounio 8a exw pali arnitika apotelesmata stis e3etashs?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. apantiste edw gt me endiaferei kai mena

      Διαγραφή
    2. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας για τα θέματα των υγειονομικών σας εξετάσεων και τα αποτελέσματά τους.

      Διαγραφή
  21. μηπως ξερετε να μου απαντησετε ποσο θα ειναι περιπου φετοσ η βαση για τα τεφαα Κομοτηνης?? ευχαριστω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To panelladikes24 έχει ως στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση των αναγνωστών του και δεν έχει μπει στη διαδικασία τέτοιου είδους εκτιμήσεων για τις βάσεις 2013, καθώς αυτές καθορίζονται από τις επιλογές στο μηχανογραφικό δελτίο και τους βαθμούς των υποψηφίων που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους.

      Με βάση όμως τα δεδομένα που έχουμε για φέτος, μελετώντας γενικά στοιχεία (αριθμός εισακτέων, στατιστικά στοιχεία επιδόσεων, τρόπο συμπλήρωσης μηχανογραφικού δελτίου) εκτιμούμε ότι η βάση πχ. για το συγκεκριμένο τμήμα θα πτωτική.

      Πρότασή μας: Μην παρασύρεστε από εκτιμήσεις αριθμού μορίων - Μην ψάχνετε τέτοιες εκτιμήσεις

      Το panelladikes24 με σεβασμό στο άγχος του κάθε υποψήφιου και της οικογένειάς του δε θέλει να δημιουργήσει προσδοκίες ούτε απογοητεύσεις. Σε περίπου δύο εβδομάδες όλα αυτά θα τελειώσουν με την επίσημη ανακοίνωση των βάσεων. Υπομονή.

      Διαγραφή
  22. Θέλω να δώσω για ΤΕΦΑΑ (2ο πτυχίο) με το νέο σύστημα εισαγωγής ποια μαθήματα πρέπει να πάρω και σε ποιο πεδίο ανήκει πλέον η σχολή - ήμουν θετική κατεύθυνση; Με τα όρια των αγωνισμάτων αλλάζει κάτι; Όσον αφορά τις κατακτήτριες αν γνωρίζετε - για ΤΕΦΑΑ Αθηνών - το αγώνισμα του δρόμου είναι 1000μ ή 200μ για τα κορίτσια; Τα βιβλία τα αγοράζουμε ή μας τα δίνουν; Επειδή το επίπεδό μου είναι ερασιτεχνικό, απαιτείται κάποια διάκριση για την εισαγωγή μου; Ευχαριστώ πολύ όποιος γνωρίζει κάτι ας μου απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. θέλω να μπώ με τις κατηγορίες αθλητών στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας.έχω 12353 μαζί με τα αθλήματα.έχω ελπίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ειμαι μελος πολυτεκνης οικογενειας και με χαμηλο οισοδημα, αν εχω περασει τεφαα κομμοτηνης και θελω να παω τεφαα αθηνας γινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Eimai athlitis katoxos prwths panellinias nikis se omadiko athlima(volley) ta moria mou apo ta grapta den eparkoun gia tin isagogh sta tefaa komotinis dustixws alla upevala ta xartia mou sthn tritovathmia gia thn isagwgh ws prwtathlitis.etsi dikaioume xamilwterh vash!h erwtish mou einai an boreite n mou peite thn hmeromhnia pou tha vgoun ta onomata twn athlitwn pou bikan sta tefaa komotinis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. παιδιά σας παρακαλώ ξερει κανεις αν γινεται απο ΕΠΑΛ να μπώ ΤΕΦΑΑ, με πανελληνιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπορειτε να μου πειτε απο ποια κατευθυνση - πεδιο θα γίνεται η εισαγωγη στα ΤΕΦΑΑ με το νέο σύστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μπορω να δωσω τα αθληματα για τεφαα αν κανω 10% ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για σας εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με τα Τεφαα..Δήλωσα Τεφαα στο χαρτι που μας εδωσε το σχολειο! Κανω καθημερινά Αθλητική προετοιμασια παραλληλα να Διαβαζω..Θελω να ρωτησω επιδει ειμαι θεωρητικη κατευθυνση ποιο Μαθημα πρεπει να προσεχω Εννοω μαθημα βαρυτητας που πρεπει να προσεχω ωστε να μπορω να τα παω καλα για τα ΤΕΦΑΑ?Και αμα Μπορειτε να με ενημερώσετε σχετικα με τις Πανελληνιες και Τα Τεφαα Θα το εκτιμησω πολυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. eimai apo texniko likio kai tha kanw ta xartia mou tou xronou gia tefa ginetai einai to oneiro mou kai pragmatika to thelw poli alla epeidh den kserw mporeitai na me eneimerosete??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. kalispera to deltio gia tis iatrikes exetaseis apo poy to pernoyme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. kalhsperaa......uparxei kapoia vash sta athlimata pou an den thn peraseis kovesai???
    px mporei n sumplhrwnw ta moria apo tis panellhnies kai n mn xriazomai parapano moria gia n mpw....kserw oti einai anagkastiko na parousiasteis sta athlimata alla den kserw an kovesai an se kapoio athlima exeis xamhles epidoseis , opoios mporei n me voh8hsei as to kanei parakalw....

    ΑπάντησηΔιαγραφή