Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Χρήσιμα στοιχεία που προκύπτουν από την προκήρυξη για εισαγωγή σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές 2013

Η προκήρυξη για εισαγωγή σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές 2013-2014 βγήκε σήμερα στη δημοσιότητα (δείτε εδώ) και παρουσιάζουμε κάποια σημαντικά στοιχεία για τους υποψήφιους των συγκεκριμένων σχολών.

- Χωρίς την προϋπόθεση του γένους εκδόθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

- Ο αριθμός των θέσεων θα κοινοποιηθεί με νέα προκήρυξη (συμπληρωματική), μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των συναρμοδίων Υπουργείων. Ο αριθμός των εισακτέων των στρατιωτικών σχολών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 αναμένεται να είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με πέρσι.

- Δεν προκηρύσσονται θέσεις για τη Σχολή Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) της Πολεμικής Αεροπορίας.

- Δεν είναι δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντων για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων, οι οποίες δημιουργούνται λόγω μη παρουσιάσεως, παραιτήσεως ή απομακρύνσεως των υποψηφίων που έχουν κριθεί εισακτέοι στις Σχολές.

- Οι υποψήφιοι υποβάλουν με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι 23 Απριλίου 2013, μια πλήρη σειρά δικαιολογητικών ΜΟΝΟ στη σχολή πρώτης προτίμησής τους ή στη ΔΑΕ αν αυτή είναι σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. 

- Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψήφιους και διενεργούνται στη Σχολή πρώτης προτίμησης. 

- Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές και για τους υποψήφιους που είχαν υποβληθεί σε αυτές στο παρελθόν είτε στην ίδια είτε σε άλλη Σχολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου