Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αύξηση αριθμού εισακτέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014

«Η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Θα φροντίσουμε να προσελκύσουμε τους νέους μας στο ναυτικό επάγγελμα δίνοντάς τους τα απαιτούμενα αυξημένα ποιοτικά εφόδια που πάντα χαρακτήριζαν τον Έλληνα ναυτικό», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ναυτικής Εκπαίδευσης το οποίο μεταξύ άλλων αποφάσισε τα εξής:

1) Ο αριθμός των εισαγομένων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 θα είναι συνολικά 1200 σπουδαστές.

2) Από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα θεσπιστεί ως απαραίτητη προϋπόθεση εισαγωγής στις ΑΕΝ η κατοχή τίτλου σπουδών ή πιστοποιητικού γνώσης της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2. Φέτος θα αυξηθεί η μοριοδότηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας για τους υποψηφίους σπουδαστές (εκτός των υποψηφίων που προέρχονται από Πανελλαδικές εξετάσεις).

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τις θέσεις ανά ειδικότητα, σχολή και κατηγορία για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13.

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΜΗΛΆΤΕ;
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΓΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΝ ΚΑΠΕΤΑΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ;;;;;;;;;;

    ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝΑΩΑΘΜΉΣΤΙΚΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΎΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΝΑΥΤΟΔΑΣΚΑΛΟΙ"
    ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΑΖΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.....ΤΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ;
    TI EKANE ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pes ta re file! epitelous! opos einai stin sxoli tis kefalonias! mpourdela ola! ta eglezika tous maranane!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιοι μαγκες εισθε για να μιλησετε για τετοιους ανθρωπους πρεπει πρωτα να βρεξετε τον κωλο σας στη θαλασσα καμια εικοσαρια χρονια και μετα....ελατε να μιλησουμε! Λιγος σεβασμος δε βλαπτει.

      Διαγραφή