Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Αλλαγές στις Μετεγγραφές Φοιτητών - Ποια τα βασικά σημεία της ρύθμισης που προωθείται

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 

Νέο πλαίσιο για τις Μετεγγραφές Φοιτητών ετοιμάζει η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου που τίθεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση και θα ψηφιστεί εντός Μαΐου.

Με την ρύθμιση που προωθείται στόχος του υπουργείου είναι να μετεγγράφονται λιγότεροι στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και επιπλέον να μην υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στα μόρια εισαγωγής των εισαχθέντων με τις εξετάσεις και στα μόρια εισαγωγής με μετεγγραφή σε κάθε τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πιο αναλυτικά,

- καθιερώνεται για πρώτη φορά πρόσθετο ακαδημαϊκό κριτήριο (βάση εισαγωγής μείον 2.750 μόρια), 

- εξορθολογίζονται τα υφιστάμενα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια για την αποφυγή καταστρατήγησης των κανόνων (π.χ. εξέταση μέσου όρου εισοδημάτων 3 τελευταίων ετών και όχι μόνο ενός), και 

- εισάγεται η καινοτομία του β’ κύκλου μετεγγραφών (περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης σε άλλο τμήμα του ίδιου επιστημονικού πεδίου).

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα δημοσιεύσει ολόκληρη τη ρύθμιση όταν δημοσιευτεί.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


4 σχόλια:

  1. Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» με ρυθμίσεις για τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τις Μετεγγραφές Φοιτητών και τα Πανεπιστήμια

    Δείτε το σχέδιο νόμου και την αιτιολογική έκθεση

    http://panelladikes24.blogspot.com/2020/04/blog-post_96.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μετεγγραφες λογω αδελφων φοιτητων για υποψηφιους που δινουν τωρα πως θα γινουν;;;(με το καθεστώς που ίσχυε ή με το καινούριο καθεστώς που ψηφίζεται τώρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή