Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Σύγχυση με την εορτή των Τριών Ιεραρχών - Ανοικτά θα είναι τα σχολεία με μαθήματα και εορταστικές εκδηλώσεις - Δείτε τη νέα ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Αποτέλεσμα εικόνας για εορτή των Τριών Ιεραρχών 30 ιανουαριου Ανοικτά θα είναι τα σχολεία με μαθήματα και εορταστικές εκδηλώσεις - Δείτε τη νέα ανακοίνωση του ΥΠΑΘΗ ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΑΙΘ αργά χθες το απόγευμα σχετικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών και τη λειτουργία των σχολείων δημιούργησε σύγχυση καθώς έρχεται σε αντίθεση με την εγκύκλιο που είχε ήδη στείλει προς όλες τις σχολικές μονάδες καθώς και με το άρθρο 56 του σ/ν που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, το ΥΠΑΙΘ ενημέρωσε ότι θα είναι ανοικτά και όχι κλειστά σχολεία την 30ή Ιανουαρίου ενώ αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.


Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας


Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω.


Δείτε τη χθεσινή ανάρτηση του panelladikes24 στην οποία μπορείτε να διαβάσετε τη διάταξη στο σ/ν για την εορτή και την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ στο σύνδεσμο που ακολουθεί.
Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Νέα εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία - Εορταστικές εκδηλώσεις, εκκλησιασμός και μαθήματα στο πρόγραμμα της ημέρας

    http://panelladikes24.blogspot.com/2020/01/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή