Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Φοιτητικό πάσο και στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ - Δείτε τη διάταξη - Σύντομα η εφαρμογή της

Αποτέλεσμα εικόνας για Φοιτητικό πάσο και στους σπουδαστές των ΑΣΤΕΣτο σχέδιο νόμου ''Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις'' που βρίσκεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έχει συμπεριληφθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία θα χορηγείται ακαδημαϊκή ταυτότητα και στους σπουδαστές των Α.Σ.Τ.Ε.

Πιο συγκεκριμένα, η ρύθμιση ορίζει τα εξής:

''Οι διατάξεις της περίπτωσης (γ) της παραγράφου 1 του άρθρου 53 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195) και των υπουργικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότησή τους, εφαρμόζονται και για τους σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.). Η διαδικασία έκδοσης της ακαδημαϊκής ταυτότητας για τους εν λόγω σπουδαστές καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού''.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης το σχέδιο νόμο θα προωθηθεί στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.

Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με την ιστοσελίδα της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου.

Πατήστε εδώ για να δείτε το συγκεκριμένο άρθρο του σχεδίου νόμου όπου υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού.

Υφυπουργός Τουρισμού: Το φοιτητικό πάσο για τους σπουδαστές των ΑΣΤΕ είναι μόνο η αρχή. Προχωράμε σε συνολική αναβάθμισή τους

Αποκατάσταση μιας εξόφθαλμης αδικίας χαρακτηρίζει ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, την απόδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας και φοιτητικού πάσου για τις μετακινήσεις τους στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ.

Οι σπουδαστές των ΑΣΤΕ, η εισαγωγή των οποίων στις σχολές τους γίνεται μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, ήταν οι μοναδικοί, έως σήμερα, που δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους φοιτητές.

Κυρίως, δεν δικαιούνταν την παροχή έκπτωσης κατά 50% στα εισιτήρια των μετακινήσεων τους.

Με τη ρύθμιση που κατατέθηκε αποκαθίσταται αυτή η αδικία, ενώ η έκδοση της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας θα γίνει με υπουργική απόφαση από το Υπουργείο Τουρισμού.

Σε δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Το φοιτητικό πάσο στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ προκειμένου να έχουν έκπτωση τις μετακινήσεις τους, είναι μια κίνηση που αποκαθιστά την ισονομία.

Είναι, όμως, μόνο η αρχή.

Με το νομοσχέδιο για την τουριστική εκπαίδευση, που θα έρθει σε λίγο καιρό, θα προχωρήσουμε στη συνολική αναβάθμιση των ΑΣΤΕ με νέες ειδικότητες, σύγχρονα προγράμματα σπουδών και υψηλή εξειδίκευση».Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄ 12/2020 ο Ν. 4653/2020 του ΥΠΑΙΘ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και με διατάξεις για τη δευτεροβάθμια και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020

    http://panelladikes24.blogspot.com/2020/01/122020-46532020-2020.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή