Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση που καθορίζει τα προσόντα, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία πρόσληψης των Ειδικών Φρουρών - Αναμένεται η προκήρυξη

Σχετική εικόναΔημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υ.Α. που καθορίζει τα προσόντα, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία πρόσληψης των Ειδικών Φρουρών που έχουν εξαγγελθεί από τη νέα κυβέρνηση.

Η πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών θα γίνει μετά από προκήρυξη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας που αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα αφού ο προγραμματισμός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους.

Το panelladikes24 είχε δημοσιεύσει τη συγκεκριμένη απόφαση όπως εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Δείτε εδώ.

Δείτε επίσης: 



Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


83 σχόλια:

  1. Με αυτή την προκήρυξη απαξιώνει τους αστυφύλακες που πέρασαν μέσω πανελλαδικών και τα παιδιά που διαβάζουν να μπουν σε αυτές τις σχολές..γυρίζουμε 50 χρόνια πίσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λόγος;
      Οι ΟΒΑ ή οι ΕΠΟΠ απαξιώνουν τους υπαξιωματικούς του στρατού;

      Διαγραφή
  2. Πενήντα χρόνια πίσω χωρίς ΑΣΕΠ χωρίς πανελλήνιες ντροπή και ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ λέω να προσφύγουμε κατά της απόφασης στο δικαστήριο.Αυτοί μας δουλεύουν σε ψιλό γαζί και μας γράφουν ούτε μας σέβονται που έχουμε πληρώσει εκατοντάδες ευρώ στα φροντιστήρια και πάνε να βάλουν δικά τους παιδιά .Οχι πάλι οπισθοδρόμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπισθοδρομηση κ μλκς. Επιχειρηματα εχεις;

      Διαγραφή
    2. Και να χει εσυ θα τα διαβάσεις;πολύ περισσότερο θα τα κατανοήσεις;

      Διαγραφή
    3. Φυσικά. Αλλα δεν νομιζω να γνωριζει καν την διαφορα Α.Υ με Ε.Φ.

      Διαγραφή
    4. Γνωρίζω πολύ καλά την διαφορά του ΑΥ με του ΕΦ .Και μόνο ότι μιλάς ειρωνικά έτσι δεν κάνεις γιά εκεί.Όσο γιά τα επιχειρήματα και τις μλκς που αναγράφεις θα τα αναπτύξω στην προσφυγή.

      Διαγραφή
    5. Και εγω θα προσφύγω είμαι απο Θεσσαλονίκη,εχω μαθει και απο αλλα παιδια οτι θα πραξουν το ιδιο.Αυτο να μην μας εφησυχαζει και στηριζομαστε στον αλλον ο καθενας μονος του και ολοι μαζι θα την κανουμε.Το ζητουμενο ειναι να γινει τωρα που το θεμα ειναι φλεγον.Γιατι σε εναν και δυο μηνες κανεις δεν θα δωσει σημασια,ουτε διαστασεις θα παρει το θεμα.

      Διαγραφή
    6. Eγώ έψαξα και βρήκα δικηγόρο στην Αθήνα που ασχολείτε με αυτά και έχω ραντεβού την Δευτέρα να την συντάξει και να την καταθέσει .Όλα πρέπει να γίνουν σύντομα ο χρόνος πιέζει.

      Διαγραφή
    7. Πως θα γίνει να μάθω τον δικηγόρο? και εμένα με ενδιαφέρει η κατάθεση προσφυγής.Πως θα έρθουμε σε επικοινωνία ?

      Διαγραφή
    8. Όνοματα δικηγόρων ρίξτε παιδιά βοηθήστε να εκτελεσθεί άρση της λανθάνουσας απόφασης.Όλοι να έχουν τους ίδιους κανόνες εισαγωγής.

      Διαγραφή
    9. Είναι πολύ βάσιμη η προσφυγή, διότι με βάση τα ισχύοντα στον Οργανισμό της Αστυνομίας,(νόμος για την ομογενοποίηση του Σώματος 2008 νομίζω) οι Ειδικοί Φρουροί μετά από μερικά χρόνια γίνονται Αστυφύλακες και μπορούν να έχουν την ίδια βαθμολογική-μισθολογική εξέλιξη με αυτούς από Πανελλαδικές εξετάσεις.
      Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο του 1995 για την εισαγωγή στην Αστυνομία μόνο από Πανελλαδικές εξετάσεις.
      Γι'αυτό και όταν πήραν για πρώτη φορά Ειδικούς φρουρούς (το 1999 νομιζω πάλι επί Χρυσοχοΐδη)είπαν ότι θα έχουν διαφορετικά καθήκοντα από τους αστυνομικούς,για να μπορέσουν να παρακάμψουν τον νόμο του 1995. Τώρα όμως πρόκειται καθαρά για πρόσληψη Αστυνομικών με ακριβώς τα ίδια καθήκοντα κάτι που είναι αντίθετο με τον νόμο του 1995 για την εισαγωγή στην Αστυνομία μόνο από Πανελλαδικές εξετάσεις.
      Πρέπει όμως η οποιαδήποτε προσφυγή να γίνει ΜΕΤΑ την δημοσίευση της προκήρυξης για την πρόσληψη Ειδικών φρουρών.
      Η Υπουργική απόφαση αυτή αναφέρεται στα προσόντα και στην διαδικασία που θα ακολουθήσουν. ΔΕΝ είναι προκήρυξη για πρόσληψη Ειδικών φρουρών. Οπότε πιστεύω ότι υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο. Απλά πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά και να κατατεθεί η προσφυγή ΑΜΕΣΩΣ μόλις δημοσιευτεί η προκήρυξη.

      Διαγραφή
    10. Επίσης είναι πολύ σημαντικό, με την αγωγή στο Διοικητικό Δικαστήριο να ζητούμε εκτός από την ακύρωση της απόφαση για πρόσληψη Ειδικών φρουρών ΚΑΙ το πάγωμα οποιασδήποτε διαδικασίας σχετικά με πρόσληψη Ειδικών φρουρών μέχρι την συζήτηση της προσφυγής. Έτσι θα αποφύγουμε την δημιουργία τετελεσμένων τα οποία θα μπορούσαν να επικαλεστούν όταν θα συζητηθεί η προσφυγή. Επίσης δεν θα μπορούν να προσφύγουν όσοι τυχόν θα επιλεγούν αν συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία.

      Διαγραφή
  4. Από ότι διάβασα μοριοδοτούνται οι καταδρομείς κλπ. Και πάρα πολύ σωστά κατά την άποψή μου και πολλών άλλων.
    Όπως είναι σήμερα τα πράγματα έπρεπε και να δίνεις πανελλήνιες και να τελειώνεις ειδικές δυνάμεις για να περνάς στα Σ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Απ'ό,τι
      Μάθετε να μιλάτε και να γράφετε τη μητρική σας γλώσσα ρε!

      Διαγραφή
    2. Να μιλάμε....
      Και να γράφουμε 'ρε'....
      Αυτά μας νοιάζουν ..να το παίζουμε 'ειδήμονες' αλλά αγενείς!
      Καλό θα ήταν να μάθουμε τρόπους καλής συμπεριφοράς.

      Διαγραφή
  5. ρε παιδια εχετε λιγο τρομοκρατηθει. Δεν ειπαν οτι θα βγαλουν τις σχολες της αστυνομιας απο τις πανελλαδικες ελεος δηλαδη. Οσο για τον αριθμο που θα παρουν εκτος πανελλαδικων δεν θα γινεται αυτο καθε χρονο ειπαμε μην τρελαθουμε... Σκεφτητε το και λιγο διαφορετικα , με αυτο τον τροπο δινουν ευκαιρια σρ ατομα που δεν περασαν μεσο πανελλαδικων.. σκεφτητε την χαρα ππυ θα παρουν και αυτοι, νομοζω το ιδιο συνασθημα θα βιωνατε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *σκεφτείτε
      *μεσω (δοτική καθομιλουμένης)
      *τη χαρά
      Αν είναι να προσλάβουν τέτοιους οργανικά ημιαναλφάβητους,τοτε..Καληνύχτα Ελλάδα!

      Διαγραφή
    2. Τόσο κόμπλεξ έχεις πια ρε φίλε; Κάθεσαι και ψάχνεις τα συντακτικά λάθη του άλλου;

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς αυτοί θα μπούνε

      Διαγραφή
    4. Καλα εσυ εισαι παντελώς αγράμματος.
      *αρκεί ενα ερωτηματικό ρε φιλε οχι σε καθε πρόταση που γράφεις
      *δεν του "έψαξα" τα συντακτικά αμόρφωτε,γραμματικά λάθη και ανορθογραφία έκανε.Αλλο γραμματική,άλλο συντακτικό.Δε χρειάζεται να εισαι επιστήμονας ή "ειδήμονας" για να χρησιμοποιείς σωστα τη γλώσσα σου,κανονες ΣΤ'Δημοτικού.Ντροπή,ο Έλληνας αστυνομικος στην Ελλάδα να μην ξέρει να μιλάει και να γράφει σωστά.Δε ζήτησε κανεις να ειστε επιστήμονες.Ζήτησε να μιλάτε και να γράφετε σωστά τη γλώσσα σας.Πρώτα χάνεται η γλώσσα και μετά χάνεται η Πατρίδα.

      Διαγραφή
    5. ΩΤΟΙ ΝΑΝΕ
      ΑΝΕΜΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΙΣ ΜΑΙ ΓΡΑΜΑΤΕΙΚΙ

      Διαγραφή
    6. Δεν περιμενα να το γραψεις σωστα.Αφου και το λυκειο με το ζορι το εβγαλες σιγουρα..Γι αυτο σας βαζουν τα γυαλια σε ολους τους τομεις τα παιδια απο αλλες χωρες.Ελληναρες.

      Διαγραφή
    7. Μμμ αντιλαβού.
      Εσύ που μας βάζεις τα γυαλιά από ξένη χώρα σε εμάς τους ΕΛΗΝΝΑΡΕΣ
      ΨΨΨ..μονοτονικό έχουμε μάθε να βάζεις τόνους.

      Διαγραφή
    8. Φίλε εσύ που διορθώνεις συνέχεια αν δε κάνεις πλάκα είσαι ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΨΩΝΙΟ. Σε φαντάζομαι αξιωματικό και γελαο πωλη. Έχεις να φας δούλεμα μιλάμε.....

      Διαγραφή
    9. Διορθώνει φυσικά τους πάντες πίσω από την κάλυψη που έχει από το διαδίκτυο. Θέλω όμως να τον δω πώς θα αντιδράσει οταν θα περάσουν αυτοί με λιγότερες γλωσσολογικες ικανότητες. Γιατί δεν ξέρω αν γνωρίζει ότι στις ψυχομετρικες εξετάσεις οι ανορθογραφοι δεν έχουν πρόβλημα, διαταραγμενες προσωπικότητες όπως αυτός όμως... Απλώς κόβονται! Καλή επιτυχία σε όλους!

      Διαγραφή
  6. Αν δεν έχεις πάει στρατό σε παίρνουν? Γιατί δεν έχω πάει έχω δώσει πέντε φορές πανελλαδικές για αστυνομια δεν τα κατάφερα δικαιούμαι να με πάρουν τώρα τουλάχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να έχεις πάει ειδικές δυνάμεις
      ή έφεδρος αξ + κάποια ακόμα.

      Διαγραφή
  7. Αμα πηγαινε ετσι καλα θα ηταν................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΩΧ ολοι κουτσοί στραβοί στον Αγ. Παντελεήμονα ?Μητσοτάκη τι κάνεις ?Πραγματι ολική οπισθοδρόμηση πως να πάει το σώμα μπροστά.Λύπη μόνο λύπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμείς της Αστυφυλακων είμαστε ανακριτικοί υπαλληλοι(πρώτα ο Θεός να τελειώσουμε την σχολή) ενώ οι ειδικοί φρουροί όχι. Απλώς πρέπει οι ειδικοί φρουροί να αξιοποιηθουν θετικά πχ στα ματ στην δέλτα και έτσι. Πχ η δέλτα τώρα που θα ξαναγίνει θα αποτελείται από νεοεξερχομενους αστυφύλακες (με διπλώματα από Διδυμότειχο μεριά) και από ειδικούς φρουρούς για την λατζα. Ωστόσο καλύτερα να έπαιρναν από πανελλήνιες και όχι ειδικούς φρουρούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε μάγκες πραγματικά έχει εδώ και 3 μέρες που παρακολουθώ τα σχόλια σας και αναρωτιέμαι για το αν έχετε μυαλό κάποιοι. Ο Μητσοτάκης το είπε από την αρχή ξεκάθαρα ότι θα πάρει 1500 αστυνομικούς από τις ειδικές δυνάμεις για να ενισχύσει την ΔΙ.ΑΣ και την ΔΈΛΤΑ. Ξέρετε τι ακριβώς είναι αυτοί οι αστυνομικοί τομείς; Για όσους δεν ξέρουν είναι από τους πιο άτεγκτους τομείς της ΕΛ.ΑΣ . Δεν είναι δυνατόν ο υπουργός και ο αρχηγός της ΕΛ ΑΣ να πάρει 18 Χρονά και 20 Χρονά από πανελλήνιες σε αυτούς τους τομείς για να πατάξουν την τρομοκρατία (ρουβικονας κτλπ) , είναι απόλυτα λογικό να πάρουν εκπαιδευμένους από τον στρατό που είναι και σκληραγωγημένοιστα λοκ , διότι είναι πολύ επικίνδυνο να εμπιστευθούν αποφοίτους του ΤΔΑ . Σταματήστε να κάνετε ηλίθιες εικασίες για τις πανελλήνιες και τα άτομα που θα παρουν. Κανείς δεν ξέρει τίποτα, μπορεί να πάρει και από πανελλήνιες 400-500 άτομα για να ενισχύσει ΥΑΤ ΥΜΕΤ κτλπ . Καλή επιτυχία σε όλους από αισιόδοξο υποψήφιο που θα παλέψει 3η φορά για Ε.Α . Και μην ξεχνάτε πως αυτοί οι 1500 θα μείνουν για 5 χρόνια στο σώμα και μόνο αν θεωρηθούν ικανοί και άρτιοι θα κατοχυρώσουν πλήρως την θέση (εκτός και εάν η επόμενη κυβέρνηση εξάλειψει ξανά τους τομείς αυτούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε φουλ τρέλα το έβαλε και δω το σχολιο το ψωνιο!Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

      Διαγραφή
    2. Φουλ τι 'φουλ'; Φουλ αμόλυβδη;
      *Εδώ, τι θες να δεις ακριβώς.

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχα.Τελικα δεν ειναι κακη ιδεα το κλεισιμο των σχολων μεσω πανελληνιων.Αν ειναι να μπαινουν τετοια φλαμπουρα!Καλη δυναμη στα ψυχοτεχνικα..

      Διαγραφή
    4. μια χαρά τα λέει το παλικάρι έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα...
      Τα λένε και μέσα στο σώμα (πατέρας αστυφύλακας) και δεν το λέω επειδή ανήκω σε αυτούς τους 1500, ένα χρόνο κεφάλι δεν σήκωσα για μια θέση στα σώματα ασφάλειας και ευτυχώς τα κατάφερα

      Διαγραφή
    5. Και επειδή το είπε και το αποφάσισε ο Μητσοτάκης εγώ πρέπει ως ηλίθιος να το ανεχτώ ? Όχι βέβαια ,έχω πολύ οργή και θυμό αυτά έπρεπε να τα κόψει που το παίζει και σύγχρονος .Είναι δυνατός να κάνει εκτός πανελλαδικών προσλήψεις ?Ντροπή του.Οχι τίποτα άλλο αλλά μας θεωρεί και όντα με ελάχιστη νοημοσύνη.Την Παρασκευή συναντήθηκα με τον Δικηγόρο μέχρι την Τρίτη καταθέτω την προσφυγή.

      Διαγραφή
    6. χαχαχα παιδια εχω κλαψει αγρια με τα σχολια περι προσφυγης στην δικαιοσυνη , με δικηγορους κι τα σχετικα. Πολυ σωστα τα λεει το παλικαρι πιο πανω

      Διαγραφή
    7. Πρόσεξε όμως μην τα πολλά γέλια σου φέρουν στο τέλος κλάματα μην δεις στο τέλος καμία ακύρωση η πάγωμα της προκύρηξης λόγω προσφυγών και σου πάει σύνεφο το δάκρι.

      Διαγραφή
    8. Μπορεί να γίνει κάτι τετοιο;

      Διαγραφή
    9. "γέλως άκαιρος κλαυθμάτων παραίτιος".Μένανδρος
      Το γέλιο σε ακατάλληλη στιγμή, γίνεται αιτία για κλάματα.
      Οταν βγει η προσφυγή θέλω να σε δω πασάκο μου!

      Διαγραφή
    10. ναι περίμενε εσύ με την προσφυγή να πετύχεις κάτι.χαχαχα

      Διαγραφή
    11. Μάγκες... όπως σχολίασα και προηγουμένως είναι πολύ βάσιμη η προσφυγή, διότι με βάση τα ισχύοντα στον Οργανισμό της Αστυνομίας,(νόμος για την ομογενοποίηση του Σώματος 2008 νομίζω) οι Ειδικοί Φρουροί μετά από μερικά χρόνια γίνονται Αστυφύλακες και μπορούν να έχουν την ίδια βαθμολογική-μισθολογική εξέλιξη με αυτούς από Πανελλαδικές εξετάσεις.
      Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο του 1995 για την εισαγωγή στην Αστυνομία μόνο από Πανελλαδικές εξετάσεις.
      Γι'αυτό και όταν πήραν για πρώτη φορά Ειδικούς φρουρούς (το 1999 νομιζω πάλι επί Χρυσοχοΐδη)είπαν ότι θα έχουν διαφορετικά καθήκοντα από τους αστυνομικούς,για να μπορέσουν να παρακάμψουν τον νόμο του 1995. Τώρα όμως πρόκειται καθαρά για πρόσληψη Αστυνομικών με ακριβώς τα ίδια καθήκοντα κάτι που είναι αντίθετο με τον νόμο του 1995 για την εισαγωγή στην Αστυνομία μόνο από Πανελλαδικές εξετάσεις.
      Επίσης είναι πολύ σημαντικό, με την αγωγή στο Διοικητικό Δικαστήριο να ζητούμε εκτός από την ακύρωση της απόφαση για πρόσληψη Ειδικών φρουρών ΚΑΙ το πάγωμα οποιασδήποτε διαδικασίας σχετικά με πρόσληψη Ειδικών φρουρών μέχρι την συζήτηση της προσφυγής. Έτσι θα αποφύγουμε την δημιουργία τετελεσμένων τα οποία θα μπορούσαν να επικαλεστούν όταν θα συζητηθεί η προσφυγή. Επίσης δεν θα μπορούν να προσφύγουν όσοι τυχόν θα επιλεγούν αν συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία.

      Διαγραφή
    12. Μέσα και εγώ γιά προσφυγή δικηγόρους αρμόδιους με αυτά τα θέματα ξέρουμε στην Αθήνα να το κάνω άμεσα.

      Διαγραφή
    13. Έφυγε !!!!! Το ίδιο θα κάνω και γιά λιμενικό έτσι και το ξεκινήσουν.Τέλος η κοροιδία .

      Διαγραφή
    14. προσοχή τα δικαστήρια κλεινουν 1 Αυγούστου και ανοίγουν από 15/9 και μετά.ότι γίνει μέχρι και 31/7 πρέπει να γίνει άμεσα δεν είναι τυχαίο που θέλουν να την περάσουν τώρα την προκύρηξη.

      Διαγραφή
    15. Υπάρχει χρόνος ακόμη.....ΔΕΝ έχει βγει προκήρυξη για πρόσληψη Ειδικών φρουρών.
      Αυτό που βγήκε είναι η υπουργική Απόφαση με την διαδικασία που θα ακολουθήσουν ΌΤΑΝ θα βγει η προκήρυξη. Μην βιαζόμαστε για να γίνουν όλα σωστά.
      Προσφυγή θα κάνουμε κατά της προκήρυξης για πρόσληψη Ειδικών φρουρών.

      Διαγραφή
  11. Αντί να κρίνεις τα συστήματά μας τράβα να μπεις στη δική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά εγώ είμαι έτοιμος την καταθέτει ο Δικηγόρος αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσείς που κάνετε προσφυγές είστε για πολύ γέλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άποψή σου και τίποτα παραπάνω.Αδιάφορη γιά όλους εμάς που κάναμε προσφυγή η αιτία που σου προκαλεί το γέλιο.

      Διαγραφή
  14. Λοιπόν μάγκες δείτε πώς πάει το story σχετικά με την προσφυγή.......
    Με το ν.2226/1994 ο φουκαράς ο Παπαθεμελης φέρνει τον κόσμο ανάποδα και καθιερώνει ως μοναδικό τρόπο εισαγωγής στις σχολές της Αστυνομίας τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
    Μάλιστα στο αρθ.7 παρ.3 αναφέρει ρητά ότι "Μέχρι ένα (1) έτος μετά την εισαγωγή της πρώτης σειράς εκπαιδευόμενων στη Σχολή Αστυφυλάκων του παρόντος νόμου επιτρέπεται η κατάταξη Αστυφυλάκων προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 496/1987 (ΦΕΚ 229 Α')" (κρατήστε το αυτό, θα μας χρειαστεί αργότερα).
    Το σωτήριον έτος 1999 με τον νόμο
    2734/1999 "Εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις" (καθόλου τυχαίο, αφού επρόκειτο να γίνουν όλα π@τανα) και συγκεκριμένα από το αρθ. 9 και επόμενα εφευρισκονται οι Ειδικοί φρουροί, επί υπουργίας του κ. Χρυσοχοΐδη (τυχαίο ε??). Αυτό διότι σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.3 του ν.2226/1994 (αυτό που είπαμε πιο πάνω) Αστυφύλακες εκτός πανελλαδικών μπορούσαν να πάρουν μόνο μέχρι ένα έτος μετά την εισαγωγή της πρώτης σειράς με Πανελλαδικές. Η πρώτη σειρά με Πανελλαδικές μπήκε το 1996 οπότε το 1999 ο Χρυσοχοΐδης έπρεπε να εφεύρει τους ειδικούς φρουρούς, αφού ήθελε να βολέψει ημέτερους και δεν μπορούσε να πάρει Αστυφύλακες.
    Τώρα μπαίνουμε στο ζουμί της υπόθεσης...
    Το 2008 ψηφίζεται ο νόμος 3686(ΦΕΚ Α-158) ο οποίος στο άρθρο 13 αναφέρεται στην ένταξη ειδικών φρουρών και συνοριακων φυλάκων στο αστυνομικό προσωπικό μετά από τριετή θητεία από την ημερομηνία μονιμοποίησης τους (σσ μονιμοποιουνται μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας), δηλαδή μετά από συνολικά 8 χρόνια υπηρεσίας γίνονται Αστυφύλακες. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται αναλυτικά πως οι εντασσομενοι στο αστυνομικό προσωπικό ειδικοί φρουροί και συνοριακοι φύλακες ονομάζονται Αστυφύλακες μη ανακριτικοι υπάλληλοι (αυτοί δηλαδή που έμπαιναν με τον παλιό τρόπο που δεν επιτρέπεται πλέον σύμφωνα με το άρθ.7 παρ.3 του ν.2226/1994 ) και έχουν τα ίδια καθήκοντα και τις μισθολογικές και βαθμολογικες προαγωγές των Αστυφυλάκων.
    Κανονικοί Αστυφύλακες δηλαδή από την πίσω πόρτα, έστω και αν στο άρθρο 9 παρ.9 του ν.2735/1999 αναφέρεται ρητά ότι δεν επιτρέπεται μετάταξη των ειδικών φρουρών σε άλλη κατηγορία προσωπικού.
    Στο σημείο αυτό διευκρινίζω ότι σύμφωνα με το αρθ.13 παρ.1 του ν.4249/2014 το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες:
    Αστυνομικούς
    Ειδικούς Φρουρούς
    Συνοριακους Φύλακες
    Η μετατροπή λοιπόν των Ειδικών φρουρών και των συνοριακων φυλάκων σε Αστυφύλακες είναι μετάταξη σε άλλη κατηγορία προσωπικού, κάτι που δεν επιτρέπεται όπως εξήγησα παραπάνω.
    Η πρόσληψη λοιπόν ειδικών φρουρών και συνοριακων φυλάκων μετά την ψήφιση του ν.3686/2008 (σύμφωνα με τον οποίο στα 8 χρόνια υπηρεσίας γίνονται Αστυφύλακες μη ανακριτικοι υπάλληλοι) είναι στην ουσία έμμεση πρόσληψη Αστυνομικών με τον παλιό τρόπο (πριν την καθιέρωση των πανελλαδικών εξετάσεων), από την στιγμή που είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι αυτός που προσλαμβάνεται ως ειδικός φρουρός, στα 8 χρόνια υπηρεσίας γίνεται αστυφύλακας.
    Όμως η πρόσληψη Αστυφυλάκων εκτός πανελλαδικών εξετάσεων δεν επιτρέπεται πλέον σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.3 του ν.2226/1994.
    Άρα δεν πρέπει να γίνει πρόσληψη Ειδικών φρουρών διότι μετά από 8 χρόνια αυτοί είναι δεδομένο ότι θα καταλήξουν αστυφύλακες.
    Μετά από τα παραπάνω πιστεύω ότι το να κερδηθεί η προσφυγή κατά της προκήρυξης πρόσληψης ειδικών φρουρών είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.
    Μπορεί να την κερδίσει και πρωτοετής φοιτητής της νομικής.
    Αυτά και καλή επιτυχία!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΙΣΧΟΣ με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος γιαυτα? ΑΙΣΧΟΣ ντροπή χωρίς ΑΣΕΠ χωρίς πανελλήνιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάλι από την πίσω πόρτα δηλαδή ? Μόνο αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν αυτά και θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα μας έτσι θα πάμε μπροστά βολευοντας τα δικά μας παιδιά? Άκου χωρίς ΑΣΕΠ άκου χωρίς πανελλήνιες ειλικρινά λυπάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξυπνήσαμε πλέον κάθομαι διαβάζω εδώ και 3 χρόνια ,ξοδεύομαι στα φροντιστήρια ,την χάνω γιά 200-250 μόρια κάθε χρόνο δίνω τέταρτη χρονιά φέτος και θα έρθει ο κάθε βλαμένος και θα μπεί χωρίς γραπτές εξετάσεις στην Αστυνομία και σε λίγα χρόνια θα μου το παίζει και Αστυφύλακας χωρίς να ιδρώσει ο κώλος του? Προσφυγή ,αρκετά το δούλεμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις ρωτήσει πως μπορούμε να το κάνουμε αυτο; και αν θα δικαιωθούμε ;

      Διαγραφή
    2. Γιατί γέλιο ?Που βρίσκεις το αστείο ?

      Διαγραφή
    3. φίλε μην ασχολείσαι με όλους τους καθυστερημένους που δεν γνωρίζουν τι θα πει προσφυγή.Δυστυχώς αυτό το επίπεδο θέλει να εισαχθεί στο σώμα.Να κάνεις προσφυγή ,θα δικαιωθείς .

      Διαγραφή
    4. το αστείο είναι ότι πιστεύετε θα κερδίσετε,δεν ξέρετε που μπλέκετε?

      Διαγραφή
    5. Μα δεν ειναι παρανομο αυτο που γινεται...το οτι εχετε δωσει λεφτα για φροντιστηρια και δινετε πανελληνιες 5 φορες ειναι επιλογη σας...δεν σας αναγκασε καποιος να το κανετε οποτε μην ζητατε τα ρεστα απο τους αλλους...δωστε τωρα λεφτα σε δικηγορους για να νιωσετε οτι κατι κανετε...επισης αν ειχατε παει στρατο μια χαρα θα φτιαχνατε τα χαρτια σας και εσεις...απλα τωρα σας ποναει το οτι δεν εχετε τα προσοντα για να κανετε τα χαρτια

      Διαγραφή
    6. Τι λες ? Τι είναι αυτά που σκέπτεσε και μας γράφεις ? Ωχ Παναγία μου βοήθα .

      Διαγραφή
    7. Που μπλέκουμε γιά πες μας εσύ που ξέρεις

      Διαγραφή
  18. Το ότι έχεις πάει στρατό θεωρείται προσόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απλά δεν πέρασες σε κάποια σχολή και πήγες στρατό δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χωρίς να θέλω να σε υποτιμήσω έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν δεις τα κριτήρια είναι ελάχιστα δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.Απλα μου κάνει εντύπωση πως θα γίνει επιλογή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προσον δεν ειναι απλα ειναι απαραιτητο για να κανεις τα χαρτια...συγγνωμη που θα σε στεναχωρησω εσενα που λες οτι δεν περασα σε καποια σχολη αλλα φετος τελειωνω την αστυφυλακων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Από εκεί που έφευγαν σιγά σιγά οι βηταδες από το σώμα μπαίνουν τώρα και άλλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λάθη του παρελθόντος ξαναεπαναλαμβάνονται.Εδώ και ο ίδιος ο Χρυσοχοίδης παραδέχετε ότι είναι παράνομο αυτό που γίνετε αλλά πρέπει να γίνει.Δίαβασα και το ΦΕΚ σήμερα.Αρχίζω και ψάχνομαι και εγώ γιά δικηγόρο.Θα κάνω και εγώ προσφυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτοί τώρα τι θα κάνουν ,σε οκτώ χρόνια θα το παίζουν αστυφύλακες και θα είναι και αρχαιότεροι από άλλους που μοχθήσαν να εισέλθουν με 17000 και 17500 μόρια.Μην τρελλαθούμε εντελλώς.Καταρχήν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους από άποψης μυαλού ? Εννοώ θα κόβει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχει κανείς στοιχεία από δικηγόρο που να έχει ασχοληθεί με το θέμα της προσφυγής???? Να τα ανεβάσει για να πάμε και οι υπόλοιποι που θέλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά φίλε δεν ανεβαίνουν στο διαδίκτυο γιά ευνόητους λόγους.Γράψε μαιλ και θα σου στείλω διεύθυνση Δικηγόρου που ασχολείτε με τέτοιου είδους υποθέσεις.

      Διαγραφή
    2. sobanmpa98@gmail.com Στείλε στοιχεία δικηγορου που ασχολείται με τέτοιες περιπτώσεις

      Διαγραφή
    3. Έγραψα το μαιλ αλλά ακόμη περιμένω τα στοιχεία του δικηγόρου....
      Η προκήρυξη θα βγει και ακόμη θα περιμένουμε...να κάνουμε προσφυγή!!!!

      Διαγραφή
    4. μην βιάζεσε τα δικαστήρια είναι κλειστά μέχρι 15 Σεπτεμβρίου προσφυγή κατατίθετε μετά τον Αύγουστο υπομονή θα σου έρθει μύνημα

      Διαγραφή
  27. Μέχρι την Παρασκευή 9/8 η προκήρυξη για τους Ε.Φ.
    Να δω τις προσφυγές να πέφτουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βγήκε η προκήρυξη!!!!!
    Που ναι οι προσφυγές ρε παπατζήδες????
    Μόνο λόγια είστε. Γι'αυτό θα σας γλεντάνε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι κάποιος από εμάς να σε ενημερώσει ?

      Διαγραφή
  29. Ξέρει κανείς πότε μπαίνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί???? Θα πας να τους υποδεχτεις?????
      Αφού μπαίνουν τι σε νοιάζει πότε....
      Το ζήτημα ήτανε να μην μπούνε όχι το πότε

      Διαγραφή
  30. Όποιος θέλει να κάνει προσφυγή,ένα mail στο petergk64@gmail.com για να δώσω στοιχεία δικηγόρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή