Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

986 σπουδαστές θα εισαχθούν στις ΑΕΝ το 2016 - Αναμένεται η προκήρυξη

Αποτέλεσμα εικόνας για προκηρυξη αεν 2016 αριθμος εισακτεωνΔημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1564/2016 η Κ.Υ.Α. ''Κύρωση Κανονισμού Εισαγωγής Σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017''.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει δημοσίευση σχετικής προκήρυξης από το υπουργείο Ναυτιλίας όπου θα καθορίζονται οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και λοιπές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία.

Πόσοι θα εισαχθούν φέτος στις ΑΕΝ

- Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών 986 σπουδαστές/στριες (496 Πλοίαρχοι και 490 Μηχανικοί).

- Ποσοστό 70% του συνολικού αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους/ιες που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων.

- Ποσοστό 30% του συνολικού αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους/ιες που καταθέτουν Απολυτήριο τίτλο Λυκείου ή Αποδεικτικό απόλυσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

- Ο αριθμός των εισαγομένων σπουδαστών/σπουδαστριών ανά σχολή των Α.Ε.Ν. θα καθοριστεί με νέα απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πατήστε εδώ για να την απόφαση και πληροφορίες για τα ποσοστά εισακτέων ανά κατηγορία, προσόντα υποψηφίων, δικαιολογητικά υποψηφίων κ.ά. .



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου