Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Τι ανέφερε η Αναπλ. υπουργός Παιδείας για τις Μετεγγραφές Φοιτητών

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι ανέφερε η Αν. υπουργός Παιδείας για τις Μετεγγραφές ΦοιτητώνΔείτε τι απάντησε η Αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου σε ερώτηση για τις Μετεγγραφές Φοιτητών στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ.

Έχουμε ετοιμάσει προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να γίνει πιο “ευέλικτο”. Υπάρχει βέβαια δεσμευτική απόφαση του ΣτΕ που δεν επιτρέπει το ξεπέρασμα ενός ορίου μετεγγραφών σε ένα τμήμα που θα έθετε σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του. Θα εισαχθούν κριτήρια για περιπτώσεις που δεν προβλέπονταν μέχρι σήμερα στον νόμο.

Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως - και γι' αυτό εξετάζουμε διεξοδικά το ζήτημα των φοιτητικών εστιών είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους φοιτητές να παραμείνουν στα τμήματα της περιφέρειας. Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας. Στόχος είναι να βοηθήσουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να μείνουν στα ιδρύματα στα οποία εισήχθησαν.

Η αποψίλωση των ιδρυμάτων της περιφέρειας δεν είναι προς όφελος κανενός. Έχω ήδη στείλει επιστολές σε όλους τους δημάρχους της χώρας όπου υπάρχουν ΑΕΙ να με ενημερώσουν για τα άδεια κτήρια, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε προς όφελος των φοιτητών και των φοιτητριών. Να σημειώσω εδώ ότι και για τις φοιτητικές εστίες - όπως και για πολλά άλλα - είναι σαν να ξεκινάμε από το μηδέν: έλλειψη νόμιμων αδειών και άλλα πολλά προβλήματα που δεν επιλύθηκαν επί δεκαετίες.

Το χειρότερο πρόβλημα αυτής της χώρας δεν είναι το αν και πόσοι «έφαγαν λεφτά» όταν υπήρχαν, αλλά το ότι καλλιεργήθηκε και εμπεδώθηκε η νοοτροπία «ό,τι είναι δημόσιο είναι τζάμπα». Κανείς δεν σκέφτηκε ότι το δημόσιο είναι «ακριβό χρήμα» επειδή το πληρώνουν οι φορολογούμενοι/ες, γι' αυτό πρέπει να “πιάνει τόπο”. Φαίνεται ότι δεν έπιασε τόπο.

Σχόλιο panelladikes24: Θα έπρεπε να ήταν ήδη γνωστό το θεσμικό πλαίσιο για τις Μετεγγραφές Φοιτητών που θα ισχύσει φέτος καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα και τις επιλογές των υποψηφίων στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.

Δείτε εδώ τις Αντιστοιχίες τμημάτων ΑΕΙ που ίσχυαν στις τελευταίες Μετεγγραφές Φοιτητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου