Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Δέσμευση Πιερρακάκη να επανεξετάσει το θέμα της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου - Απαραίτητη η γνώμη της ΕΘΑΑΕ και του ΔΠΘΣτην ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) παρέπεμψε ουσιαστικά το θέμα της παραμονής της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την χθεσινή συνάντηση του με την Επιτροπή από τον Έβρο που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Την Επιτροπή αποτελούσαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης και οι βουλευτές Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Τάσος Δημοσχάκης, καθώς και ο Καθηγητής της Σχολής Κώστας Βαφειάδης.

Στη συνάντηση που κράτησε περίπου μία ώρα στο γραφείο του Πιερρακάκη, όλα τα μέλη του έθεσαν επιτακτικά την ανάγκη παραμονής της Σχολής στο Διδυμότειχου και για εθνικούς λόγους, αλλά και ανέφεραν μια σειρά ακόμα επιχειρημάτων. Ο Υπουργός Παιδείας τους άκουσε, επεσήμανε ότι θα εξετάσει το θέμα, αλλά επίσης τόνισε πως υπάρχει η ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)  που έχει καθοριστικό ρόλο σε αυτά τα ζητήματα, αλλά και η άποψη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο οποίο προγραμματίζεται να ενταχθεί το Παράρτημα τώρα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου. Κι ως γνωστόν το ΔΠΘ θέλει να την πάρει στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Δήμαρχος κ. Χατζηγιάννογλου αλλά και ο κ. Βαφειάδης που είναι και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου αλλά και Καθηγητής της Νοσηλευτικής, έθεσαν και την διάσταση που αφορά το νοσοκομείο της πόλης, το οποίο καλύπτει κεντρικό και βόρειο Έβρο και πιθανή απομάκρυνση της Σχολής θα το επηρεάσει αρνητικά.

Στη συζήτηση τέθηκε επίσης το θέμα λειτουργίας και της Σχολής Ψυχολογίας, η οποία μπορεί να ιδρύθηκε με ΦΕΚ και να προβλέπεται η λειτουργία της το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, αλλά απομένει να γίνουν ενέργειες και μάλιστα γρήγορα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα.
Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου