Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Στρατιωτικές Σχολές: Μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης της COVID-19


























Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει εκδώσει σχετικές διαταγές, οι οποίες εναρμονίζονται με τα θεσμικά κείμενα της Πολιτείας, καθορίζοντας ότι όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζεται με φυσική παρουσία και δεν υπόκειται στις εξαιρέσεις του μέτρου διαγνωστικών ελέγχων, θα υποβάλλεται υποχρεωτικά σε διαγνωστικό έλεγχο και η επιβάρυνση θα βαραίνει το αναφερόμενο προσωπικό. 

Όλη η ενημέρωση για τις Στρατιωτικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

Ειδικότερα, αναφορικά με την εκπαίδευση και τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης της COVID-19, καθορίστηκαν τα κάτωθι:

• Όλες οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία των μαθητών, τηρουμένης της απόστασης του ενάμιση (1,5) μέτρου, με υποχρεωτική χρήση μάσκας, για όλους τους παρευρισκόμενους.

• Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους μαθητές, οι οποίοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (ΡCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test), σε ιδιωτικά εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, έναντι αντιτίμου με επιβάρυνση των μαθητών. Τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου παραδίδονται στις Σχολές από τους μαθητές κάθε Δευτέρα, ενώ οι Παραγωγικές Σχολές διευκολύνουν όσους μαθητές δε δικαιούνται άδεια εξόδου από τη Σχολή το Σαβ/κο, προκειμένου να πραγματοποιούν ως οφείλουν, τους διαγνωστικούς ελέγχους.

• Για τους πρωτοετείς μαθητές των Παραγωγικών Σχολών, οι οποίοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και μέχρι την ορκωμοσία τους, η διενέργεια του παραπάνω διαγνωστικού ελέγχου παρέχεται δωρεάν με μέριμνα των Σχολών, ενώ μετά την ορκωμοσία ισχύουν τα καθοριζόμενα στην ανωτέρω παράγραφο.

• Για τους μαθητές των παραγωγικών σχολών ΣΣΑΣ και ΣΑΝ ισχύουν επιπλέον τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όσον αφορά την παρουσία τους στις Σχολές του ΑΠΘ και ΕΚΠΑ αντίστοιχα.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


8 σχόλια:

  1. Στα παιδιά μας μέσα αν και εμβολιασμενα τα περισσότερα τους λένε ότι θα τους κλείσουν με απαγόρευση εξόδου όλους λόγω κρουσμάτων. Τότε γιατί εμβολιαστηκαν και πήραν τα ρίσκα τους; Εφοσον είσαι εμβολιασμενος και αρνητικος πας όπου θέλεις ακόμη κι αν έχει κρούσματα στο περιβάλλον σου. Για να κοιτάχτουν λιγάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως είδαν ότι και όσα παιδιά είναι εμβολιασμένα αρρωσταίνουν μέσα στους θαλάμους και κολλούν όλοι?
    Πώς θα τους βγάλουν έξω αρρώστους?
    Δηλ δεν παίζει ρόλο αν νοσεις με covid και κυκλοφορείς έξω ελεύθερος αρκεί να είσαι εμβολιασμενος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά έχετε δίκιο. Αλλά έστω και ένας αρνητικός που έχει κάνει τι χρέος του όπως όλοι δεν θα πρέπει να πάρει κανονικά έξοδο;

      Διαγραφή
  3. Από ότι φαίνεται όλοι εμβολιασμενοι ή όχι και κολλούν και νοσούν και μεταδίδουν.
    Αν βράζουν μέσα οι σχολές πως θα τους βγάλουν εξόδου? Κι αρνητικός να βγει εξόδου εφόσον δε μπαίνει με ραπιντ τεστ δεν το ξέρει καν αν είναι θετικός όταν θα μπει. Και φυσικά ούτε η σχολή, ο θάλαμος του κλπ.
    Νομίζω ότι μυαλό πολύ δε θέλει για να καταλάβει κανείς τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για αυτό λοιπόν όλος ο κόσμος κάνει τεστ και μετά κλείνεται μέσα αν είναι θετικος Εμβολιασμενος η μη.Αλλα lockdown δεν υπάρχει πουθενά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να κάνω μία διόρθωση παραπάνω.
    'Εμβολιασμενος ή μη'. Δυστυχώς μόνο ο 'μη'κάνει τεστ και κλείνεται μεσα. Οι υπόλοιποι δεν ξέρουν ότι είναι θετικοί οπότε δεν κλείνονται μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά. Να κανουν όλοι συχνά τεστ. Απαγόρευση εξόδου μόνο σε θετικούς. Και όλοι όταν γυρίζουν ξανά τεστ πριν μπουν. Αλλά όχι να κλειστούν όλοι όπως πέρσι δεν έχει λογική.

      Διαγραφή