Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022: Ριζικές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ με τους διαφορετικούς συντελεστές ανά τμήμα - Οι συντελεστές βαρύτητας για Ιατρική, Οδοντιατρική, Νομική και Οικονομικές Επιστήμες





















Ριζικές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ θα ισχύσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 με επίκεντρο
, όπως παρουσιάζει η «Κ», τους συντελεστές βαρύτητας για τα τέσσερα μαθήματα οι οποίοι ορίζονται ξεχωριστά από τα 461 τμήματα των πανεπιστημίων.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση.

Χαρακτηριστικά, ομοειδή επιστημονικά τμήματα έχουν επιλέξει διαφορετικούς συντελεστές δημιουργώντας ένα νέο τοπίο, μία νέα προς επίλυση εξίσωση, στον υπολογισμό των μονάδων για την εισαγωγή των υποψηφίων.

Παραδείγματα

Η Οδοντιατρική του ΕΚΠΑ δίνει 25% συντελεστή βαρύτητας για όλα τα μαθήματα ενώ η αντίστοιχη του ΑΠΘ όρισε 20% για τη Γλώσσα, 25% για τη Φυσική και τη Χημεία, με πιο απαιτητική τη Βιολογία στο 30%. 

Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΟΠΑ όρισε 25% για τα Μαθηματικά ενώ το αντίστοιχο της Θράκης τo… αναβαθμίζει σε 28%.

Η Νομική Αθηνών επίσης δίνει ένα… διπλωματικό 25% και στα τέσσερα μαθήματα αλλά η Νομική του ΑΠΘ ορίζει 30% σε Γλώσσα και Αρχαία και «μόλις» 20% σε Ιστορία και Λατινικά.

Οι Ιατρικές ΕΚΠΑ και ΑΠΘ ομονοούν. «Ναι» σε όλα από 25%.

Στις σχολές του ΕΜΠ η εικόνα των συντελεστών καταγράφεται σαφώς πιο πλουραλιστική.

Όπως εξηγούν στην «Κ» ειδικοί αναλυτές με τον νέο τρόπο υπολογισμού τα κομπιουτεράκια των υποψηφίων θα πάρουν φωτιά καθώς «ο υποψήφιος θα έχει διαφορετικό αριθμό μορίων εισαγωγής σε κάθε τμήμα του επιστημονικού του πεδίου».

Δείτε επίσης:





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Άντε να δούμε πότε θα τους μάθουμε τους συντελεστές.Παντως το μηχανογραφικό θα είναι λίγο προπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή