Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις (5%) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έτους 2021

























Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2021 - 2022 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις των Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Η εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου θα είναι προσβάσιμη κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες όλο το 24ωρο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:


και οι υποψήφιοι θα μπορούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο με τις προτιμήσεις των Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν και να δηλώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους.

Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες, τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.





Πατήστε εδώ για να παρακολουθείτε όλες τις εξελίξεις για τους υποψήφιους με σοβαρές παθήσεις.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


54 σχόλια:

  1. Παιδια να ρωτησω. Αν εισαι απο ΕΠΑΛ μπορεις να δηλωσεις ολες τις σχολες που εχει το μηνχανογραφικο σου, η μονο του τομεα σου? Εχω βγαλει 19.8 και θελω να ξερω αν μπορω να δηλωσω και κατι αλλο....(εκτος της κοινης ομαδας και του τομεα)Υπαρχει καποιος που πηγε απο ΕΠΑΛ με 5% η εχει γνωστο και ξερει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα για να μην χάνεις χρόνο σε περίπτωση που δεν απαντήσει κάποιος πάρε τηλέφωνο το Υπουργείο Παιδείας. Στο Μηχανογραφικο του 5% υπάρχουν κάποια τηλέφωνα πάρε ρωτά. Συνήθως απαντάνε. Ίσως βοηθήσουν δεν χάνεις κάτι. Εγώ είμαι από Γελ και δεν ξέρω τι ισχύει για το Επαλ. Καλή επιτυχία πάντως.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ! Τελικά ισχύει ότι μπορείς να διαλέξεις ότι θέλεις και από το μηχανογραφικό του ΕΠΑΛ! Καλή επιτυχία και σε σένα !

      Διαγραφή
  2. Καλημερα
    Σε περίπτωση που έχω ξεχάσει να βάλω όλες της υπογραφές
    Εγώ έβαλα μόνο στην υπεύθυνη δήλωση και δεν θυμάμαι να έβαλα στο μηχανογραφικό τι πρέπει να κάνω περνώ τηλέφωνο δεν απαντάνε..
    Ακυρώνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είχα ξεχάσει να στείλω την υπεύθυνη δήλωση και με πήραν τηλέφωνο για να τους το στείλω μέσω FAX.Ακόμα χειρότερο. Πιστεύω τώρα για μια υπογραφή δεν θα έχεις πρόβλημα. Μην αγχώνεσαι. Πάρε τηλέφωνο( εάν δεν το σηκώνουν να επιμένεις) και πες ότι ξέχασα να βάλω υπογραφή θα υπάρξει πρόβλημα? Είναι ανθρώπινο πάνω στο άγχος δεν θα δείξουν κατανόηση.

      Διαγραφή
  3. Ποτε υπάρχει περίπτωση να βγουν αποτελεσματα όπως πέρυσι στις 13 αα σχετικά με αυτό που λες παρε στο τηλ θες να σου το στείλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον κάπου εκεί τι να πω. Αφού ξεκίνησαν νωρίς η συμπλήρωση του μηχανογραφικού σίγουρα μέχρι μέσα Οκτωβρίου θα βγουν τα αποτελέσματα. Συνήθως τα παιδία και από προηγούμενες χρονιές παίρναμε τηλέφωνο την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη και μας έλεγαν όχι την ημέρα αλλά ότι την άλλη εβδομάδα θα βγουν. Έτσι ενημερώναμε και εδώ.

      Διαγραφή
  4. Αυτό είναι το τηλέφωνο της επιτροπής παρε και ρωτα με το ονομα σου αλλα θα σε πάρουν
    2103442696

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ή στο 699 στο τέλος να επιμείνεις γιατί μάλλον θα έχεις πρόβλημα παρε τους αμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μίλησα με παιδειας υπομονή δυο εβδομάδες εγω δηλωσα πρώτη τη θεολογική αθηνων τι λέτε την πιανω περυαι είχα μπει σε νοσηλευτική Αιγάλεω έκανα διαγραφή πιστεύω να μπαινω ανετα εκανα μια νέα αρχή είχα καρκίνο και έχω απολυτηριο 17 κ 3 σύμφωνα με περσινά ειμαι μεσα αλλα δεν ξερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι με όλη την ψυχή μου να περάσεις εκεί που θες. Έχεις καλό απολυτήριο. Ευχαριστώ που μας ενημέρωσες και μακάρι να μην αργήσουν. Καλά αποτελέσματα και με υγεία πάντα.

      Διαγραφή
  7. Άλλη μια χρονιά που το ακαδημαϊκό έτος ξεκινάει για τους συμφοιτητές μας αλλά όχι για εμάς.Γνωρίζω μεν πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα αλλά δεν παύει να είναι άδικο. Γιατί μπορεί να χάνουμε θεωρητικά 2 εβδομάδες αλλά μέσα σε αυτές τις πρώτες εβδομάδες ξεκινά η επαφή με το αντικείμενο που διαλέξαμε να σπουδάσουμε και γίνονται οι πρώτες παρέες.Επίσης με κάποιες εργαστηριακές σχολές υπάρχει ο κίνδυνος να χάσεις τα εργαστήρια χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσης.Επίσης,ας μην μιλήσουμε για το ψυχολογικό κομμάτι, καθώς νοιώθουμε κάπως αποκομμένοι και ξεχασμένοι.Αλλά αυτά είναι από ό,τι φαίνεται ψιλά γράμματα. Χρειάζεται υπομονή.Καλές σπουδές σε όλους! Εύχομαι να περάσετε όλοι εκεί που θέλετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο Αυτό γίνεται χρόνια και κανένας πότε δεν κάνει τίποτα για να το αλλάξει. Πάνω από όλα εύχομαι μέσα από την καρδιά μου υγεία σε όλους και εύχομαι να περάσετε εκεί που θέλετε. Για οποιαδήποτε ερώτηση μην διστάσετε να γράψετε. Όσο μπορούμε βοηθάμε. Υπάρχουν άτομα που αυτήν την διαδικασία την έχουν περάσει και με μεγάλη χαρά συμβουλεύουμε και βοηθάμε όλους όσους το περνάνε για πρώτη φορά.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα παιδιά ξέρουμαι πότε περίπου θα βγουν τα αποτελέσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πάνω στα σχόλια ο Kostas μας ενημέρωσε ότι θα βγουν σε 2 εβδομάδες.

      Διαγραφή
  9. Καλησπερα.Εκανα το μηχανογραφικο μουμε το 5 τοις εκατο.Ειμαι 19 χρονων.Εδωσα περυσι πανελλαδικες για την εμπειρια και περασα στο μαθηματικο .Φετος δηλωσα ιατρικες σχολες.Εχω 19.3 απολυτηριο.Ειναι πιστευετε εφικτο να τα καταφερω για καποια απο τις ιατρικες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα σε αυτό το θέμα ότι και να σου πούμε είναι ψέμα. Πιστεύω είδες τις βάσεις προηγούμενων ετών του 5%. Έχεις παρα πολύ καλό απολυτήριο το θέμα είναι καθαρά στο γεγονός ότι οι θέσεις είναι λίγες. Καλά έκανες και έβαλες όλες τις ιατρικές. Στο Απθ τα τελευταία χρονιά παίρνανε μόνο με 20. Ίσως οι Ιατρικές π.χ Ιωάννινα ή Αλεξανδρούπολη. Καλή επιτυχία πάντως. Εύχομαι να περάσεις εκεί που θες.

      Διαγραφή
  10. Εγω είχα μπει νοσηλευτική περυσι με τα εργαστήρια δεν υπήρχε θέμα γιατί τους είχα εξηγήσει και δεν χάθηκαν οι απουσίες απλα ενημέρωσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα μπράβο στην σχολή και στους καθηγητές που δείχνουν κατανόηση.Γνωρίζω σχολές που κάνουν όλα τα εργαστήρια μαζεμένα λίγο πριν την εξεταστική για να μην χάσουν το χειμερινόεξαμηνο(σε παιδιά που πέρασαν με οποιαδήποτε κατηγορία οχι μόνο του 5% στις οποίες ανακοίνωνουν αργά τα αποτελέσματα). Στη δική μου σχολή δυστυχώς δεν είχε γίνει αυτό και έχασα τα περισσότερα εργαστήρια του 1ου έτους. Με αποτελέσμα να τα φορτωθω στα επόμενα έτη.

      Διαγραφή
  11. Γνωριζετε ποτε βγαινουν τα αποτελεσματα κι αν υπαρχει διαφοροποιηση στις ουτως ή αλλωςλιγοστες θεσεις,ανα χρονιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχετικά με τα αποτελέσματα ο Kostas είχε αναφέρει παραπάνω ότι τηλεφώνησε στο υπουργείο στις 29/09 και του είπαν ότι θα βγουν σε δύο εβδομάδες. Όσο για τις φετινές θέσεις μπορείς να δεις τον αριθμό των εισακτέων στη σχολή που σε ενδιαφέρει και να υπολογίσεις το 5%. Καλά αποτελέσματα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστω!!Βεβαια αν κρινω απο τις βασεις των τελευταιων ετων,μονο με απολυτηριο 20 θα μπορουσα να εισαχθω στην σχολη που με ενδιαφερει.Με το19.4 πουεχω μαλλον γιακτηνιατρικη Καρδιτσας φαινεται πως μπορει να εισαχθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα! Γνωριζει κανεις αν θα λαβουμε αποτελεσματα με sms?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω γιατί στις πανελλήνιες που έγινε αυτό μας είχαν ζητήσει να δηλώσουμε ποιοί ενδιαφερόμαστε να λάβουμε τα αποτελέσματα μέσω SMS σε μια πλατφόρμα, συμπληρώνοντας κάποια στοιχεία.

      Διαγραφή
    2. Σε εμάς τα αποτελέσματα βγαίνουν κάθε χρόνο στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. Εάν θυμάμαι καλά ζητούσαν οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο). Δεν πιστεύω να αλλάξει φέτος κάτι ,αλλά πότε δεν ξέρεις

      Διαγραφή
  15. Τωρα μίλησα με υπουργειο 14 με 15 βγαινουν τα αποτελέσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Εεεε καλά δεν είναι. Εννοώ κάπως νωρίς φέτος. Κάποια πανεπιστήμια ξεκίνησαν τα μαθήματα και κάποια που θα ξεκινήσουν στις 11/10. Καλά αποτελέσματα σε όλους μέσα από την καρδιά.

      Διαγραφή
  16. Πάντως παιδιά δεν υποφέρεται αυτή η αναμονή... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες , αλλά τι να κάνουμε. Λίγη υπομονή ακόμα.

      Διαγραφή
  17. Να ξέρετε τέλη Οκτώβρη ξεκιναμε έτσι έγινε περυσι τουλάχιστον ειναο δια ζώσης πλέον ευτυχως που μένω κορινθο και έχω και σπιτι στο θείο μου πειραια για κανα ξενύχτι να είναι καλα ο προαστιακος ειμαι σιγουρος για θεολογικη αλλα δεύτερη έχω κοινωνικη θεολογια και μετά ιφε να δω τι θα γίνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μήπως γνωρίζει κάποιος εκτός από τον Kostas την ακριβή ημερομηνία της ανακοίνωσης των βάσεων μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ που πήρα μου είπαν από την Τρίτη και μετά θα βγουν

      Διαγραφή
    2. Έγινε! Ευχαριστώ πολύ! Ας γίνουν λίγο πιο συγκεκριμένοι γιατί μας έχει φάει το άγχος...

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα ! Πάντως δεν ξέρω αν βοηθαει αλλά εδώ είναι τα δύο τηλέφωνα για το 5% 2103442693, 2103442074. Αν θέλεις μπορείς να πάρεις την Δευτέρα (αύριο δεν ξέρω αν δουλεύουν ) και να σου πουν ίσως πιο κοντά και πιο σίγουρα ημερομηνία γιατί και πέρυσι έλεγαν 15 και τελικά βγήκαν 13.

      Διαγραφή
    4. Σε ευχαριστώ πολύ! Ελπίζουμε όλοι να βγουν το συντομότερο δυνατό. Καλές σπουδές σου εύχομαι με υγεία πάνω από όλα!

      Διαγραφή
    5. Παρακαλω! Εύχομαι να περασουμε ολοι εκει που θελουμε, να περασουμε τελεια, να εχουμε καλες σπουδες και πανω απο ολα υγεια!!

      Διαγραφή
  19. Παιδιά έπειτα από τηλεφώνημα στο υπουργείο, κατά πάσα πιθανότητα τα αποτελέσματα θα βγουν στις 13/10. Την Τρίτη θα γνωρίζουμε στα σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Να είσαι καλά και καλά αποτελέσματα σε όλους.

      Διαγραφή
  20. Σχετικά με τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων - πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (5%) έτους 2021

    https://panelladikes24.blogspot.com/2021/10/5-2021.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα σε όλους! Έχουμε κάποιο νεότερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημερα,!Μεσα στην βδομαδα τα αποτελεσματα.Ετσι μου ειπαν πριν λιγο απο το υπουργειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παρακαλω!Καλη επιτυχια σε ολους μας !Μακαρι να μπουμε ολοι στις πρωτες μαε επιλογες και να εχουμε υγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα παιδιά καλή επιτυχία σε όλους και το πιο σημαντικό με υγεία για όλους 19,5 λέτε να πιάνω την πρώτη επιλογή μηχανολόγων αμέσως μετά έχω Αθήνα Κοζάνη και Βόλο πιο είναι λέτε το πιο πιθανό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!Πέρυσι,το τμήμα Μηχανολόγων στο απθ είχε ως βάση τα 16.200 μόρια.
      Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι καθώς περνάς στη πρώτη σου επιλογή πολύ άνετα! Καλές σπουδές να έχεις με υγεία!

      Διαγραφή
    2. Σόρρυ το ΑΠΘ πέρυσι είχε 16.700
      Το ΕΜΠ 19.200 και το ΠΘ στο Βόλο πέρυσι δεν πήρε άτομα από τη κατηγορία μας! Ελπίζω να βοήθησα

      Διαγραφή
  25. Ευχαριστώ πολύ βοήθησες πάρα πολύ ότι καλύτερο εύχομαι και για εσάς όλους και προπάντων με υγεία σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα παιδιά!Λέτε η σημερινή μέρα να είναι αυτή που όλοι περιμένουμε τόσο καιρό;:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σας ,θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής
    Έχω καταθέσει τα χαρτιά μου σε επταμελή επιτροπή για χορήγηση πιστοποιητικού πάθησης . Ξέρετε πότε και πώς θα έχω απάντηση αν είμαι δικαιούχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή