Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Κεραμέως: Από το 2020-2021 επαναφορά της τράπεζας θεμάτων και συνυπολογισμός των επιδόσεων των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Ποιους θα αφορά

Αποτέλεσμα εικόνας για Κεραμέως: Από το 2020-2021 επαναφορά της τράπεζας θεμάτων και συνυπολογισμός των επιδόσεων των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Ποιους θα αφοράΗ υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μιίλησε στα «Παραπολιτικά» και έδωσε κρίσιμες απαντήσεις για τις αλλαγές που προωθούνται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

Διαχρονικά ως Πολιτεία τείνουμε να εστιάζουμε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ωστόσο για εμάς η αλλαγή αυτής της διαδικασίας δεν συνιστά πρώτη προτεραιότητα. Δίνουμε έμφαση στις αλλαγές από τη βάση της εκπαιδευτικής πυραμίδας προς τα πάνω, αρχής γενομένης από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο. 

Έτσι, στοχεύουμε στην καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης, στον εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών, στην εισαγωγή νέων θεματικών, την καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων. 

Αναφορικά με το Λύκειο, σχεδιάζουμε, μεταξύ άλλων, 

- την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων στην Α΄ Λυκείου από το έτος 2020-2021 και σταδιακά τα επόμενα χρόνια στις υπόλοιπες τάξεις, 

- την αποκατάσταση μαθημάτων γενικής παιδείας στη Γ΄ Λυκείου, 

- τον συνυπολογισμό, με αυξανόμενη διαβάθμιση ανά τάξη, των επιδόσεων των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεκινώντας με τους μαθητές που θα εισαχθούν στην Α΄ Λυκείου το έτος 2020-2021, και τούτο προκειμένου να ενισχυθεί ο αυτόνομος παιδαγωγικός ρόλος του Λυκείου και να βελτιωθεί η παρεχόμενη εκπαίδευση. 

Με σχέδιο, σταδιακά, και χωρίς να αναστατώσουμε τον σχεδιασμό των μαθητών και των οικογενειών τους, προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις σε βάθος χρόνου, βήμα-βήμα, με τη συμβολή όλων των σχετικών φορέων και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες των μαθητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Η υπουργός Παιδείας για τις επερχόμενες αλλαγές στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις (τράπεζα θεμάτων, συνυπολογισμός μορίων από τις τρεις τάξεις για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, εθνικό απολυτήριο)

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/02/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή