Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Αντιστοιχίες Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ακαδημαϊκού έτους 2018- 2019 - Τι πρέπει να γνωρίζετε - Ποια η νέα εξέλιξη

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντιστοιχίες Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ακαδημαϊκού έτους 2018- 2019 - Τι πρέπει να γνωρίζετε - Ποια η νέα εξέλιξηΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Σύμφωνα με την Υ.Α. Αριθμ. 97719/Ζ1/13-6-2018 ''Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2018-2019'' που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 2520/2018, τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής δεν έχουν αντιστοιχίες με άλλα τμήματα.


Αυτό σημαίνει ότι φοιτητές δε θα μπορούν στις επόμενες μετεγγραφές να μετακινηθούν από και προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

- Στις τελευταίες μετεγγραφές φοιτητών (αδέλφια) και ενώ είχε ιδρυθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το ΥΠΠΕΘ με ρύθμιση έδινε τη δυνατότητα σε φοιτητές των ΤΕΙ να μετεγγραφούν στο ΠΑ.Δ.Α.

- Πλέον, οι φοιτητές των ΤΕΙ δεν έχουν τη δυνατότητα να μετεγγραφούν στο ΠΑ.Δ.Α.

-  Οι φοιτητές των ΤΕΙ εκτός Αθήνας δε μπορούν να μετεγγραφούν σε τμήματα της Αθήνας.

- Αυτή τη στιγμή με τις συνέργειες που γίνονται μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα δε μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα τι θα γίνει την επόμενη χρονιά.


Το ΥΠΠΕΘ με έγγραφό του προς την ΑΔΙΠ, ζητάει τη γνώμη της σχετικά με τις αντιστοιχίες πέντε (5) Τμημάτων του ιδρυθέντος με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν.4521/2018 Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

Τα τμήματα αυτά είναι τα εξής:
ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ 
α) Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, 
β) Διοίκησης Τουρισμού, 
γ) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, 
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ Νοσηλευτικής 
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΤΜΗΜΑ Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.

Επομένως, αναμένουμε τις εξελίξεις και τυχόν νέα συμπληρωματική απόφαση για τις Αντιστοιχίες των συγκεκριμένων τμημάτων.

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε επίσης:






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. Δυστυχώς οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι φοιτητές που εισήχθησαν σε περιφερειακά ΤΕΙ γνωρίζοντας ότι έχουν δικαίωμα μετεγγραφής για Αττική , αιτήθηκαν μετεγγραφής το 2017-2018 είχαν 5 μόρια από οικονομικά κριτήρια δηλαδή Οικογενειακό Εισόδημα μικρότερο 3000 κατά κεφαλή ,οι οικογένειές τους είναι σε απόλυτη οικονομική εξαθλίωση πολλοί δε από αυτούς έχουν και κοινωνικά κριτήρια, δεν κατάφεραν να πάρουν μετεγγραφή για τη μόνιμη κατοικία της οικογένειάς τους στην Αττική. Όταν ψηφίστηκε ο νόμος για τις μετεγγραφές αδερφών έλαβαν υπόσχεση από τον κ. Υπουργό ότι το θέμα τους θα λυθεί τον Σεπτέμβριο με τις μετεγγραφές 2018-2019.
    Ο κ.Υπουργός δεν πρέπει να ξεχάσει την υπόσχεσή του και να λάβει μέριμνα για αυτά τα παιδιά που είχαν ανήλικα αδέλφια και όχι φοιτητές και να μπορούν να πάρουν μέρος στις αιτήσεις μετεγγραφών για Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και αυτό το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 όπως έλαβε μέριμνα για τα αδέρφια που δικαιούνταν μετεγγραφής από ΤΕΙ σε ΠΔΑ. Ο ίδιος ο Υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να μη σπουδάζουν παιδιά για οικονομικούς λόγους. Ας μην αποκλείσει μόνο αυτή την ομάδα φοιτητών από το δικαίωμα μετεγγραφής και τους αφαιρέσει το δικαίωμα στην μόρφωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΕΟ - Σε ποια τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα υπάρξουν Αντιστοιχίες Τμημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 - Σε λίγες μέρες η νέα απόφαση σε ΦΕΚ

    https://panelladikes24.blogspot.com/2018/07/2018-2019_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιστοίχηση τμημάτων του ΠΑ.Δ.Α.
    Περιμέναμε αντιστοίχηση με τμήματα ΤΕΙ όπως και το 2017-18 και αντιστοίχησαν το τμήμα Λογιστικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την Λογιστική του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Νοσηλευτική του Παν.ΔΑ με την Νοσηλευτική του ΕΚΠΑ!!!
    Εξάλλου μεταγραφές στην ίδια περιφέρεια ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα μεταγραφής φοιτητών των ΤΕΙ στην Αθήνα , με συνέπεια την οικονομική ασφυξία σε οικογένειες οικονομικά αδύναμες ή με 2 φοιτητές στην επαρχεία. Δεν πιστεύω ότι αυτό ήθελε και το υπουργείο με το από 5/7/2018 έγγραφο σχετικά με την αντιστοίχηση τμημάτων του ΠΑ.Δ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή