Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Μετεγγραφές Φοιτητών - Δεν τήρησε ο υπουργός τη δέσμευσή του για τους φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετεγγραφές Φοιτητών - Δεν τήρησε ο υπουργός τη δέσμευσή του για τους φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημαΣτο νομοσχέδιο του ΥΠΠΕΘ για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που κατατέθηκε στη Βουλή και αρχίζει σήμερα η συζήτησή του στην ΕΜΥ, συμπεριλήφθηκε στο άρθρο 17 ρύθμιση για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τους φοιτητές που έχουν αδέρφια επίσης φοιτητές με στόχο του υπουργείου, καμία οικογένεια (με την εφαρμογή κάποιων εισοδηματικών κριτηρίων) να μη συντηρεί τρία ή και περισσότερα σπίτια για τις ανάγκες της.

Όμως, ο υπουργός Παιδείας αλλά και κυβερνητικοί βουλευτές είχαν εκφράσει κατά διαστήματα με δημόσιο λόγο (εφημερίδες, κανάλια, μέσα κοινωνικής δικτύωσης) τη δέσμευσή τους ότι στη ρύθμιση θα ενταχθούν και φοιτητές με πολύ χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα που δε μπόρεσαν στην α΄ φάση των μετεγγραφών να ικανοποιηθεί η αίτησή τους

Το panelladikes24 παρουσιάζει παρακάτω μερικές τοποθετήσεις που αποδεικνύουν την παραπάνω δέσμευση.


Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι:

- δεν εκφράζουμε την προσωπική μας άποψη αλλά αναδεικνύουμε τη μη τήρηση δεσμεύσεων από το υπουργείο Παιδείας προς μια μερίδα φοιτητών με μεγάλες ανάγκες.

- στο τέλος της ανάρτησης θα μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας ελεύθερα εφόσον δεν έχουν υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.

* Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018 - Κυβερνητικοί βουλευτές 
(το panelladikes24 δεν αναφέρει τα ονόματά τους αλλά υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία)


Χαρακτηριστικό απόσπασμα

Για τις περιπτώσεις οικογενειών με συγκεκριμένα χαμηλά εισοδήματα θα δοθεί η δυνατότητα να σπουδάζουν τα παιδιά - φοιτητές στην πόλη που είναι και η βάση της οικογένειας.

* Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 - Συνέντευξη Γαβρόγλου 


Χαρακτηριστικό απόσπασμα

Δεν μπορούν στη χώρα μας να μην μπορούν να σπουδάσουν παιδιά λόγω οικονομικής κατάστασης. Και όταν παίρνουν περισσότερους φοιτητές (σ.σ. τα ΑΕΙ), παίρνουν και περισσότερα χρήματα, επιχορηγούνται παραπάνω. Αν και φέτος για πρώτη φορά αυξάνουμε την επιχορήγηση των Πανεπιστημίων κατά 50%. Έχει να γίνει πάρα πολλά χρόνια αυτό.

* Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 - Συνέντευξη Γαβρόγλου 


Χαρακτηριστικό απόσπασμα

ΔΗΜ: Και οι φτωχές οικογένειες; Λαμβάνεται κάποια ειδική μέριμνα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για τις οικογένειες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, που δεν ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ κατά κεφαλήν, δίνεται η δυνατότητα να συντηρούν ένα μόνο σπίτι, αυτό των γονέων. Μεριμνούμε, δηλαδή, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη συντήρησης επιπλέον κατοικίας λόγω παιδιών που σπουδάζουν. Επισημαίνουμε ότι αυτές οι προβλέψεις θα λειτουργούν επιπλέον των πάγιων ρυθμίσεων περί μετεγγραφών που έχουν ειδικούς ευνοϊκούς όρους για τις οικονομικά ευάλωτες οικογένειες.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


11 σχόλια:

  1. μπραβο στο panelladikes24 που ειναι στο πλευρο των φοιτητων!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη των φτωχών φοιτητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστουμε συνεχιστε να πιεζετε κι εσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Γαβρογλου έχετε εκτεθεί. Τουλάχιστον δεν είναι αργά. Κάντε πράξη αυτά που δεσμευτηκατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά αν έχετε και άλλες αποδείξεις γράψτε εδώ και να παρακαλέσουμε το pan24 να βάλει και αυτές. Δεν τελείωσε ακόμα το θέμα μας. Έχουμε ελπίδες.

    Ευχαριστούμε πολύ pan24.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί μας, έχουν πολύ μικρό ανάστημα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο εσείς κύριοι του panelladikes24 γράφετε τα παραπάνω. Κανένας άλλος δεν ασχολείται με όσα δήλωσε ο υπουργός και δεν έγιναν πράξη. Ευθύνες σε όλους και πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης. Τουλάχιστον εδώ λένε τι δεν τηρήθηκε από τον υπουργό. Από δω και πέρα μόνο απο εδώ θα ενημερώνομαι και εδώ μόνο θα σχολιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε υπουργέ γιατί τα λέγατε, γιατί μας δώσατε ελπίδες, είναι σωστό αυτό που έγινε? Πως θα ήταν αν ήσασταν εσείς στη θέση μας και ακουγατε αυτά τα πράγματα? Τουλάχιστον θέλουμε μια εξήγηση?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. λαθος ημερομηνιες μιας που βαζετε κατι να τα βαζετε σωστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διεργασίες μεταξύ όλων των κομμάτων για νέο νόμο που θα αφορά τις Μετεγγραφές Φοιτητών - Τι είπε ο υπουργός στη Βουλή

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2018/02/blog-post_33.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή