Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Υπουργός Άμυνας: Να δημιουργηθεί κλάδος στο Λύκειο μόνο για τους υποψήφιους των Στρατιωτικών Σχολών

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, για τα 190 χρόνια λειτουργίας της Σχολής.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παραβρέθηκε στην εκδήλωση και στο χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε και στο θέμα εισαγωγής σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές. 

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Στο σημείο αυτό θέλω να σας ανακοινώσω ότι με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα κάνουμε μία προσπάθεια και ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε να αλλάξει ο τρόπος εισόδου στη Σχολή Ευελπίδων και στις στρατιωτικές σχολές. Έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας να υπάρξει πέμπτος κλάδος κατά τη διάρκεια των σπουδών στο Λύκειο όπου όποιος τον επιλέγει θα πρέπει να έχει ως μόνη επιδίωξη την είσοδό του στις στρατιωτικές σχολές. Δηλαδή, να είναι αποκλειστική του επιλογή η στρατιωτική του θητεία και εξέλιξη μέσα από τις σχολές των αξιωματικών και των υπαξιωματικών.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανάλογες προτάσεις και πλέον αναμένουμε αν αυτή τη φορά αλλάξει κάτι στη διαδικασία εισαγωγής σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


4 σχόλια:

  1. Μακάρι να γίνονταν κ για αστυνομία με πυροσβεστική αυτό, όχι τώρα που η θεωρητική μπαίνει όλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από ποτε θα ισχυσει το 5 πεδίο; Ενδέχεται να γίνουν αλλαγές και στο ηλικιακό κριτήριο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να υλοποιηθεί, ώστε να εισάγονται μόνο αυτοί που πραγματικά το επιθυμούν και όχι όσοι επιζητούν την μονιμότητα και την σιγουριά που προσφέρουν αυτές οι σχολές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή