Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Ο υπουργός παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου όλες τις εξελίξεις για τις συγχωνεύσεις, συνεργασίες μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ - Τι είπε για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ - Σημαντικές πληροφορίες

31 10 17syn gavr1Συνέντευξη τύπου του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων K. Γαβρόγλου πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα τις εξελίξεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σχετικά με συγχωνεύσεις, συνέργειες, συνεργασίες κλπ.

Μερικά σημαντικά σημεία της συνέντευξης

- Το βασικό θέμα είναι ο Ενιαίος Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.

- Η θέση μας δεν είναι να πανεπιστημιοποιηθεί κάθε ΤΕΙ. 

- Τίθεται θέμα συνεργειών, συγχωνεύσεων και συνεργασιών ανάμεσα στα ΤΕΙ και στα πανεπιστήμια.

- Τα πανεπιστήμια θα πρέπει να προτείνουν μια στρατηγική και σε αυτή τη στρατηγική μέσα θα πρέπει να δούμε και να μας προτείνουν και τα πανεπιστήμια και τη θέση των συνεργασιών, συνεργειών και συγχωνεύσεων με τα ΤΕΙ.

- Έχουμε συγκροτήσει πολύ συγκεκριμένες επιτροπές που θα αποφασίζουν τι θα προτείνουν στο Υπουργείο. Το Υπουργείο παίρνει τα πορίσματα αυτών και σχολιασμένα τα στέλνει στις Συγκλήτους του κάθε Πανεπιστημίου και του κάθε ΤΕΙ.

- Έχουμε αποφασίσει την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μέσα από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Πειραιά και του ΤΕΙ Αθηνών. Ο στόχος εδώ είναι από 1η Ιανουαρίου ή τέλος πάντων αν όχι 1η Ιανουαρίου εντός του Ιανουαρίου, να αρχίσει να λειτουργεί η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου. 

- Οι διετείς δομές θα είναι μέρος της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και θα είναι ανοιχτές για τα παιδιά που θα παίρνουν απολυτήριο από τα Επαγγελματικά Λύκεια. 

- Το ΤΕΙ Αθήνας και το ΤΕΙ Πειραιά δε θα υπάρχουν στα Μηχανογραφικά Δελτία 2018 καθώς θα υπάρχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

- Τα πτυχία πχ. των Πολιτικών Μηχανικών του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής δεν θα είναι ισότιμα με τα αντίστοιχα του Πολυτεχνείου γιατί δε θα είναι τετραετή.

- Συγχωνεύσεις Τμημάτων δε σημαίνει μοιραία και μείωση αριθμού εισακτέων.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου