Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Γαβρόγλου: Δεν θα μειωθούν οι εισακτέοι φοιτητές

gavr real 2 400Πενταετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τα πανεπιστήμια της χώρας, αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους, όπως δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και υπογράμμισε ότι δεν θα μειωθούν οι εισακτέοι φοιτητές.

«Τα πανεπιστήμια πρέπει να δέχονται τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν» είπε ο κ. Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι ο μικρότερος αριθμός φοιτητών δεν είναι κριτήριο ακαδημαϊκότητας. Ο υπουργός είπε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί υλικοτεχνικός εξοπλισμός και συμπλήρωσε: «Οι εκπαιδευτικοί θεσμοί της χώρας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και οφείλουμε να το εκτιμήσουμε». Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ δήλωσε: «Υπογράψαμε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δάνεια με εξαιρετικούς όρους στο επιτόκιο και αποπληρωμή σε 20 χρόνια. Το ύψος των δανείων αγγίζει τα 180 εκ. ευρώ και αφορά 9 πανεπιστήμια, με ώριμα έργα, εκ των οποίων ορισμένα έχουν ήδη αρχίσει. Θέλουμε μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους, να παρουσιάσουμε 5ετές σχέδιο αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή».



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 Ή 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΙΣ 180 ΕΔΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 20000 ΜΕ 25000 ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΟΜΟΙΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 2013 ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΓΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΣΥΓΧΟΝΕΥΣΗ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΔΙΕΚ ΣΤΟ ΗΜΙΣΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΑ΄Ι΄ΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑ΄Ι΄ΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδια μη κανετε πολιτικες προπαγανδες!Δεν εξαρταται απο τα κομματα ο αριθμος των εισακτεων,εξαρταται απο τις αντοχες των πανεπιστημιων,να δουμε ποσο ακομα θα αντεχουν τα αει...Παντος προς τιμην του κ.Γαβρογλου που αμεσως ειπε οτι θα προσπαθησει τα μεγιστα για το καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή