Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ρυθμίσεις για αθλητές με διακρίσεις (Εισαγωγή σε ΑΕΙ - Μετεγγραφές)

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρυθμίσεις για αθλητές με διακρίσεις (Εισαγωγή σε ΑΕΙ - Μετεγγραφές)Ψηφίστηκε από τη Βουλή και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄ 49/2016 ο ν. 4373/2016 ''Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπιγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπιγκ και άλλες διατάξεις''. 

Στο συγκεκριμένο νόμο υπάρχουν διατάξεις που αφορούν αθλητές με διακρίσεις και πιο συγκεκριμένα:

- για την εισαγωγή τους σε Α.Ε.Ι., η αναγνώριση των διακρίσεων που επιτυγχάνουν κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών περιόδων γίνεται ανεξαρτήτως αν στους αγώνες που επετεύχθη η διάκριση συμμετείχαν ομογενείς, αλλοδαποί ή στερούμενοι ιθαγένειας αθλητές ή αθλήτριες.

-  για την μετεγγραφή τους σε άλλο τμήμα ΤΕΦΑΑ όταν στο τμήμα που εισήχθησαν δεν υπάρχει η αντίστοιχη ειδικότητα του αθλήματος στο οποίο διακρίθηκαν.

Δείτε τα άρθρα που ρυθμίζουν τα παραπάνω: 

Άρθρο 28 Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ή Τµήµατα Α.Ε.Ι. ανεξαρτήτως της συµµετοχής οµογενών, αλλοδαπών ή στερούµενων ιθαγένειας αθλητών στους αγώνες

Η παρ. 9 του άρθρου 38 του ν. 4115/2013 (Α΄ 24), όπως αυτό τροποποιήθηκε µε την παρ. 1 του άρθρου 26 του ν. 4210/2013 (Α΄ 254), αντικαθίσταται ως εξής: «9. Η ισχύς των παραγράφων 1 έως και 4 του παρόντος άρθρου αφορά αποκλειστικά στην εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε Σχολές ή Τµήµατα Α.Ε.Ι.. Αποκλειστικά για την εισαγωγή των αθλητών αυτών σε Σχολές ή Τµήµατα Α.Ε.Ι., η διάκριση στους Πανελλήνιους αγώνες όλων των κατηγοριών αναγνωρίζεται ανεξαρτήτως αν στους αγώνες στους οποίους έχει επιτευχθεί η διάκριση συµµετείχαν οµογενείς, αλλοδαποί ή στερούµενοι ιθαγένειας αθλητές.»

Άρθρο 47

Στο τέλος της τέταρτης παραγράφου της περίπτωσης 7 της παρ. 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Αν το τµήµα εισαγωγής του δεν χορηγεί την ειδικό- τητα του αθλήµατος στο οποίο σηµειώθηκε η διάκριση, ο αθλητής µπορεί να µετεγγραφεί, κατόπιν αιτήσεώς του, στο αντίστοιχο πλησιέστερο προς τον τόπο του τµήµατος εισαγωγής του εκπαιδευτικό ίδρυµα, κατά περίπτωση, µε απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων, έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Πολιτισµού και Αθλητισµού.»



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου