Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αγωνίσματα και κατώτερα όρια για τους υποψήφιους των Πυροσβεστικών Σχολών - Τι ισχύει για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγωνίσματα και όρια για τους υποψήφιους των Πυροσβεστικών ΣχολώνΓια τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης των υποψηφίων στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, οι υποψήφιοι υποβάλλονται στα εξής αγωνίσματα με τα αντίστοιχα κατώτερα όρια:

α. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16'' (μια προσπάθεια).

β. Δρόμος 1.000 μ. σε χρόνο 4' και 20'' (μια προσπάθεια).

γ. Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).

δ. Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).

ε. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Πατήστε εδώ για να βλέπετε πληροφορίες για τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Αγωνίσματα και τα κατώτερα όρια επίδοσης για υποψήφιους Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών 

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




78 σχόλια:

  1. είναι δυνατον? 1,70 για γυναικες? αν θελανε να κοψουν γυναικες ας εβαζαν τα δυσκολα αθλήματα και ας περναγε οποια ηταν πραγματικα ικανη!!! αλλα το να ανεβαζουν το υψος στο 1,70 είναι μεγαλη αδικια...αλλωστε ο μεσος ορος του υψους στις γυναικες στην Ελλαδα είναι 1,60 με 1,65...αυτό δεν είναι αξιοκρατια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω απολυτα ειμαι κοπελα δινω πανελληνιες σε ενα μηνα εχω δυο μηνες προπονουμαι για τα αθληματα παλευω να τα βγαλω μεσα στα ορια ειμαι 1.65 και ερχονται σημερα και μου λενε 1.70 τι θα κανω?αν ειναι δυνατον κρατος ειναι αυτο?δεν σκεφτονται τον χρονο τον κοπο και τα χρηματα που επενδυει ο καθε πολιτες για αυτη τη προσπαθεια!ελεος ειμαι πληρως απογοητευμενη!!!!!αισχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξανδρα δεν το ειχες σκεφτει από την ωρα που και η αστυνομια και τα αλλα σωματα είναι 1.70 μονο το ναυτικο παιρνει1.60

      Διαγραφή
  3. ισχύει πραγματικά ντροπή! ένασ πυροσβέστης πρέπει να δει μυικη δύναμη πρωτίστως και ύστερα αναστημα. είναι σε μάχιμη θέση δε κάθεται σε γραφεία να σηκώνει τηλέφωνα.. έλεος.. ελλαδα φάε τα παιδια σου όπως πάντα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γι'αυτό φτάσαμε εδω που είμαστε!κρίμα για εμάς τη νέα γενιά αλλά και για τους επόμενους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποτέ θα γίνουν οι αιτήσεις;Μετά τις εξετάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που να δείτε τα παλιά αθλήματα τους αυτά είναι πολύ easy.... όσο για το ύψος καλά κάνουν εγώ είμαι 1.86 κομπλέ.... καλή επιτυχία σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλασσικός ελληνάρας!"Αφού εγώ είμαι καλά τι με νοιάζει για τους υπόλοιπους?"
      Να μην περάσεις πουθενά ρε με τέτοια μυαλά!
      Στα σώματα ασφαλείας άτομα σαν του λόγου σου είστε ανεπιθύμητα.

      Διαγραφή
    2. φιλαρα πολύ παρτάκιας και δε θα σου βγει σε καλό.. επίσης τα αθλήματα αυτά είναι για να πίνεις καφέδες όχι για να σώζεισ ανθρώπινες ζωές..ενα κλάδος του δημόσιου ιδιαίτερα σημαντικός ο οποίος πολλοί σύντομα θα γεμίσει μπουχεσεσ..

      Διαγραφή
  8. Μπράβο Ελλάδα για την αξιοκρατία σου και την ευρυθμη λειτουργια της..Αν ειναι δυνατον οριο υψους για γυναικες 1,70 ...Προπονουμαι τοσους μηνες ,απαταλώ χεηματα και ωρες απο το διαβασμα μου και σε λιγότερο απο ενα μηνα πριν δωσω βλεπω αυτο? Δεν μας δίνεται ουτε η ευκαιρία να προσπαθησουμε λόγω υψους αν ειναι δυνατόν αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε βέβαια τέτοιοι κομπλεξικοί φαλοκράτες που μας κυβερνούν τι περιμένεις. Ισοτιμία μας λένε μετά και σε τσεκουρώνουν απο παντού αν είσαι γυναίκα. Ντροπή σε αυτούς αλλά κυρίως ντροπή στους συνομιλήκους μας που κάθονται και τους υποστηρίζουν επειδί μόνο και μόνο αυτοί μπορούν( λόγου ύψους γιατί για τα άλλα αμφιβάλλω).

      Διαγραφή
  9. Το οριο υψους για τα κοριτσια ηταν ηδη 1,70 (χωρις υποδηματα εννοειται)σε ολες ανεξαιρετως τις Στρατιωτικες και Αστυνομικες Σχολες.Τωρα ισχυει και για την Πυροσβεστικη.Λυπαμαι που θα σας το πω ετσι,αλλα θα επρεπε να το ειχατε φανταστει οτι το οριο υψους θα κυμαινοταν στα ιδια επιπεδα.Παλαιοτερα ηταν 1,65 και ακομα πιο παλια 1,60.Οπως προαναφερθηκε,το υψος της μεσης Ελληνιδας ειναι 1,65 με 1,70,αρα βρηκαν που να σας χτυπησουν..ειναι πραγματικα κριμα για τους κοπους σας αλλα κυριως για τα λεφτα που χαλασατε..Τι να πω..Καλη επιτυχια να εχετε στα υπολοιπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όριο για τις στρατιωτικές σχολές δεν είναι 1,70 κύριε πανέξυπνε..είναι 1,60 για τις γυναίκες εκτός από το τμήμα ιπταμένων της Ικαρων που απαιτεί 1,65. Να μιλαμέ αλλά να ξέρουμε τι λέμε

      Διαγραφή
    2. Το όριο για τις στρατιωτικές σχολές δεν είναι 1,70 κύριε πανέξυπνε..είναι 1,60 για τις γυναίκες εκτός από το τμήμα ιπταμένων της Ικαρων που απαιτεί 1,65. Να μιλαμέ αλλά να ξέρουμε τι λέμε

      Διαγραφή
  10. Εντάξει παιδιά ναι κρίμα οι κοπέλες για τους κόπους κτλπ αλλά ΤΙ περιμένατε δηλαδή? Πως θάναι 1.60 το όριο ύψους? Σώμα Ασφαλείας είναι, αμα δειτε και Αστυνομία τόσο ήταν, αναμενόμενο ήταν. Γενικά προσπαθούν να περιορίσουν τους υποψηφίους έστω λίγο και γενικά να μην υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες οντώς υπάρχουν στο Σώμα αλλά δεν φαίνονται διότι πανελλαδικά υπηρετούν περίπου 300 μόνο.

    Πάντως είναι θετικό βήμα γενικά. Άσε που οι Προκαταρκτικές εξετάσεις γίναν ευκολότερες απ ότι βλέπω. Πρίν ήταν πιο δύσκολα αθλήματα ενώ με το σύστημα της μοριοδότησης ήθελες 1002 για να μπείς (πτυχίο, ξένες γλώσσες, ecdl, μόρια στρατού, εμπειρία κτλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειλικρινά γτ επεσαν απο τα σύννεφα καποιοι αφου στα σώματα ασφαλειας (αστυνομια) πάντα 1.70 ήταν......μονο για τις στρατιωτικές σχολες ηταν 1.60..
    Έπρεπε να το περιμένετε αυτό....
    Καλη επιτυχία όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας υποθέσουμε βρε κορίτσια οτι περιμένατε οτι θα ηταν 1.60 το ύψος με βάση τις προκηρύξεις της πυροσβεστικής τοσα χρονια, αρα θα περιμενατε κ το χιλιαρι στα 4 λεπτά(οπως ηταν στις προκηρύξεις)....δλδ μπορούσατε το χιλιαρι ν το κανετε τοσο???.εδω οι περισσότερες δυσκολευονται στα 4 κ 20 ... κ αυτο φαινεται απο την τελευταία προκήρυξη της πυροσβεστικής το 2012 που στα 400 άτομα περασε μόλις μια γυναίκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είμαι 1,66 γυναικα περνάω όλα τα προηγούμενα αθλήματα και μάλιστα 10 ελξεισ όχι 5!ενώ υπαρχουν αγόρια τα οποία δε βγάζουν ούτε δύο αλλά λόγω του ύψους και μόνο θα μπορούν να περάσουν.. πολύ δίκαιο και άξιο κρατικό.. ετσι;

      Διαγραφή
    2. κρατήστε τους άντρες μόνο αλλά τους ικανουσ.. όχι άλλαξατε και τα αθλήματα αμυαλοι προκειμένου να περνάει ο κάθε κουβάς :)

      Διαγραφή
    3. Σωστός φίλε, τα πράγματα με το όνομα τους ένα τεράστιο σύνολο κοριτσιών θα κόβονταν αν είχαν ισχύσει τα προηγούμενα αθλήματα γιατί σαν πολύ βγαλαν κάποιες γρηγορα συμπεράσματα ουτω σι άλλως η άμεση δράση και επέμβαση αφορά κυρίως τους άνδρες που είναι πιο αποδοτικοι

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω απολυτως , ειδικα το Πυροσβεστικό Σώμα πρεπει να επανδρωθει μονο με Ανδρες ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  13. Σε αυτη την χωρα ολα ειναι λαθος παιδια και κατα την γνωμη μου ακομα και το συστημα εισαγωγης για τετοιες σχολες γιατι παει το καθε γιωτομπαλο..κριμα για σας που προσπαθησατε και λογω του υψους σας πετουν εξω αλλα το 1.70 ηταν αναμενομενο παντως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1.70 ;;; τζάμπα ο κόπος; τζάμπα τα όνειρα; τζάμπα τα λεφτά; γιατί όχι 1.65 όπως ο στρατός; αν είναι δυνατόν υψος 1.70 σε πυροσβέστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένας πυροσβέστης 1.70 είναι πιο ικανός απο εναν που είναι 1.65 ; μπράβο σας συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εμμ θα ήθελα καταρχην να πω συγχαρητήρια για την έγκαιρη ενημέρωση! Και επιπλέον θα ήθελα να προσθέσω ενα ερώτημα που μου γεννάται ... Αφού με το 1.70 όριο ύψους περιορίζετε ηδη κατά πολύ ο αριθμός των γυναικών, γιατί να μην περιορίζετε κάπως και τον βαθμο δυσκολίας στους άνδρες; Δεν είναι αρκετά εύκολα όλα τα παραπανω αθλήματα γι αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ εγω ειμαι αγορι κ το κανω κατω απο 4 το χιλιαρι κ τις ελξεις.
      Επιτελους κ μια ωραια γνώμη ακούστηκε

      Διαγραφή
  17. Θα επρεπε νομιζω για τη συγκεκριμενη σχολη, να αφησουν τα αγωνισματα που παλιοτερα εδιναν οι υποψηφιοι! Ηταν καθοριστικα για την ικανοτητα των φοιτητων του Σωματος! Ετσι ή αλλιως ομως επρεπε να διαφοροποιησουν καπως την κριση για την εισαγωγη στο Σωμα. Καλη επιτυχια στα παιδια που για πρωτη φορα μεσα απο τις πανελληνιες διεκδικουν μια θεση στο Σωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μοντέλα ψάχνουν ή μάχιμους και ικανούς ανθρώπους; Γιατι το δεύτερο δεν κρίνεται με βαση το ύψος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ύψος ειναι 1.70 για τις γυναίκες για να μπορούν να τις κόβουν.. Επίσης όσες γράφουν τα μόρια και εχουν το ύψος τις κόβουν στα ψυχοτεχνικα και στα αθλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε παιδια πως κανετε ετσι; Βλεπω τα σχολια και σας φανταζομαι να τσακωνεστε,οπως κανουν στα παραθυρακια στις Ειδησεις και τα πρωιναδικα.Ηρεμηστε λιγο,σε λιγοτερο απο ενα μηνα δινουμε ολοι και στα ιδια θεματα..και για να καταλαβω δηλαδη,επειδη το οριο υψους ειναι 1.70,τι εγινε; Μονο την Πυροσβεστικη θελατε (ασχετα αμα φετος ανακοινωθηκε για 1η φορα οτι θα υπαρξουν στο Μηχανογραφικο); Υπαρχουν κι αλλες αξιολογες Σχολες,χωρις να οδηγουν αναγκαστικα στο Δημοσιο.Οσο και να τσακωνεστε δεν αλλαζει κατι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για να κοψουν τις γυναικες το κανανε , ετσι κι αλλιως το Πυροσβεστικο Σωμα αποτελειται αποκλειστικα απο ανδρες , οι γυναικες ειναι παρα μα παρα πολυ λιγες. Οι γυναικες που θελουν να περασουν πως το φανταζονται το Π.Σ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ρε παιδια συγνωμη εσεις που συμφωνείται...μοντελα θελετε ή κοπελες με ψυχη και μυικη δυναμη?! αν είναι δυνατον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ψυχη και η μυϊκη δυναμη δεν φαινονται στο υψος αγαπητε/η φιλε/η.Το Πυροσβεστικο Σωμα (και γενικα τα Σωματα Ασφαλειας και οι Ενοπλες Δυναμεις) εχει ηδη μεγαλες ελλειψεις και το εργο ειναι ιδιαιτερα απαιτητικο.Ειναι λογικο να θελουν οσο το δυνατον λιγοτερα κοριτσια και περισσοτερα αγορια,λογω της διαφορας στη μυικη τους μαζα και ψυχικη δυναμη.Τοσα χρονια το οριο υψους ηταν 1.70 και για τους αντρες και για τις γυναικες,οποτε αν πραγματικα καποιος/α ενδιαφεροταν για τις εν λογω Σχολες,θα ειχε ηδη διαβασει παλαιοτερες προκηρυξεις περι υψους και γενικων προσοντων.Απλα αποτελουσε μια 'ελπιδα' για τις νεες γενιες η ενταξη μιας Σχολης που σε βαζει αμεσως στη δουλεια και μαλιστα στο Δημοσιο,με σεβαστο μισθο.Γιατι δεν διαμαρτυρηθηκαν ποτε για τις υπολοιπες Σχολες; Ετσι ξαφνικα τους ηρθε να γινουν Πυροσβεστες; Μην ακουω λοιπον βλακειες. Αφηστε αυτες τις Σχολες/δουλειες σε αυτους που θελουν αλλα και μπορουν! Φιλικα παντα!

      Διαγραφή
  23. Κ τα κοριτσια που είναι 1.70 εχουν ομως ψυχή κ μυϊκή δυναμη κ γι αυτο τις δέχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωστόσο είναι ελάχιστα τα κοριτσια με ύψος 1.70 αποκλείεται δηλαδή μια τεράστια μεριδα γυναικών.. επίσης τα προηγουμενα χρόνια το όριο ήταν 1.65..επισησ τα αθλήματα δεν έπρεπε να αλλάξουν γιατί πλεον θα μπαίνει η σαρα και η Μαρα στην σχολή και όχι αυτοί που πραγματικα αξίζουν..και δεν άξιζουν μόνο οι άντρες υπάρχουν και πολύ ικανεσ γυναίκεσ.. πιο άντρες από πολλούς.. αλλά δύσκολο να ξεφύγεις από τα στερεότυπα και να σκεφτείς καθαρά δίχως κριτική ικανότητα σε μια χώρα που η αναξιοκρατια επικρατεί σε όλα..

      Διαγραφή
  24. συμφωνω απόλυτα...και το υψος φιλε μου-μιας και εχουμε ψαξει αυτοι που ενδιαφερόμασταν πραγματικα- ηταν στο 1,65 στις παλαιοτερες προκυρηξεις, ενώ εχουν υπαρξει και διαμαρτυρίες και για τα υπολοιπα σωματα που το υψος είναι τοσο υψηλο...το να αποκλειεται τοσο μεγαλος αριθμος γυναικων από το υψος και μονο δεν είναι ακριβως αξιοκρατικο συμφωνεις? αν ηταν ετσι ας ανεβαζαν και το υψος των ανδρων στο 1,85 να βλέπαμε πως θα αντιδρουσαν οι περισσοτεροι...φιλικα παντα! παρολα αυτά δεν τελειωνει η ζωη μας...κάθε εμποδιο για καλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνησω μαζι σου.Το υψος για τις γυναικες ας ηταν 1.65 , ειναι ομως ακρως λογικο να ανεβει (λογω ζητησης,ελλειψης χρηματων κλπ).Αξιοκρατια στην Ελλαδα δεν υπαρχει πουθενα,οχι μονο στην Πυροσβεστικη και στις Πανελληνιες.Εμεις,δυστυχως,δεν ειμαστε σε θεση να αλλαξουμε τιποτε απολυτως και πιστεψε με,αν το υψος ηταν για τους ανδρες 1.85,δεν θα περνουσε σχεδον κανεναςι,γιατι και ο Ελληνας κυμαινεται μεταξυ του 1.75 και 1.80 . Ωστοστο,οπως ειπες και εσυ,η ζωη μας δεν τελειωνει στις Πανελληνιες ουτε στο υψος της Πυροσβεστικης!Καλη συνεχεια και καλη επιτυχια να εχεις!!

      Διαγραφή
    2. να ανέβαινε και στους άντρες δηλαδή καθώς μια γυναίκα 1.70 θεωρείται ψηλή αλλά ένας άντρας 1.70 θεωρείται κοντός.. ή μήπως από την πλευρά των αντρών δεν θα χει ζήτηση;; ένας ακόμα κλάδος που σύντομα θα αιμορραγει όπως όλα δείχνουν!! μπορούμε να αλλάξουμε πολλά άλλα μας έχουν πείσει για το αντίθετο..

      Διαγραφή
    3. Ας πηγαινε για τους ανδρες 1,75 ή και 1,78 , δεν ειναι οτι δεν θα υπηρχε τετοια ζητηση αλλα υπαρχουν κι αλλα μειζονα ζητηματα περα απο το υψος.Ενα απο αυτα ειναι ποτε θα μπεις στη Σχολη,πως θα γινουν οι διορισμοι,ασφαλιση κλπ. Επειδη ομως,οπως συμφωνησαμε,δεν υπαρχει αξιοκρατια,οσο και να προσπαθουμε να τους πειθουμε για οποιοδηποτε θεμα (υψος ανδρων-γυναικων,μισθος κλπ), η ηγεσια θα κανει παντα τους κεφαλιου της.Μπορουμε να παμε χιλιαδες αγορια και χιλιαδες κοριτσια να απαιτησουμε μειωση του υψους,αυξηση των θεσεων των εισακτεων,αλλα η ηγεσια θα μας λεει παντα,με το ιδιο υφος,οτι δεν υπαρχουν λεφτα,πιεζονται κλπ. Μακαρι να μπορουσαμε να αλλαξουμε κατι εμεις οι νεοι αλλα δεν...

      Διαγραφή
  25. χαχαχαχ ισχύει! καλή επιτυχία σε όσους δίνουν.. ας ελπίσουμε ότι οι κόποι μας θα ανταμειφθουν!τσααοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. είμαι κοπέλα 1.68 ύψος και όχι 5, αλλά 10 έλξεις παίρνω και καταφέρνω τα αθλήματα που υπήρχαν στις προκηρύξεις. Τώρα έρχονται ένα μήνα πριν τις πανελλαδικές να μου πουν ότι το ύψος είναι 1.70? Αποφάσισα να δώσω πανελλαδικές με μόνο σκοπό να περάσω στην πυροσβεστική ακαδημία. Δηλαδή όσοι είναι 1.70 είναι ικανότεροι από εμένα? Ας άφηναν τα παλιά αθλήματα ή ας είχαν ενημερώσει από την αρχή του σχολικού έτους και όχι τελευταία στιγμή. έχω θυσιάσει ώρες από το διάβασμά μου για να καταφέρω όρια στα αθλήματα που δεν είναι καθόλου εύκολα για γυναίκα. έχω δώσει χρήματα σε φροντιστήρια. Είναι κρίμα. Αν ήθελαν να κόψουν γυναίκες τα παλιά αθλήματα ήταν αποτελεσματικός τρόπος. Τουλάχιστον έτσι θα περνούσαν και πιο μάχιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ μαζί σου φίλη και είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση!!

      Διαγραφή
    2. Οτι και να γίνει εσυ πήγαινε στης πκε, είσαι κοντα στα όρια.

      Διαγραφή
    3. Αν εισαι τοσο κοντα μπορει να ειναι ελαστικοι και να σε περασουν. Ποτε δεν ξερεις . Εσει δοκιμασε και οτι εγινε ,μην τα παρατας

      Διαγραφή
  27. συμφωνώ και επαυξάνω.το ύψος δεν παίζει κανένα ρόλο.είμαι 1,75-1,77 και όντως χρειάζεται μυική δύναμη για πυροσβεστική.μην πούμε ότι το όλο σύστημα είναι σάπιο όμως πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κορίτσια σοβαρευτειτε αν είχαν ισχύσει τα παλιά αθλήματα το 90% των υποψηφίων κοριτσιών για πυροσβεστική θα κόβονταν μόνο και μόνο στο χιλιαρι(4λεπτα) και ιδιαίτερα για σας στη σφαίρα ..θα ητανε δυσκολα παλι κλ που τα πηραν πισω και εγώ ως μαθητης της γ λυκειου συμμεριζομαι την ολη κατάσταση σας ,, το ύψος είναι μόνο η αρχή οι βάσεις να δείτε(όσον αφορά την αναξιοκρατια)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είμαι κοπέλα και εγώ της γ λυκείου και θελω να περασω αστυνομις και πάλι καλά δεν έχω θέμα με το ορίου ύψους ήξερα βέβαια από την αρχή για αστυνομία και για πυροσβεστικη το φανταζόμουν αφού όπως έχει αποδειχθεί δε θέλουν τις γυναίκες σε αυτά τα σώματα!Τα δε αθλήματα για γυναίκες νταξει με προπόνηση μπορούν να βγουν και όσες τα περνάνε έχουν σίγουρα μια Α δύναμη και αντοχή! Αλλά για άντρες πραγματικά απαράδεκτα δηλαδή αν δε μπορεί και ένα αγόρι να ρίξει μέσο όρο και με τα 2 χέρια 9 μέτρα τι να πω ,πας σε αστυνομικά τμήματα οι γυναίκες μοντελακια κ οι άντρες για κλάματα ... Διαβάζω τα σχόλια που έχουν γράψει κοπέλες που θέλουν πραγματικά να περάσουν σε αυτές τις σχολές και πραγματικά είναι κρίμα να κόβονται οι γυναίκες μόνο και μόνο επειδή δεν είναι 1.70 ! Υπομονή κορίτσια μόνο αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Βαση Πυροσβεστικής 17500 το λιγοτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 17.500 η Πυροσβεστικη; Δηλαδη η Αστυφυλακων ποσο θα παει; 17.800; Εγω λεω πως η Πυροσβεστικη θα ναι μεταξυ του 16.500 - 16.700 και η Αστυφυλακων καπου 16.800..αλλα οχι και 17.500...

      Διαγραφή
  31. Λοιπον,οτι και να λετε τα αθληματα ειναι κατα κοινη γνωμη "βατά¨.Τωρα εσεις που λετε οτι τα αθληματα πρεπει να ηταν μεγαλυτερης δυσκολιας και και και..καθιστε λιγο ,17-18 χρονων ειναι η πλειοψηφια των εξεταζομενων.ποση μυικη να εχει αποκτησει καποιος;Αν ειναι δυνατον..Σε οποια σχολη και να περασεις υπαρχουν γυμναστηρια που μπορεις να δυναμωσεις.Ελεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ***δυναμη, και επισης γνωριζω αγορια εξεταζομενους που ειχαν 18και χιλιαδες μορια και κοπηκαν στις ΠΚΕ..τσαμπα ντορος γινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ (ΔΜΣ)ΚΛΠ.ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΙΔΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΥΨΟΣ 1,65 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΜΕ 1,699.ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΙΟ ΙΚΑΝΗ;ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΕΙΤΕ ΜΕΙΝΕΙ 1,70 ΕΙΤΕ ΓΙΝΕΙ 1,75 , 1,65 , 1,60 ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η' ΜΟΝΟ ΑΝΔΡΕΣ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΘΕΤΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΟΙΝΩΝ ΟΡΙΩΝ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΙΕΣΕΤΕ Κ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λοιπον κοριτσια,για να κλεινει το θεμα με τα αθληματα και το υψος.Εμεις δεν συμφωνουμε,ουτε διαφωνουμε με τα ανωτερω ορια.Αντιθετως,αυτο που λεμε ειναι οτι θα επρεπε να το ειχατε κατα νου,πως δηλαδη τα ορια θα ηταν παρομοια με αυτα της Αστυνομιας και του Στρατου. Συμφωνουμε μαλιστα στην αποψη περι ισοτητας,οτι δηλαδη εφοσον αυξανουν τα ορια υψους στις γυναικες,να πραξουν ομοιως και για τους ανδρες.Να υπενθυμισω οτι η δυναμη,ψυχικη και μυϊκη,δεν φαινεται στο υψος ουτε αποκλειστικα στα αθληματα.Αυτο θα φανει αργοτερα αν και εφοσον εχουμε περασει και αποφοιτησει απο τις συγκεκριμενες Σχολες.Αφηστε λοιπον τωρα τα περι επαναφορας των παλιων αθληματων και οριων.Εαν γινοταν αυτο,θα τα βλεπαμε ολοι και ολες με αλλο ματι και δεν θα τρωγομασταν ετσι μεταξυ μας (μαλλον θα τρωγαμε αυτους που καταφεραν να τα περασαν τελικα)! Καλη δυναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπα ούτε καν.. είμαι γυναικα και συμφωνώ με τα προηγουμενα αθλήματα γιατί αυτά ήταν που έδειχναν ποιοσ είναι ικανός και ποιος όχι.. έλεος δηλαδή μη ξεχνάτε ότι η πυροσβεστική δεν είναι σαν την αστυνομία που χρειάζεται αναστημα.. χρειάζεται μυικη δύναμη να μπορείς να κουβαλησεισ ένα άνθρωπο ρε παιδί μου σε μια φωτιά..και ψυχική δύναμη κοινώς κότσια.. τα αθλήματα αυτά είναι τραγικά και τα περνάει και η κούτση Μαρία. όλοι εσείς που πιστευετε ότι ούτε μια γυναίκα δεν μπορεί να βγάλει τα προηγούμενα αθλήματα είστε γελοιοι.ναι μπορουμε να βγάλουμε και το χιλιαρι και τις ελξεισ προς μεγάλη έκπληξη σας και ας είμαστε μόνο 1,67 και όχι 1,70 όπως θα πρεπε.....

      Διαγραφή
    2. Οπως και να χει αγαπητη φιλη,ολοι ξερουμε ποιοι/ες θα περασουν και φετος ως επι το πλειστον σε αυτες τις Σχολες.Τα αθληματα οντως ειναι ευκολα και τα περναει ο καθενας και θα μπουν τελικα τα μαμοθρεφτα και αυτα που τα πιεζουν οι γονεις,τα οποια θα εχουν γραψει 17+. Ειναι οντως κριμα..τι να κανουμε ομως; Και εμενα μου εφαγαν θεση τετοια παιδια...Τωρα οσο για την Πυροσβεστικη,οσα κοριτσια εχουν το υψος και τη δυναμη και θελουν ας περασουν...

      Διαγραφή
    3. συμφωνώ απόλυτα με την κοπέλα στις 10:26.

      Διαγραφή
  35. Το ύψος στην Πυροσβεστική για τις γυναίκες είναι εδώ και χρόνια 1.70 δυστυχώς. Θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι 1.65 διότι πραγματικά χρειάζεται στο Π.Σ και βραχύσωμοι πυροσβέστες που είναι πιο ευέλικτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λάθος αγαπητέ firefighter. Το ύψος ήταν 165 στις προκηρύξεις.

      Διαγραφή
    2. Πριν ανοίγεις το στόμα σου μεγάλε καλό είναι να διαβάζεις και λίγο. Αποκαλείσαι και firefighter ...
      Για διάβασε λίγο παρακάτω το link.

      http://edu.klimaka.gr/diafora/1025-prokhryxh-diagonismos-pyrosvestes-pentaetia.html

      Διαγραφή
  36. Για τα κορίτσια που είναι ντουκια και έχουν βγάλει έλξεις και χιλιαρι να ξέρετε πως υπάρχει διέξοδος στα γυμναστήρια αν θέλετε να αποδειξετε ότι είστε ντουκια,,,,, δηλαδή τα αγορια με τα καινούρια αθλήματα θα είναι μαμοθρεφτα και καθυστερημένα (για κάποια ντουκια-κοριτσια) αυτά που λέτε να τα σκέφτεστε κιόλας αλλά ξέρω για τα λεφτά του δημοσίου όλοι γινόμαστε ντουκια στα αθλήματα....ξυπνατε ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτοί που μπόρεσαν γιναν και η αξία τους φάνηκε.. απλά τώρα θα περάσουν τα αγγούρια με τα χέρια καλαμάκια και την αντοχή μηδέν

      Διαγραφή
  37. Το θέμα δεν είναι ποιο είναι το σωστό ύψος αν είναι το 1,70 ή το 1,65 ή ποιες είναι οι σωστές αθλητικές δοκιμασίες, οι εύκολες που ισχύουν τώρα ή οι παλαιότερες.
    Το θέμα είναι ότι, σε όλους τους παλαιότερους διαγωνισμούς το ύψος ήταν 1,65 και τα αθλήματα δύσκολα. Με αυτά τα δεδομένα είχαν αποφασίσει κάποια παιδιά να δώσουν για πυροσβεστική. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
    ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.
    Παραθέτω παρακάτω για κάποιους "ΦΩΣΤΗΡΕΣ" ιστοσελίδα με πρόσφατο διαγωνισμό του Π.Σ για να δουν τι ίσχυε μέχρι σήμερα για να μη λένε ότι τους κατέβει, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΥΨΟΣ 1,70 ΣΤΟ ΠΣ.

    http://edu.klimaka.gr/diafora/1025-prokhryxh-diagonismos-pyrosvestes-pentaetia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ.ΟΥΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΝΤΟΙ (ΥΨΟΣ),ΟΥΤΕ ΛΙΓΑ ΚΙΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΟΥΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ.Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ.ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Π.Χ.ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ,ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ,ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΛΠ.ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ.ΑΡΚΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ (Π.Χ. ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΨΟΥΣ,ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΠΩΣ 1,65m ΟΡΙΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Κ.Α΄)ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

      Διαγραφή
  38. Παιδιά (αγόρια και κορίτσια), όσοι νομίζετε ότι θίγεστε από το ΠΔ44/2016, που ρυθμίζει τα θέματα εισαγωγής στις Πυροσβεστικές σχολές και δημοσιεύτηκε απαράδεκτα τρείς εβδομάδες πριν τις εξετάσεις πρέπει να προσφύγετε ομαδικά στο συνήγορο του πολίτη. Έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν παρόμοια θέματα. Το δίκιο είναι με το μέρος σας και πρέπει να το κυνηγήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκαναν απλα αντιγραφη της προκυρηξης της αστυνομιας...
      Ειναι αδιανοητο να εχουν μπει πριν 3 μηνες ατομα στην σχολη πυροσβεστων εως και 33 ετων και τωρα να σου λεει 26!!!

      Διαγραφή
  39. Εγώ είμαι γυναίκα με υψος 1.69μ.δίνω πανελληνιες φέτος και από μικρή ήθελα η μπω στην αστυνομία Έχω ρίξει το διάβασμα της ζωής μου έχω πληρώσει ιδαιτερα στα αθλήματα και μια βδομάδα πριν δώσω έρχεται το κράτος να μου πει ότι για 1 εκ. Κοβεσαι φιλη! Εε Αυτό λέγεται κακοτυχία..Για 1 εκατοστό και δεν φτάνω τα όνειρά μου! Ποιος θα το πίστευε 1 εκατοστο! Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της όπως είπαν οι προλαλλησαντες και η αδικία έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως προανεφερα οι ελεγκτες μπορει να ειναι ελαστικοι απεναντι σου και να σε περασουν. Μην τα παρατας φιλη μου. Ξερω πολλους που τους περασαν ετσι και το ιδιο πιστευω για σενα

      Διαγραφή
    2. Δεν σε κόβουνε για 1 εκ...

      Διαγραφή
    3. Παιδιά! Σας ευχαριστώ για το πιστεύω σας αλλά Με κοψανε!! Δεν πειράζει πιστεύω να παρεω 1εκ. Μέχρι του χρόνου!

      Διαγραφή
    4. Σε καταλαβαίνω... Εμενα σήμερα στην πυροσβεστική με κόψανε για 3 χιλιοστά...

      Διαγραφή
  40. εχουν βγει οι προκυρηξεις για αστυνομικες σχολες;αν ναι,μεχρι ποτε μπορω να υποβαλω αιτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα η προκήρυξη για τις Αστυνομικές Σχολές. Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει άμεσα όταν υπάρχουν εξελίξεις.

      Διαγραφή
  41. Είναι κάποιος Παιδιά που δίνει με το παλαιό σύστημα για αστυνομία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ρε παιδια ξέρει κανείς αν παίρνεις μορια απο τα αθλήματα αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γνωριζει καποιος σοβαρα και υπευθηνα εαν τα αθληματα δινουν καποια μορια για την εισαγωγη στην πυροσβεστικη ακαδημια και αν ποσα ειναι αυτα η ειναι μονο τα μορια των γραπτων εξετασεων απο τις πανναληνιες? ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή