Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Πώς θα γίνει η κατανομή των θέσεων στα ΤΕΙ που δε θα έχουν υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα

Αποτέλεσμα εικόνας για panelladikes24 Πώς θα γίνει η κατανομή των θέσεων στα ΤΕΙ που δε θα έχουν υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα.Το panelladikes24 με συγκεκριμένη ανάρτηση πριν λίγες μέρες, είχε παρουσιάσει ένα σημαντικό θέμα σχετικά με την κατανομή των θέσεων στα ΤΕΙ που δε θα έχουν υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα.

Πώς έχει η κατάσταση

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ των τομέων της Υγείας και των Γραφικών Τεχνών μπορούν να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις μόνο με το καταργούμενο σύστημα καθώς δεν υπάρχουν μαθητές της Γ΄ ΕΠΑΛ στους συγκεκριμένους τομείς.

Από την άλλη μεριά όμως, με βάση τη νομοθεσία, υπάρχουν συγκεκριμένα ποσοστά των συνολικών θέσεων σε κάθε ΤΕΙ που κατανέμονται στους υποψήφιους των ΕΠΑΛ τόσο με το νέο σύστημα όσο και με το καταργούμενο σύστημα. Όμως, στους δύο προαναφερθέντες τομείς αφού δεν υπάρχουν υποψήφιοι με το νέο σύστημα γεννάται το ερώτημα τι θα γίνει με το ποσοστό της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του panelladikes24 


Για τα συγκεκριμένα τμήματα ΤΕΙ, οι υπολειπόμενες θέσεις του 20% (ποσοστό υποψηφίων ΕΠΑΛ - ποσοστό υποψηφίων ΕΠΑΛ με το καταργούμενο σύστημα) αποδίδονται στους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Γενικού Λυκείου (παλαιό και νέο σύστημα).




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου