Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Κρίση Σωματικής Ικανότητας Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών - Τι ισχύει για τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Σχολές

Αποτέλεσμα εικόνας για Κρίση Σωματικής Ικανότητας Υποψηφίων Στρατιωτικών ΣχολώνΟι υποψήφιοι των Στρατιωτικών Σχολών πρέπει να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, όπως ορίζει το Π.Δ. 11/2014 (ΦΕΚ A΄ 17/2014), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την Υ.Α. Φ.400/454/380172/Σ.932 (ΦΕΚ Β΄ 3513/2014).

Για νοσήματα, παθήσεις ή βλάβες που δεν αναφέρονται στους πίνακες και στα παραρτήματα του Π.Δ. 11/2014, όπως και για παρεκκλίσεις από το φυσιολογικό που επιδρούν στη σωματική ικανότητα, αποφαίνεται κατά την κρίση της η αρμόδια Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 4 του Π.Δ. 11/2014 και το άρθρο 7, υποπαράγραφος 1ζ, του Ν.Δ. 1327/1973.

Μία σημαντική παράμετρος του συγκεκριμένου Π.Δ. είναι ο αποκλεισμός υποψηφίων με δυσλεξία και άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες από τις διαδικασίες εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές καθώς αυτές εντάσσονται στα ψυχικά νοσήματα.

Σημειώνεται, ότι τα παραπάνω ισχύουν και για τους υποψήφιους των Αστυνομικών Σχολών και είναι πολύ πιθανόν να ισχύουν και για τους υποψήφιους των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Επομένως, όσοι ενδιαφέρονται για τις παραπάνω σχολές πρέπει να μελετήσουν το Π.Δ.11/2014 και την τροποποιητική Υ.Α. και έπειτα να αναμένουν την έκδοση των προκηρύξεων από τα αντίστοιχα υπουργεία που θα περιγράφονται αναλυτικά όλες οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι.

Το panelladikes24 παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




12 σχόλια:

  1. Και ποτε δηλαδη θα ανακοινωσουν περιπου, ποτε πρεπει να δηλωσουμε τα αναλογα χαρτια και οι αιτησεις ποτε θα αποσταλουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξερει κανεις αν θα μειωθει το οριο υψους (για γυναικες) στην ΕΛ.ΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.70 και για ανδρες και γυναικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωρίζει κανείς το ύψος για τις γυναικες στην πυροσβεστική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπηηη που αποκλείονται τα παιδιά με δυσλεξία από τις στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικες σχολές της πατρίδας μας. Ντροπή!!!!! Ένας δυσλεκτικος δεν έχει κανένα ψυχικό νόσημα!!!! Τι αφορισμος και τι ρατσισμός είναι αυτός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δυσλεκτικά άτομα είναι πιο δημιουργικά και έξυπνα από το φυσιολογικό , η πατρίδα μας όπως απέκλεισε τους πολύτεκνους από τις πανελλαδικές αποκλείει και τα παιδιά με δυσλεξία .
      Τους εύχομαι τα παιδιά τους να αποκλειστούν όπως τα δικά μας .

      Διαγραφή
    2. lexi filoe m den ua eixe diafora g t paidia s 100 moria px tosa ligotera ua egrafe siigaa exo dislexia kai ua me kouoyn gt h ellada einai ratsiosths me t idia t paidia toys

      Διαγραφή
    3. Ας τους ενημερώσει επιτέλους κάποιος ότι τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες δεν έχουν πρόβλημα στη νοημοσύνη.δεν είναι ψυχικό νόσημα.δεν είναι άρρωστοι.Ας σταματήσει επιτέλους αυτός ο ρατσισμός.Υποτιθεται αγκαλιάζουμε την διαφορετικοτητα αλλά όλα είναι του φαίνεσθαι.Ντροπη μόνο αυτό.

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. είστε απαράδεκτοι . Ένας δυσλεκτικός μπορεί να γινεί ΓΙΑΤΡΟΣ!!!! αλλά όχι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ!!! Ή ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ!!! . Να χαίρεστε τους νόμους σας . Ρατσιστές μπάτσοι και καραβανάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΛΕΣ

      Διαγραφή
    2. Ρατσιστές δεν είναι οι αστυνομικοί ή οι στρατιωτικοί, αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που έβγαλε το συγκεκριμένο νόμο, όπως και η νέα κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα ώστε να αλλάξει.

      Διαγραφή