Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 - Σχολές ανά Επιστημονικό Πεδίο

Από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία για το σχολικό έτος 2015-2016.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα ή δύο Επιστημονικά Πεδία εκ των τριών που τους επιτρέπει κάθε Ομάδα Προσανατολισμού, με βάση το ένα μάθημα ή τα δύο μαθήματα που έχουν επιλέξει πέραν των τριών βασικών μαθημάτων της Ομάδας Προσανατολισμού για να ανοίξουν τα αντίστοιχα Επιστημονικά Πεδία.

Ποια είναι τα Επιστημονικά Πεδία:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες 

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής 

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες της Εκπαίδευσης 

5ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής

SOS - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



65 σχόλια:

  1. Μα είναι δυνατόν αυτό; Έβαλαν στο 3ο πεδίο τις σχολές Γεωπονίας, Κινηματογράφου κι ένα σωρό άλλα άσχετα και ΔΕΝ έβαλαν το ΧΗΜΙΚΟ; Καταρχήν, σ' αυτό το πεδίο η χημεία έχει συντελεστή βαρύτητας. Και το σημαντικότερο, η Χημεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Βιολογία, τη Φαρμακευτική κτλ..... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου καλούνται ως "Επιστήμες Ζωής",όπως ακριβώς και η Ιατρική ή η Νοσηλευτική. Είναι φυσικό, λοιπόν, να είναι στο τρίτο πεδίο.

      Διαγραφή
    2. συμφωνώ απόλυτα, και πιστεύω ότι και οι σχολές Φυσικής θα έπρεπε να άνοιγαν από το 3ο πεδίο..

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή μου λες ότι έβαλαν το τεχνολογιών γεοπονιας? Στο 3 επιστημονικό πεδίο?

      Διαγραφή
    4. Με ποια μαθήματα περνάς τεχνολογικό γεοπονιας? Και με πιο επιστημονικο πεδίο?

      Διαγραφή
    5. Με ποια μαθήματα περνάς τεχνολογικό γεοπονιας? Και με πιο επιστημονικο πεδίο?

      Διαγραφή
    6. Μαρια η Γεωπονια εχει φουλ βιολογια και χημεια ,βιοχημεια κλπ ειναι δυσκολη σχολη τα παν/μια ειναι 5 ετη μην νομιζεις πως ειναι παιξε γελασε το ξερω απο πειρα γιατι ειμαι 2 ετης γεωπονος!

      Διαγραφή
  2. Εδω η αστυνομια ειναι σε 3 πεδια .. Απο τη θεωρητική θα μπουν αβέρτα .. Απαράδεκτο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για ποιον ακριβως λογο οι εισακτεοι στις αστυνομικες σχολεσ απο την θεωρητικη κατευθυνση δεν αξιζουν περασουν κατα την γνωμη σου? Εχεις την εντυπωση οτι τα μαθηματικα και η φυσικη εχουν να κανουν με την αστυνομια? Εχεις μηπως δει τα μαθηματα που διδασκονται στην σχολη αυτα...Αν ναι τοτε θα ξερεις ηδη οτι ειναι θεωρητικου χαρακτηρα...(π.χ. δικαιο,κοινωνιολογιες κτλ) Για αυτο ξεκολληστε λιγακι εσεις τα τρομερα , θετικα επιστημονικα μυαλα

      Διαγραφή
    2. Αυτή η αλλαγή έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Οι υποψήφιοι αξιωματικοί και αστυφύλακες της ΕΛ.ΑΣ ορθά εισάγονται πλέον και από τη θεωρητική. Τα μαθήματα που διδάσκονται εντός των σχολών είναι άκρως και ως επί το πλείστον θεωρητικά!

      Καλή επιτυχία να έχουμε όλοι!

      Διαγραφή
    3. Ρε παιδια μια βοηθεια!!!!!! Ενω τ παω πολυ καλα στην βιολογια στην έκθεση στη φυσική και στη χημειαααα.....δν τ μπορώ τ μαθηματικά καθόλου! Κ παμτα ηθελα να περασω ΣΣΕ η ΣΑΝ..μηπως να τα αφησω τελείως και να μην μου τρωνε χρονο....και να αφιερωσω χρονο μονο στα 4 υπολοιπα??? Τ θα κανατε στη θεση μ?????

      Διαγραφή
    4. Τετοιες παπαριες λετε....λες και στις υπολοιπες σχολες...εχουν καμια σχεση τα μαθηματα που εδωσες πανελλαδικες με αυτα που εχεις στην σχολη τοσα χρονια για να μην που που ειναι αυτο το συστημα τον πανελλαδικων...αλλα κυριε ανωνυμε...οχι δεν ειναι το ιδιο θεωρητικη και θετικη...γιατι το να πας να δωσεις μαθηματικα και φυσικη..ειναι καθαρο ρισκο...αν θελουν σε καταστρεφουν χωρις προσπαθεια...στην θεωρητικη δεν σε καταστρεφουν....απλα σου βαζουν τα αντισος αν θελουν...δεν ειναι καθολου το ιδιο να γραψεις 18.000 απο θετικη οπως στην θεωρητικη...και αυτο φετος που εδω το καταλαβα πολυ καλα..

      Διαγραφή
  3. Για εφαρμοσμενα μαθηματικα που ειναι στο 2ο πεδιο, ποια μαθηματα ειναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκθεση - Φυσική - Χημεία - Μαθηματικά (όχι γενικής)

      Διαγραφή
  4. παιδια μια βοηθεια.. τα τουριστικα επαγγελματα ανηκουν στο 3ο πεδιο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το γεγονος οτι στο 5ο πεδιο για οικονομικα, τα μαθηματικα εχουν βαρυτητα 1.3 και το αοθ 0.7 με ξεπερνα..(ουτε πολυτεχνικες σχολες να θελαμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να περασεις απο ανθρωπιστηκων σε ΤΕΦΑΑ ποια μαθηματα δινεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα μαθήματα που δίνεις είναι έκθεση,ιστορία,αρχαία τα βασικά και ή λατινικά ή βιολογία γενικής ή μαθηματικά γενικής.αλλα ρώτα και στο σχολείο καποιο καθηγητή και θα σου πει πιο σιγόυρα για το ποιο μάθημα θα δώσεις για 4ο ή αν θες να δώσεις και 5ο.προσοχή στους συντελεστές βαρύτητας!

      Διαγραφή
  7. ειμαι στον προσανατολισμο ανθρωπιστικων νομικων και κοινωνικων σπουδων και εχω επιλεξει λατινικα..Θελω να περασω τεφαα. Νομιζω γινεται απο ολα τα μαθηματα επιλογης ε; (λατινικα, μαθηματικα Γ.Π και βιολογια Γ.Π)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Re magkes gia tous apofitous ti ginete telika ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γινεται με βιολογια απο ανθρωπιστικων να παω πυροσβεστικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας εντάσσονται στο 1ο, στο 2ο και στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο. Οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών δεν έχουν πρόσβαση στο 2ο και στο 5ο Ε.Π. Άρα μόνο από το 1ο Ε.Π. και την επιλογή των Λατινικών ως 4ο εξεταζόμενο μάθημα είναι δυνατή η πρόσβαση στις συγκεκριμένες σχολές.

      Διαγραφή
  10. Ξέρετε αν γίνεται κάποιος που είναι στη θεωρητική κατεύθυνση να περάσει σε σχολή πλοιάρχων; έχω ακούσει ότι γίνεται απλά παίρνεις μάθημα επιλογής τα μαθηματικά. Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει σίγουρα ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο νέο σύστημα, οι ΑΕΝ εντάσσονται στο 2ο και στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο στα οποία δεν έχουν πρόσβαση οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Δείτε το αρχείο με τις σχολές ανά Ε.Π. και τον πίνακα με τις επιλογές των υποψηφίων.

      Διαγραφή
    2. Μπορώ να αλλάξω του χρόνου κατεύθυνση και να περάσω αεν ;

      Διαγραφή
  11. Χάλια τα έχουν κάνει όλα...δεν αφήνανε τίποτα ήσυχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγω που θελω χημικο και ειμαι θετικη πρεπει να παρω μαθηματικα? σαν επιλογη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. να σας ρωτησω....μπορω να περασω μαθηματικο απο το πεδιο των οικονομικων και πληροφορικης? ή μονο απο το πεδιο θετικων επιστημων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είμαι Ανθρωπιστικών Σπουδών και σκέφτομαι για Κοινωνική Ανθρωπολογία που περνάς από το 1ο Ε.Π. και για Εργοθεραπεία από το 3ο. Ποια είναι τα μαθήματα που θα δώσω για τη κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχαία Λατινικά ιστορία εκθεση και βιολογία Γενικης

      Διαγραφή
  15. Όσον αφορά μαθητές Ομάδας Θετικών Επιστημών για να δηλώσουν σχολές 2ο επιστημονικού πεδίου πρέπει να επιλέξουν μαθηματικά ομάδας σωστά? (μαζί με τα απαιτούμενα εννοείτε: νεοελληνική γλώσσα,φυσική ομ. χημεία ομ.) παράλληλα με το 2ο πεδίο μπορώ να δηλώσω και σχολες απο το 5ο (επιλέγοντας μαθηματικά γεν. και οικονομία) ? η δεν γίνετε κάτι τέτοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχω Ακολουθήσει ανθρωπιστικές σπουδές. Του χρόνου θα πάρω επιλεγόμενα βιολογία και θέλω να περάσω λογοθεραπεια- εργοθεραπεια- φυσιοθεραπεία. Χτες σε έναν ιστότοπο είδα οτι μπορώ να περάσω και ΣΑΝ (στρατιωτική Νοσοκόμα) όντως ισχύει; Επίσης είδα και για Ιατρός αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. Είναι δυνατόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε παιδια από θεωρητική κατεύθυνση περνάνε στη σχολή αξιωματικών ελληνικής αστυνομίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παιδιά, πάω στη Β΄ Λυκείου, έχω επιλέξει την Κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών (Θεωρητική Κατεύθυνση) και θέλω να περάσω Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής. Από ποια πεδία περνάω και τι μαθήματα πρέπει να επιλέξω του χρόνου στη Γ' Λυκείου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. γιατι γινεται διαχωρισμος των σχολων πληροφορικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η Διεθνών και Ευρωπαικών σπουδών του ΠΑΜΑΚ δεν εντάσσεται και στο ανθρωπιστικών πλην του οικονομικού; γιατί του πειραιά υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σας, ειμαι θεωρητικη κατευθυνση και θα ξαναδωσω πανελληνιες.Θελω να γραψω με το νεο συστημα 2 μαθηματα και να περασω σε παιδαγωγικες σχολες.Ποια ειναι αυτα τα μαθηματα που πρεπει να δωσω; Και τι ποσοστο διεκδικω; 10-20 τοις εκατο; Και ειδα εδω σε ενα αρθρο εδω στο site οτι οι υποψηφηφιοι μπορουν να συμμετασχουν στις πανελλαδικες 2016 με βαση την βαθμολογια που εβγαλαν στις πανελλαδικες το 2015. Μπορει να μου απαντησει καποιος-α; Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπορω να μπω σε σχολη Διεθνων Σχεσεων απο Θεωρητικη? Αν ναι ποια μαθηματα πρεπει να δωσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπορω να μπω σε σχολη Διεθνων Σπουδων απο Θεωρητικη? Αν ναι ποια μαθηματα πρεπει να δωσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ποια η διαφορά, μεταξύ της σχολής ανθυποπυραγών και πυροσβεστών; Και ξέρουμε περίπου που θα κυμανθούν περίπου τα μόρια σε αυτές τις σχολές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ο πυροσβέστης παίζει με τις φωτιές ...... ο ανθυποπυραγός παίζει με τα γαλόνια του......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ξέρετε που στο περίπου θα κυμαίνονται τα μόρια για πυροσβεστική και ανθυπηραγων ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΧΩ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ 5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο νέο σύστημα, υποψήφιος της Ο.Π. Θετικές Σπουδές δε μπορεί να επιλέξει σχολές από το 5ο Ε.Π.

      Διαγραφή
  30. Μηχανογραφικά Δελτία 2016 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Νέο και Παλαιό σύστημα)

    http://panelladikes24.blogspot.gr/2016/04/2016_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. αν παω 5ο επιστημονικο πεδιο..ποια αλλα πεδια μπορω να ανοιξω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μια ερωτηση:ενδιαφέρομαι να μπω στο γεωπονικο με το 10% και ήμουν θετική άρα έχω μεγαλύτερο βαθμό στο τρίτο πεδίο. Για εμένα θα ισχύει το γεωπονικο να ειναι στο 3ο πεδιο ή θα ειναι όπως πέρσυ στο 2ο/4ο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ειμαι θεωρητικη β Λυκειου,αριστη στο αγνωστο αλλα βαριεμαι το διαβασμα της θεωρητικης.Εχω κανει φυσική,μαθηματικά και χημεια γ.Τα θεωρητικά ειναι πολυ ευκολα αλλά βαρετα,τα θετικα πιο δυσκολα αλλα ενδιαφέροντα.Τι να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. καλησπέρα. γνωριζει καποιος αν εγγαμη με παιδια δικαιουται επιπλέον μοριοδοτηση ή σιγουρη μετεγγραφη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. αν ειμαι απο 5ο πεδιο (οικονομικα πληροφορικη) για να ανοιξηω δευτερο πεδιο στρατιωτικες τι μαθημα παιρνω 5ο ως επιλογη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποψήφιος της Ο.Π. Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής δεν μπορεί να ανοίξει το 2ο Ε.Π. Δείτε την παραπάνω φωτογραφία.

      Διαγραφή
  36. Παιδια μηπως μπορει να μου πει κανεις αν για τα τουριστικα επαγγελματα, εκτος απο αγγλικα πρεπει να δωσει και μαθηματικα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελετήστε προσεκτικά τον παραπάνω πίνακα και το σύνδεσμο με τις σχολές σε κάθε επιστημονικό πεδίο.

      Διαγραφή
  37. Δηλαδη τωρα αμα θελουμε αστυνομικες σχολες απο θεωρητικη ποια μαθηματα θα πρεπει να δωσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μπορώ να περάσω από Ανθρωπιστικών Γραφιστική ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Είμαι θεωρητική και δε θα πάρω λατινικά . Θα πάρω μαθηματικά για τα παιδαγωγικά. Και σκέφτομαι και βιολογία και έμαθα ότι δε γίνεται να πάρω μαθηματικά και βιολογία μαζί για μάθηματα επιλογής. Όντως ισχύει ότι δε γίνεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Είμαι δευτέρα λυκείου θετική και θέλω να πάω του χρόνου 5ο πεδίο για γυμναστική ακαδημία.Δίνω κάποιο άλλο μάθημα εκτός τα τέσσερα βασικά του πεδίου αυτού??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. θελω να παω γεωπονικη.Πρεπει να διαλεξω 2ο ή 3ο πεδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. οι στρατιωτικες σχολες[πιο συγκεκριμενα αεροποριας] ανηκουν αποκλειστικα στην θετικη κατευθυνση ή εχουν δυνατοτητα προσβασης και οι μαθητες του 1ου πεδιου αλλα με επιπλεον μαθημα τα μαθηματικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή